reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Witam przez 10 tygodni moja ciąża to była bajka. Po zaczął się horror. Już cały tydzień mam mdłości. Budzą mnie codziennie tak koło 5 rano. Czytam was i pewnie większość ma to za sobą. O pewnych rzeczach nawet nie mogę myśleć. Do tego pobolewa mnie brzuch w dole. A to kuje, a to ciągnie. Też tak macie? Jedno mnie pociesza że przynajmniej czuje już że jestem w ciąży.

reklama
Witam przez 10 tygodni moja ciąża to była bajka. Po zaczął się horror. Już cały tydzień mam mdłości. Budzą mnie codziennie tak koło 5 rano. Czytam was i pewnie większość ma to za sobą. O pewnych rzeczach nawet nie mogę myśleć. Do tego pobolewa mnie brzuch w dole. A to kuje, a to ciągnie. Też tak macie? Jedno mnie pociesza że przynajmniej czuje już że jestem w ciąży.

U mnie to samo. Wymioty na samą myśl o mleku czy mięsie. Brzuch pobolewa, kłuje. Jestem po dwóch cesarkach wiec składam to na karb zrostów. Do tego mam krwiaka i plamię od 2 tyg wiec leżę plackiem mimo nadchodzących świat.

A co do karmienia mam dwójkę dzieci. Synka karmiłam 18 miesięcy, córeczkę 20. Jedno i drugie musiałam odstawić ze względu na kolejną ciąże i plamienia. Mam nadzieję, że uda mi się również trzecie Maleństwo karmić do ok 2 lat.

Monami nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc ciągły odruch ssania. Po 6 miesiącu życia oprócz mleka z piersi wprowadzasz inne pokarmy. Po 1 roku życia mleko mamy jest już tylko dodatkiem na drzemkę czy gorsze chwile np. jak dziecko ząbkuje czy się uderzy.

Hej :-) Mam bardzo podobnie :-) mdłości też mam mocniejsze ale na szczęście mnie nie budzą :-) apetyt mi się też zmniejszył.

Chciałam Wam wszystkim życzyć Wesołego Alleluja!!

Później pewnie będzie dużo do zrobienia. A ja jeszcze nie mam koszyczka gotowego[emoji14]
f9a65ed857299a52bf2952823faa189a.jpg

rr7luqh.png

U mnie to samo. Wymioty na samą myśl o mleku czy mięsie. Brzuch pobolewa, kłuje. Jestem po dwóch cesarkach wiec składam to na karb zrostów. Do tego mam krwiaka i plamię od 2 tyg wiec leżę plackiem mimo nadchodzących świat.

A co do karmienia mam dwójkę dzieci. Synka karmiłam 18 miesięcy, córeczkę 20. Jedno i drugie musiałam odstawić ze względu na kolejną ciąże i plamienia. Mam nadzieję, że uda mi się również trzecie Maleństwo karmić do ok 2 lat.

Monami nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc ciągły odruch ssania. Po 6 miesiącu życia oprócz mleka z piersi wprowadzasz inne pokarmy. Po 1 roku życia mleko mamy jest już tylko dodatkiem na drzemkę czy gorsze chwile np. jak dziecko ząbkuje czy się uderzy.

To jak jest dodatkiem a nie służy tak na prawdę karmieniu to po co to dalej ciągnąć ?

Ale w sumie ja wiele rzeczy z punktu pedagoga nie rozumiem [emoji23] widziałam już takie kwiatki gdzie
3 latek z butelki pił i smoczka miał. A potem wada zgryzu i problemy logopedyczne, dziecko nie potrafiło żadnego słowa poprawnie wypowiedzieć

Dziewczyny w 10 tc stężenie Beta hcg jest najwyZsze stad złe samopoczucie. Ja cały 10 tc wymiotowałam potem przeszło ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

To jak jest dodatkiem a nie służy tak na prawdę karmieniu to po co to dalej ciągnąć ?

Ale w sumie ja wiele rzeczy z punktu pedagoga nie rozumiem [emoji23] widziałam już takie kwiatki gdzie
3 latek z butelki pił i smoczka miał. A potem wada zgryzu i problemy logopedyczne, dziecko nie potrafiło żadnego słowa poprawnie wypowiedzieć

Dziewczyny w 10 tc stężenie Beta hcg jest najwyZsze stad złe samopoczucie. Ja cały 10 tc wymiotowałam potem przeszło ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Myślę, że nadzieja miała na myśli, że jest 'dodatkiem' czyli nie głównym posiłkiem. Bo dieta jest już rozszerzana. Ale swoje wartości zachowuje i są one zmienne, dostosowane do wieku. Karmilam 25 miesięcy, spotkałam się raz ze zdaniem 'a po co takiej dużej pannicy cyc' - od pielęgniarki w ośrodku zdrowia. Na szczescie nasz pediatra i neurolog nas mega wspierali i ogólnie długie karmienie piersią. Ja rozumiem, że nie każdy chce, nie każdy musi - tylko z punktu widzenia mamy, która 'jeszcze karmi' takie teksty są przykre i niepotrzebne...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Później pewnie będzie dużo do zrobienia. A ja jeszcze nie mam koszyczka gotowego[emoji14]
f9a65ed857299a52bf2952823faa189a.jpg

rr7luqh.png
[/QUOTE]

Zdrowych radosnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych
Smacznego jajeczka, pełnych brzuszków i dobrego samopoczucia :p
My właśnie docieramy na miejsce przeznaczenia i zaczynamy świętowanie :yes:

reklama
Do góry