reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, moje dzisiejsze śniadanie wyglądało tak. Wyjadam produkty kupione we Włoszech i aż mi żal że za niedługo się skończą. Niby paczkę mogę bez problemu od ojca ogarnąć ale to nie to samo jak wejść do sklepu, pomacac, powachac i wybrać na co mam ochotę...
20180705_111636.jpg

Załączniki

• 20180705_111636.jpg
    20180705_111636.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 323
Hejka.

Tak jak myślałam , byłam w ośrodku zdrowia u mnie zapytać czy mi da skierowanie na zastrzyk Rhophylac 300 ta immunoglobulina . Na co pani ginekolog :

'' a gdzie była pani wcześniej ? W zaawansowanej ciąży przychodzi pani i chce skierowanie ? Ja się z tych zastrzyków z NFZ potem muszę rozliczyć .

Stać panią na prywatne wizyty to stać panią na zastrzyk za 450 zł ""

Malo tego , mam tylko skierowanie a nie dał mi mój gibekogin recepty bo był pewny że pójdę do mnie w mieście do ośrodka i po prostu mi dadzą zastrzyk i po problemie...

Dziś do niego zadzwonię powiem co ustalilam że to tylko się należy za darmo dla kogos ktoś się leczy u ginekologa na NFZ tylko i wyłącznie a że taka ustawa ? Cóż nam się nie należy jak prywatnie.... Zapytam go skąd mam recepte wziasc? I czy uda się żeby mi w szpitalu dali tam gdzie on przyjmuje .... Ciekawe co powie....

Też bym ciągle jadła, szkooda, że nie mogę. Teraz jedziemy na weekend do Wrocławia i żałuję, że nie będę mogła dobrze pojeść:( dzisiaj próbuje zrobić na obiad kopytka z mąki żytniej, ale boję się, że po ziemniorach mi skoczy cukier. Ale ba ryż i kaszę już nie mogę patrzeć, fuj. A najgorszy jest dla mnie chyba ryż brązowy, obrzydliwy. Po ciąży chyba w ogóle nie będę jeść ryżu.
Znam ten ból [emoji53]

Nie wiem czy są jakieś naukowe dowody na to, ale i ja znam taką wersję. Osobiście biorę prenatal, dzidek jest wysoko w centylach, ale niech rośnie, bez supli jestem 'nolife' zero energii i chęci do życia :D
Mam to samo. Nie brałam kilka dni pregny, bo mi się skończyła a jakoś do apteki było nie po drodze i witalność mi spadła do zera.

A przytyłaś w ogóle? Ja mam 1,5 kg na plusie, ale sprawdziłam właśnie, że w pierwszej ciąży ważyłam na tym etapie pół kilo mniej niż teraz. Wtedy startowałam z dużo niższej wagi, bo z 56, a teraz z 63. Więc wtedy miałam 8 kg na plusie. Stwierdziłam jednak, że się stresować nie będę, bo dziecko sobie zabrało co chciało, a ja po prostu straciłam swoje zapasy tłuszczyku. Niestety mam niższą hemoglobinę niż wtedy, bo mam 10,6, ale piszą, że minimum dla kobiety w III trymestrze to 10,5. Będę więc pilnować bardziej brania zestawu witamin z żelazem i będę go popijać sokiem pomarańczowym, a nie herbatą [emoji6]
Ej nie wiem o co chodzi bo usłyszałam w locie tylko końcówkę jakiegoś programu gdzie mówili żeby leków nie popijać SOKIEM POMARAŃCZOWYM. Polecam wodę

reklama
Mnie to tez czeka... w pierwszej ciazy wymiotowalam. juz w trakcie picia albo krotko po. Po 3 probach lekarz mi odpuscil.
W drugiej jakos sie udalo, ale spalam. i zwracalam caly dzien na przemian.
Teraz nie wiem czy zrobie to badanie w ogole. Skierowanie mam,. ale jak bede sama z dziecmi to odpuszcze, nie moge sobie pozwolic na niezdolnosc do opieki nad nimi.
wczoraj weszlam na wage i jestem przerazona 6kg do. przodu!!!
Ja tez mam.6 na.plusie. co do glukozy nie zwrocilam.w ani jednej ciazy i jakos przetrwalam, ale spalam po. Mam.nadzieje ze.tym razem bedzie lepiej i spac nie bede bo nie wirm jak.ogarne moje male dziecie

Do góry