reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Moze nie beda Ci pobierac krwi na czczo?
wlasnie mowila ze beda i po wypiciu po godz pobiora i do omu. dwa lata temu w tym samym miejscu mialam byc na czczo.
Nie wiem juz sama. Wazne ze w koncu bede miala jakies badanie krwi po 13 tyg.
A dziewczyny bylam.dzis u naczyniowca. Zrobil usg zyl mowil ze sa drozne i mam nosic rajty i przyjsc po dwoch miesiacach po porodzie i tyle.

reklama
Uwielbiam widziec miniaturke zdjecia Twoich chlopcow :D za kazdym razem jak pojawiaja sie Twoje posty to pierwsze co robie to zerkam w ten lewy rog i dopiero czytam ;)
Hahaha [emoji23] ostatnio myslalam zeby troszke uaktualnic zdjecie bo to już kilka ładnych miesięcy temu było :D jak ten czas leci :)

Ja juz w nocy czulam ze mnie pobolewa i niestety caly dzien jest kiepsko. Czuje ze to ze zmeczenia, jak leze jest duzo lepiej. Damy rade, daj znac jak będziesz sie czula jutro :*
No ja w nocy nie spalam bo plecy bolaly i w dzien duzo latania mialam wiec moze racja ze to zmeczenie. A ty skoro tak czujesz to kochana nogi w troki i do spania. Damy rade!

wlasnie mowila ze beda i po wypiciu po godz pobiora i do omu. dwa lata temu w tym samym miejscu mialam byc na czczo.
A dziewczyny bylam.dzis u naczyniowca. Zrobil usg zyl mowil ze sa drozne i mam nosic rajty i przyjsc po dwoch miesiacach po porodzie i tyle.
Czyli jest szansa ze się wchloną/zmniejsza po porodzie? Moja babcia i mama mają żylaki, ja niby też mam skłonność, ale nigdy w temat się jakos nie wglebialam

Nic więcej? Żadnych lekow?
Hahaha [emoji23] ostatnio myslalam zeby troszke uaktualnic zdjecie bo to już kilka ładnych miesięcy temu było :D jak ten czas leci :)
Oj leci... Ani sie obejrzysz i juz będzie trojeczka na zdjeciach :)

Czyli jest szansa ze się wchloną/zmniejsza po porodzie? Moja babcia i mama mają żylaki, ja niby też mam skłonność, ale nigdy w temat się jakos nie wglebialam
Moja.babcia i mama tez maja i to mega. Mama mowila ze wyszly jej dopiero przy drugiej ciazy ale zeszly, a w trzeciej duuuzo i nie zeszly. U mnie w.pierwsZej ciazy zero, w drugiej wyszly ale zeszly po porodzie, a teraz sa paskudne ale mam nadzieje ze noszenie rajtek pomoze i zejda tez. Naczyniowiec mowil ze jak.nie to bedzie chcial mnie operowac...

Super ze wszystko dobrze. Co do cukrzycy i wynikow sie nie odniose bo.sie nie znam, a ja swoja glukoze pije 13.07. W dzien swoich urodzin..i wiecie co najdziwniejsze. Laborantka przy gabinecie mojego gin mowila ze nie musze byc na.czczo. mam zjesc normalnie śniadanie i przyksc wypic glukoze... heeee? Jednak pojde na czczo chyba. W poprzednich coazach zawsze na czczo bylam
To bardzo dziwne... Wszędzie jak piszą, że można na morfologię przychodzić po lekkim śniadaniu, to piszą, że jedynym badaniem przy którym ciężarna musi być absolutnie na czczo to właśnie to obciążenie glukozą. Ja na wszystko przychodzę na czczo i tak. Nie mam ochoty i tak jeść wcześnie rano.

reklama
To bardzo dziwne... Wszędzie jak piszą, że można na morfologię przychodzić po lekkim śniadaniu, to piszą, że jedynym badaniem przy którym ciężarna musi być absolutnie na czczo to właśnie to obciążenie glukozą. Ja na wszystko przychodzę na czczo i tak. Nie mam ochoty i tak jeść wcześnie rano.
Ja wlasnie tez nie potrzebuje sniadania przed 9. Wiex pojde na cZczo

Do góry