reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny! To mój pierwszy post w Waszej grupie. Mam nadzieję, że choć piszecie już od jakiegoś czasu przyjmiecie mnie do Waszego grona. Mam termin na 28 października, to moja czwarta ciąża. Mam dwójkę cudownych dzieci: synka, który w tym roku kończy 4 latka i prawie dwuletnią córeczkę. Długo staraliśmy się o pierwsze dziecko, a kolejne same się pojawiły bez zapowiedzi pozdrawiam serdecznie i życzę Wam spokojnych ciąż
Witaj w naszym gronie :)
Też mam na pokładzie synka który w październiku skończy 4latka.

Co do detektora to są tu chyba dziewczyny którym już się udało usłyszeć tętno dzieci :)

usg 5.04 :)

reklama
Z detektorem roznie moze byc, na tym etapie moze ale nie musi jesCzs zlapac bicia serduszka. Nie stresuj sie. A co do rogali, to mialam jakies szyty z alegro, a jak dostalam mothercare wow! Diametralna roznica. Co do szpitali, to problem jest, ze nie ma etatow. Ogolnie problem jest i zamiata sie pod dywan. Bo szpitale dajac kontrakty za male pieniadze i ten kto nie trzyma presji biegania pomiedzy izba przyjec a oddzialem, byl protest i co dalej jest zle. Mam w rodzinie akurat osoby po tej drugiej stronie i latwo nie jest. A odpowiedzialanosc ogromna. A mnie boli brzuch bardzo. Leze i sie skrecam. Tak mnie wymeczyla dzis chyba pani na usg. Z dzidzio ok, ale wiercila sie bardzo i ciezko bylo ja zlapac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! To mój pierwszy post w Waszej grupie. Mam nadzieję, że choć piszecie już od jakiegoś czasu przyjmiecie mnie do Waszego grona. Mam termin na 28 października, to moja czwarta ciąża. Mam dwójkę cudownych dzieci: synka, który w tym roku kończy 4 latka i prawie dwuletnią córeczkę. Długo staraliśmy się o pierwsze dziecko, a kolejne same się pojawiły bez zapowiedzi pozdrawiam serdecznie i życzę Wam spokojnych ciąż
No to mamy ten sam termin :) o ile się nie mylę to już nas 4 na 28.10 :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

Moja corka jest z porodu sn i w ustach mm nie miala (kaszek mleczno-ryzowych nie liczac). A to nie pierwszy jej antyb.

Nie mam tu znajomosci, mój prowadzący przyjmuje tylko w gabinecie. Wyobrazcie sobie, ze dzisiaj od rana nie ma pelnego skladu - jest tylko 2 lekarzy na 3 oddzialy, porodowke i izbe przyjec. I tak do... wtorku! Ja rozumiem, ze ludzie maja prawo do świąt, ale troche to dziwne.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

To jest jakiś dramat co się dzieje. W jednym ze szpitali psychiatrycznych, największym w Polsce lekarze masowo składają wypowiedzenia. Za dwa miesiące będzie sytuacja taka, że będą musieli zamknąć 10 oddziałów :eek::angry:

Aspekt, trzymam mocno za Ciebie kciuki i myślę o Tobie zwłaszcza w tym świątecznym czasie. Wierzę, że wszystko dobrze się skończy a Ty już niedługo wrócisz uspokojona do domu. [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

Kurcze szczerze - mnie bardzo denerwują takie komentarze. Niech się karmią na zdrowie. Nawet według zaleceń WHO napisane jest, że wskazane jest karmienie 2 lata i dłużej, a mleko nie traci magicznie swojej wartości... Nikomu krzywdy nie robią...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
A moim zdaniem to przesada. Każdy może mieć swoje zdanie. [emoji4]
Ona tak zdecydowała, to jej dziecko i ona wie co ja o tym myślę. Wiem też ile ją to "kosztuje", ale każda mama ma wybór.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A moim zdaniem to przesada. Każdy może mieć swoje zdanie. [emoji4]
Ona tak zdecydowała, to jej dziecko i ona wie co ja o tym myślę. Wiem też ile ją to "kosztuje", ale każda mama ma wybór.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A dziecko przez ciągły odruch ssania i specyficzne układanie ust i języka nie ma wady wymowy ? Zazwyczaj w takich sytuacjach występuje tzw zgryz otwarty który utrudnia mowę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Do góry