reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Załączniki

• 812291EC-D8AC-43B3-AB3D-F599AF116F8F.jpeg
    812291EC-D8AC-43B3-AB3D-F599AF116F8F.jpeg
    35,3 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Żyłam nadzieja hahaha :) za co my te składki płacimy z wynagrodzenia... Porażka :(
Nie wiem czy mialas taka sytuacje, ale ja np od prywatnego lekarza dostajac recepte na jakistam lek (nie pamietam co to bylo) mialam recepte platna 100%. Pani w aptece mi powiedziala ze gdybym miala od lekarza z nfz to bym zaplacila 30%. No ale coz ;)

Moj gin sugerowal ze moge chodzic do niego i na nfz jednocześnie jesli mam ochote i wtedy beda badania od tamtego lekarza za darmo. Tylko ze ja nie mam ochoty zeby mi tam notorycznie ktos grzebal :p

Lekow owszem, nie powinno sie popijac ani herbata, kawa ani sokami, tylko woda. Ale zeby sie zalezo wchlanialo powinno byc w towarzystwie witaminy c. Mozna zagryzc owocem, skutek ten sam ;)
Tak żelazo najlepiej rano na czczo popijane sokiem pomarańczowym .... chociaż mi nawet to nie pomaga , jak norma jest od ok 80 do 180 to ja mam 12...... i hemoglobina 9 w porywach 10..... mój gin mówi ze już by nie żył z takimi wynikami, a ja tak mam całe życie :rolleyes:

Dziś miałam wizytę 29+4 moja Mała waży bliziutko 2kg z pomiarów [emoji14] Mała leży w poprzek...rozpycha mnie potwornie.
Ale mam cukier w moczu. Robiłam wynik ponownie po niedługim czasie i wyszedł jeszcze wyższy.
Dlatego jutro ponownie obciążenie glukozą [emoji53] blech. ....ale tylko tak można sprawdzić czy to chwilowe, czy zapowiada się cukrzyca ciążowa. [emoji17]
Ale duza dzidzia [emoji7] Na kiedy masz termin? [emoji4]

Też bym ciągle jadła, szkooda, że nie mogę. Teraz jedziemy na weekend do Wrocławia i żałuję, że nie będę mogła dobrze pojeść:( dzisiaj próbuje zrobić na obiad kopytka z mąki żytniej, ale boję się, że po ziemniorach mi skoczy cukier. Ale ba ryż i kaszę już nie mogę patrzeć, fuj. A najgorszy jest dla mnie chyba ryż brązowy, obrzydliwy. Po ciąży chyba w ogóle nie będę jeść ryżu.
Ja ja gdzieś wyczytalam, ze duze ilosci ryżu w ciąży sprzyjaja otylosci u dzieci w brzuszku... ale nie pamiętam gdzie i czy to na 100%prawda

Ja ja gdzieś wyczytalam, ze duze ilosci ryżu w ciąży sprzyjaja otylosci u dzieci w brzuszku... ale nie pamiętam gdzie i czy to na 100%prawda
Chyba nie. Ja jem bardzo duzo ryzu i w pierwszej ciazy tez, a mlody z hipotrofia (maly brzuszek, 4 tyg do tylu) i waga 2980 ;) tak dla jasnosci, moje duzo to okolo 3 szklanki surowego ryzu tygodniowo :p

Tak żelazo najlepiej rano na czczo popijane sokiem pomarańczowym .... chociaż mi nawet to nie pomaga , jak norma jest od ok 80 do 180 to ja mam 12...... i hemoglobina 9 w porywach 10..... mój gin mówi ze już by nie żył z takimi wynikami, a ja tak mam całe życie :rolleyes:
Na ulotce na moim żelazie napisane jest by zażywać w trakcie lub po obfitym posiłku [emoji50]

reklama
Dziewczyny, moje dzisiejsze śniadanie wyglądało tak. Wyjadam produkty kupione we Włoszech i aż mi żal że za niedługo się skończą. Niby paczkę mogę bez problemu od ojca ogarnąć ale to nie to samo jak wejść do sklepu, pomacac, powachac i wybrać na co mam ochotę... Zobacz załącznik 873937
Ta kielbaska surowa? Nie boisz się?

Do góry