reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja już też po wizycie. Mała waży 1300 g :D generalnie waży praktycznie idealnie w wiek ciazy ale lekarz będzie obserwował ze wzgledu na tendencję rosnąca wagi moich dzieci (pierwszy syn 3,5 kg, drugi 4, 06 kg). Dal mi do zrozumienia ze jeśli mała będzie wazyla więcej niz drugi syn będzie cc.
A jeśli chodzi o szyjke to jest jakieś tam rozwarcie ale podobno tak może być w przypadku wielorodki.

Looo to też spora spora dziewczynka :)
Który to jest tc+d ? Hmm

Ja już też po wizycie. Mała waży 1300 g :D generalnie waży praktycznie idealnie w wiek ciazy ale lekarz będzie obserwował ze wzgledu na tendencję rosnąca wagi moich dzieci (pierwszy syn 3,5 kg, drugi 4, 06 kg). Dal mi do zrozumienia ze jeśli mała będzie wazyla więcej niz drugi syn będzie cc.
A jeśli chodzi o szyjke to jest jakieś tam rozwarcie ale podobno tak może być w przypadku wielorodki.

A szyjka jaka ma dlugosc mówił Ci lekarz ?

Rozumiem Cię. Sama panicznie się boję cc i nie wyobrażam sobie innej opcji niż poród sn. A co do daty może właśnie zrobisz prezent swojemu tacie [emoji5]. Ja mezowi zrobiłam z synem. Oboje mają urodziny 7 października [emoji5].
Super. Moja tesciowa urodzila mojego meza w dzien swoich urodzin. I nawet o tej samej.godzinie.

Ja jutro idę robić coombsa. Będzie 27+1 (na podanie immuno idę we wtorek jak będzie 28+0). Robiłam coombsa raz, choć powinno się niby raz na trymestr. Jutro też będę robić glukozę, morfologię, potas, magnez i mocz. Chyba CRP też zrobię, bo mam rumień od kleszcza i może mi się to przyda. Dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do poradni chorób zakaźnych... Spodziewam się pogorszenia wyników krwi, bo niestety miałam trochę stresów i nie byłam w stanie dobrze się odżywiać... A ostatnie parę dni miałam już biegunkę i prawie wymioty ze stresu. Na szczęście już wszystko wyszło na prostą (oby), ale przez ostatni tydzień odrobinę schudłam, więc mam ciągle tylko 1-1,5 kg na plusie od początku ciąży...
Hej kochana.zadbaj o siebie i sie tak nie stresuj. To tym kleszczem.tak sie martwisz czy cos innego sie dzieje? Zrob crp i bedziesz spokojniejsza. Umowilas sie juz do zakaznego?

Dokładnie, wszystkiego nieprzewidzimy. Ja mam strach już przed zakładaniem wenflonu A co dopiero mówić o cięciu. Na dniach otwartych w szpitalu w którym będę rodzić jak otworzyli drzwi od sali operacyjnej to aż ciary mnie przeszły.
To jest niestety fakt. Sala operacyjna przyprawia o dreszcze. Ja przy swojej pierwszej cc niewiele pamietam po dobowej probie urodzenia, wiec sala op tez malo.w.pamieci zostala. Za to przy tym drugim planowanym cc jak.wjechalam na ta.sale to sie cala trzeslam jak.widzialam te sciany, tylu ludzi w kitlach z zaslonietymi twarzami stol narzedzia... teraz na.pewno tez bedzie stres

Ja Cię @Szalona 29 podziwiam , w ogole mamusie które już mają np. teraz 3 ciążę .... Jak wy to ogarniacie dwoje dzieci czy tam jedno i ciąża i obowiązki domowe ... Serio szacun :) to moje 1 dziecko 31 lat i wiadomo że się stresuje jak to będzie z takim malenstwem....
Sama.dalabys rade na.pewno. z czasem robi sie to tak naturalne, ze kobieta nawet o tym nie mysli jak.to robi

Ja już po wizycie ... 26+4

Synek urosl haha tak jak i mamusia wieloryb też urosła z wagą :)

1 107 g waży , łożysko ok , wody płodowe ok , szyjka dalej miekka ( lekarz twierdzi że raczej nie ma szans na stwardnienie jej na tym etapie ciąży ) , zamknięta , znowu przez 2 tygodnie skrotla z 2,8 cm do 2,5 cm co mnie oczywiście martwi :( ( twierdzi lekarz że on na cm nie patrzy bo to może być też błąd mierzenia dopuszczalny ) o żadnym szwie czy krążku nie mówi obecnie nie ma potrzeby wg niego . Ufam mu . Dalej mam brać luteine dopochwowo ale już mniej tylko 1*1 dawka 100 mg. I asmag forte 3*1 .

Mimo że ja mam minus i mąż ma minus dał mi skierowanie na zastrzyk i mam z krwi zrobić tego coombsa między 28-30 TC . Mówił że zastrzyk jest bezpłatny na NFZ .
Ojojoj.jaki duzy facet. Gratulacje. I super ze masz zaufanie do lekarza i wsparcie w nim. Dbaj o siebie i szyjke innedzie dobrze

reklama
O to juz spora dziewczynka.
A ty co mysisz o cc w tej sytuacji? Czy wolalabys jednak.sprobowac sn?

Do góry