reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie to samo. Wymioty na samą myśl o mleku czy mięsie. Brzuch pobolewa, kłuje. Jestem po dwóch cesarkach wiec składam to na karb zrostów. Do tego mam krwiaka i plamię od 2 tyg wiec leżę plackiem mimo nadchodzących świat.

A co do karmienia mam dwójkę dzieci. Synka karmiłam 18 miesięcy, córeczkę 20. Jedno i drugie musiałam odstawić ze względu na kolejną ciąże i plamienia. Mam nadzieję, że uda mi się również trzecie Maleństwo karmić do ok 2 lat.

Monami nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc ciągły odruch ssania. Po 6 miesiącu życia oprócz mleka z piersi wprowadzasz inne pokarmy. Po 1 roku życia mleko mamy jest już tylko dodatkiem na drzemkę czy gorsze chwile np. jak dziecko ząbkuje czy się uderzy.
Okropne to jest. Chciałoby się coś zjeść, a nic nie można. Może drugi trymestr będzie spokojniejszy. Życzę dużo zdrówka i obu krwiaki się wchlonely.

reklama
Hej hej, ja już po porannym rzyganku :crazy:

Dużo spokoju na święta dla Was ;)

Monami karmienie wielokrotnie ratowało nas właśnie z tych względów, o których pisałam. I dzięki niemu nie było u nas ani butelki ani smoczka.

Anulka byle do drugiego trymestru ;) i sikać będziemy mniej i objawy łagodniejsze...

Naturalnamama dokładnie tak, kp dla nas było tym bardziej ważne, ze moja córeczka ma AZS.

Ja właśnie leżę i skrobię nożyczkami pisanki farbowane w cebuli... pralka pierze, zmywarka zmywa, odkurzacz sprząta. Żyć nie umierać :-D

Wesołych Świąt mamusie :D

Ja karmilam mojego synka 14 miesięcy, 2 ostatnie to był dla mnie dramat... Ciągle pobodki w nocy na cyckach, tylko po to żeby pociumkac, bo już prawie w nich nic nie było... Jaka ja byłam wtedy znerwicowana to sobie nie wyobrażacie. Jednak żeby karmić to powinno to sprawiać przyjemność i mamie ;) ja to bardzo lubiłam ale do czasu ;)

Dziś byłam oddać krew i mocz, wyszły mi ketony i kwas askorbinowy w moczu... Czytałam już że to normalne w ciąży, w poprzedniej nie miałam czegoś takiego...

U mnie właśnie to ze mnie karmienie piersią zaczyna niesamowicie drażnić to pierwszy objaw ciąży ;) ale po 1 roku życia wyeliminowałam karmienia nocne i karmiłam tylko wieczorem, o 23 i rano o 7-8.

U mnie właśnie to ze mnie karmienie piersią zaczyna niesamowicie drażnić to pierwszy objaw ciąży ;) ale po 1 roku życia wyeliminowałam karmienia nocne i karmiłam tylko wieczorem, o 23 i rano o 7-8.
A w nocy woda? Czy jak? Boziu moj to wlasnie w nocy sie dobieral po roku, zeby tylko pociumkac a na wode sie krzywil jakby wódke tam mial albo sok z kiszonych ogorkow [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Do góry