reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny! To mój pierwszy post w Waszej grupie. Mam nadzieję, że choć piszecie już od jakiegoś czasu przyjmiecie mnie do Waszego grona. Mam termin na 28 października, to moja czwarta ciąża. Mam dwójkę cudownych dzieci: synka, który w tym roku kończy 4 latka i prawie dwuletnią córeczkę. Długo staraliśmy się o pierwsze dziecko, a kolejne same się pojawiły bez zapowiedzi pozdrawiam serdecznie i życzę Wam spokojnych ciąż
Witaj w naszym gronie :)
Też mam na pokładzie synka który w październiku skończy 4latka.

Co do detektora to są tu chyba dziewczyny którym już się udało usłyszeć tętno dzieci :)

usg 5.04 :)

reklama
Z detektorem roznie moze byc, na tym etapie moze ale nie musi jesCzs zlapac bicia serduszka. Nie stresuj sie. A co do rogali, to mialam jakies szyty z alegro, a jak dostalam mothercare wow! Diametralna roznica. Co do szpitali, to problem jest, ze nie ma etatow. Ogolnie problem jest i zamiata sie pod dywan. Bo szpitale dajac kontrakty za male pieniadze i ten kto nie trzyma presji biegania pomiedzy izba przyjec a oddzialem, byl protest i co dalej jest zle. Mam w rodzinie akurat osoby po tej drugiej stronie i latwo nie jest. A odpowiedzialanosc ogromna. A mnie boli brzuch bardzo. Leze i sie skrecam. Tak mnie wymeczyla dzis chyba pani na usg. Z dzidzio ok, ale wiercila sie bardzo i ciezko bylo ja zlapac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! To mój pierwszy post w Waszej grupie. Mam nadzieję, że choć piszecie już od jakiegoś czasu przyjmiecie mnie do Waszego grona. Mam termin na 28 października, to moja czwarta ciąża. Mam dwójkę cudownych dzieci: synka, który w tym roku kończy 4 latka i prawie dwuletnią córeczkę. Długo staraliśmy się o pierwsze dziecko, a kolejne same się pojawiły bez zapowiedzi pozdrawiam serdecznie i życzę Wam spokojnych ciąż
No to mamy ten sam termin :) o ile się nie mylę to już nas 4 na 28.10 :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

Moja corka jest z porodu sn i w ustach mm nie miala (kaszek mleczno-ryzowych nie liczac). A to nie pierwszy jej antyb.

Nie mam tu znajomosci, mój prowadzący przyjmuje tylko w gabinecie. Wyobrazcie sobie, ze dzisiaj od rana nie ma pelnego skladu - jest tylko 2 lekarzy na 3 oddzialy, porodowke i izbe przyjec. I tak do... wtorku! Ja rozumiem, ze ludzie maja prawo do świąt, ale troche to dziwne.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

To jest jakiś dramat co się dzieje. W jednym ze szpitali psychiatrycznych, największym w Polsce lekarze masowo składają wypowiedzenia. Za dwa miesiące będzie sytuacja taka, że będą musieli zamknąć 10 oddziałów :eek::angry:

Aspekt, trzymam mocno za Ciebie kciuki i myślę o Tobie zwłaszcza w tym świątecznym czasie. Wierzę, że wszystko dobrze się skończy a Ty już niedługo wrócisz uspokojona do domu. [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

Kurcze szczerze - mnie bardzo denerwują takie komentarze. Niech się karmią na zdrowie. Nawet według zaleceń WHO napisane jest, że wskazane jest karmienie 2 lata i dłużej, a mleko nie traci magicznie swojej wartości... Nikomu krzywdy nie robią...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
A moim zdaniem to przesada. Każdy może mieć swoje zdanie. [emoji4]
Ona tak zdecydowała, to jej dziecko i ona wie co ja o tym myślę. Wiem też ile ją to "kosztuje", ale każda mama ma wybór.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A moim zdaniem to przesada. Każdy może mieć swoje zdanie. [emoji4]
Ona tak zdecydowała, to jej dziecko i ona wie co ja o tym myślę. Wiem też ile ją to "kosztuje", ale każda mama ma wybór.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A dziecko przez ciągły odruch ssania i specyficzne układanie ust i języka nie ma wady wymowy ? Zazwyczaj w takich sytuacjach występuje tzw zgryz otwarty który utrudnia mowę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Do góry