reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wesołych świąt :) ja po wizycie wygląda ze wszystko jest ok płci nie chciał mówić, bo pewien nie jest a mi się wydawało ze widziałam ptaszka. :/ powiedział, że dzidzia ładnie się układa i jakby każdy bobas taki był to by pracę szybko kończył. :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Prenatalne prywatnie 31.03
Wizyta NFZ 26.04

reklama
Igorowelove jak najbardziej. Ania przesypiala mi od 23 do 7 od drugiego tyg życia do skończenia 6 miesięcy. Potem budziła się chyba przez zęby dwa trzy razy w ciągu nocy do roczku. A potem znowu się wysypialam. Z synkiem miałam dodatkowa pobudkę o 2 w nocy ale to przez to ze był pierwszy i bałam się ze jak mu w nocy pieluszki nie zmienię to mu się pupa odparzy. I nauczyłam go tej pobudki i dopiero jak miał 1,5 roku udało mi się go od niej odzwyczaić.

Emol gratuluję, że wszystko ok. A chciałabyś dziewczynkę?

Igorowelove jak najbardziej. Ania przesypiala mi od 23 do 7 od drugiego tyg życia do skończenia 6 miesięcy. Potem budziła się chyba przez zęby dwa trzy razy w ciągu nocy do roczku. A potem znowu się wysypialam. Z synkiem miałam dodatkowa pobudkę o 2 w nocy ale to przez to ze był pierwszy i bałam się ze jak mu w nocy pieluszki nie zmienię to mu się pupa odparzy. I nauczyłam go tej pobudki i dopiero jak miał 1,5 roku udało mi się go od niej odzwyczaić.

U mnie pobudki nocne były dluugo, nawet po odstawieniu. Pierwsza noc w całości przespana była w wieku około 3 lat [emoji14]

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Miałam wrażenie że będzie dziewczynka. Ale ogólnie to mi obojętnie. Mąż wolałby drugiego chłopaka bo w rodzinie są same dziewczynki i tylko nasz syn więc przy drugim sumie oboje by mogli się bawić samochodami a nie lalkami.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

A dziecko przez ciągły odruch ssania i specyficzne układanie ust i języka nie ma wady wymowy ? Zazwyczaj w takich sytuacjach występuje tzw zgryz otwarty który utrudnia mowę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Jakoś za mało przebywam z jej synkiem i nie jestem w tej dziedzinie znawcą by to zauważyć.
Jedno jest pewne, chodzi od 3 lat ciągle nie wyspana i bardzo ją to frustruje. Młody ciągnie cyca tylko w nocy co 2-3 h
i nikt mi nie powie ...że to dobre rozwiązanie dla dziecka.
Pewnie gdyby sytuacja była taka jak u Nadziei, że noc przsypiala bez problemu, to i moja koleżanka nie chodziłaby w takim stanie. Dlatego uznaję to za przesadę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie pobudki nocne były dluugo, nawet po odstawieniu. Pierwsza noc w całości przespana była w wieku około 3 lat [emoji14]

No moj w maju konczy 3 lata a nocke cala przesypia prawie nigdy ;) o ile nie placze i nie wymysla po nocach to jest ok, ale czasem placze i wymysla ze boi sie duchow, ze chce zapalic swiatlo, ze musi obudzic tate [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png

No moj w maju konczy 3 lata a nocke cala przesypia prawie nigdy ;) o ile nie placze i nie wymysla po nocach to jest ok, ale czasem placze i wymysla ze boi sie duchow, ze chce zapalic swiatlo, ze musi obudzic tate [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png
Moja ma 6 lat, ale dalej śpi z nami, jedna pobudka i tak się zdarza, szczególnie jeśli ja np siedzę dłużej przy kompie i nie jestem przy niej ;)

reklama
Do góry