Mamisia83
Fanka BB :)
Super, że wizyta udana.Może trzeba gina uświadomić i niech Cię wciśnie choćby i jutro? Pytałaś o badania diagnozujące wady genet, jeśli usg byłoby złe. Jeśli usg jest w 13+6, to nie zamyka dróg do dalszej diagnostyki, natomiast spotkałam się z opiniami, że czasem czekanie na wyniki trwa bardzo długo, ciąża staje się już zaawansowana i jeśli wyniki wskazują na chorobę, to trudniej podjąć decyzję o terminacji.
Dzisiejsza wizyta była o niebo lepsza, widziałam żywotnego podrośniętego Małego Człowieka. Krwiak faktycznie paskudnie się umiejscowił i ciągnie łożysko w stronę szyjki, ale doktor mówi, że on widzi 95% szans, że ta sytuacja rozwiąże się pomyślnie. To ciśnienie jednak mi skacze raz mam 110/70, a za kilka godzin 144/85, mimo że nie widzę różnicy w samopoczuciu. Zaczęłam brać Dopegyt. Jutro idę po skierowanie na ekg, może holter.
Ja spróbuję z ginem coś przyspieszyć bo byłam wczoraj ale prenatalnego nie chciał robić...niestety podejrzewam, że z braku czasu bo miał opóźnienie i chybamnie zbył twierdząc, że dzidziol za mały na pomiary
Jeżeli nadal będzie twierdził, że ten 13t6d jest ok to chyba spróbuję wcześniej u kogoś innego.
Dobrze tu któraś z was pisała, że to MY i nasze CIĄŻE są ważne!
Jeżeli go urażę tym, że wchodzę w jego kompetencje to trudno...
To ja, a nie on będę się w święta stresować że ten 4.04 za późno na usg.
usg wizyta 4.04