reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@okruszek.emi - jak bedziesz tak czytac to nic jesc nie mozna w ciazy :)

Jaki midel dokladnie i skad bralas??

XiaoMi MI Mijia Robot Vacuum - zamawialam z alli z dostawa z Niemiec.

A tą amniopunkcję to w każdym tyg.można wykonać?

Co jeśli na usg wyjdzie coś nie tak i trzeba będzie rozszerzyć diagnostykę a ja już 14tydz zacznę...ciekawe

usg wizyta 4.04

wiesz co troche pozno wg mnie 13.6 dni to ostatnie dni na badania prenatalne, nie da sie przyspieszyc wizyty, co do amnio nie wiem, ale zawsze mozna zrobic nifty testy - one sa platne, ale z krwi.

reklama
ale pocieszacie, bo u mnie tez brzuch jest takiiii, ze szok. Przytyc nie przytylam, wymitowac narazie zdarzylo mi sie na parkingu i w aucie, na szczescie mialam cos z soba, a tak poza tym to codziennie to juz nawet nie zauwazam takich rzeczy. odliczam dni by bylo lepiej.

Zalezy. Jak kupujesz z wysylka z ue to nie. Ja mam xiomi. Rewelka jest! Nazywamy go Grzes.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale on nie mopuje.....prawda??
Moj musi odkurzac i mopowac. I polerowac.. :)
Tez go jakos nazwę :)

Pralka Frania
Zmywarka Marysia
Odkurzaczo-mop jeszcze nie wiem moze Heniek
Ciekawe jakie kolejne udogodnienie jeszcze dla gospodyn domowych wymysla... :)
Widzialam takie ręce na prowadnicach... montuje sie w kuchni.... podchodzisz. Tylko i klikasz "schabowy," .. i te rece same przesuwaly sie ..obieraly ziemniaki ..ubijaly kotlety...
ale to na jakichs zagranicznych targach :) w sprzedazy jeszcze nie ma :)
Ale ekspresy do kaey zaprogramowane ze o 6 rano ma byc kawa są... sterowane z telefonu... to moj kolejny cel :)
Jeny a nasze babcie wszystko same musialy robic... i jeszcze pieluchy gotowac w garach...

Ostatnia edycja:
Chyba bede pierwsza w czwartek [emoji33][emoji33][emoji173]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]
Ja po Tobie [emoji3]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

@Szalona 29 naczytam sie, ze te mopujace slabo mopuja i nie znalazlam pozytywnej recenzji. Wiec skusilam sie na sam odkurzac. i tak dalej duzo. Mega jestem zadowolona z tego zakupu. zwlaszcza przy dzieciach co krusza wszedzie.

Ja mam badania wyznaczone na 12+1 a według tego jak my sobie liczymy to jest 13 tygdzien. Na wizycie byłam ostatnio w piątek lekarz mi zmierzyła fasolka i powiedziała ze te ten termin będzie Ok, zastanawiała się nawet żeby robić 13+1, tydzień później, ale fasolka rozmiarowo jest dwa dni do przodu wiec zostawiła 12+1

reklama
Dopiero do mnie dotarło, że gin mi przełożył za 2tyg czyli
Mi wypada na 13t6d
Może trzeba gina uświadomić i niech Cię wciśnie choćby i jutro? Pytałaś o badania diagnozujące wady genet, jeśli usg byłoby złe. Jeśli usg jest w 13+6, to nie zamyka dróg do dalszej diagnostyki, natomiast spotkałam się z opiniami, że czasem czekanie na wyniki trwa bardzo długo, ciąża staje się już zaawansowana i jeśli wyniki wskazują na chorobę, to trudniej podjąć decyzję o terminacji.

Dzisiejsza wizyta była o niebo lepsza, widziałam żywotnego podrośniętego Małego Człowieka. Krwiak faktycznie paskudnie się umiejscowił i ciągnie łożysko w stronę szyjki, ale doktor mówi, że on widzi 95% szans, że ta sytuacja rozwiąże się pomyślnie. To ciśnienie jednak mi skacze :( raz mam 110/70, a za kilka godzin 144/85, mimo że nie widzę różnicy w samopoczuciu. Zaczęłam brać Dopegyt. Jutro idę po skierowanie na ekg, może holter.

Do góry