reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :) ja już po wizycie. Z małą wszystko dobrze, szyjka zamknięta ok 3.8 cm. Morfologia sie nie pogorszyla Tylko wyniki po glukozie takie sobie bo na czczo 83 potem 166 i 134. Do diabetologa mam się nie wybierać ale poczytać o diecie na słodkich mamach (stronka). Dla mnie to zupełnie czarna magia. Czy któraś z Was też ma taka sytuacje? Niby cukrzycy nie ma ale wyniki bardziej na górnej granicy...
Super ze wszystko dobrze. Co do cukrzycy i wynikow sie nie odniose bo.sie nie znam, a ja swoja glukoze pije 13.07. W dzien swoich urodzin..i wiecie co najdziwniejsze. Laborantka przy gabinecie mojego gin mowila ze nie musze byc na.czczo. mam zjesc normalnie śniadanie i przyksc wypic glukoze... heeee? Jednak pojde na czczo chyba. W poprzednich coazach zawsze na czczo bylam

reklama
Sama.dalabys rade na.pewno. z czasem robi sie to tak naturalne, ze kobieta nawet o tym nie mysli jak.to robi
Podobno przy piatym dziecku, kazde nastepne juz nie robi roznicy :D ciekawe czy ktoras z nas bedzie miala okazje sprawdzić to stwierdzenie w przyszlosci :p u rodzicow na wsi jest rodzina ktora miala 5 dzieci. Kazde juz ma swoja rodzine i po 2-3 maluchów sie doczekali. Mieszkaja dom obok domu, praktycznie na jednej dzialce wszyscy sie wybudowali. Dziadkowie cala gromadke wnukow im odchowali, lacznie 13 dzieci, rozpiętość wiekowa to 0-12 lat. Z czego w jednym roku sie np 3 wnuczki urodzily, w innym dwoje itp. Mysle ze malo który rodzic by dal rade, a dziadkowie podolali :) mieli praktyke przy swojej piatce.

Caly dzien mnie pobolewa podbrzusze. Co jakis czas cos kluje, po nospie nic nie pomoglo. Jakis twardy sie dzis zrobil i jakikolwiek ucisk, nawet spodni jest nieprzyjemny :/ chyba nadmiar noszenia, bo mlody jak boli to tylko do mnie przybiega i ogólne zmeczenie daja o sobie znac...
Ania ja dzis to samo. Caly dzien mi sie brzuch stawial. Jak.sie cieszylam ze jest miekki i tylko czasem twardy, tak.dzis praktycznie caly dzien..wzielam wiecej magnezu i nospe, ale specjalnie nie pomogła. Zobacze jutro i najwyzej podjade na ip. A ty mam nadzieje jutro bedziesz sie juz ok czula

Nie mówił bo dzis sprawdzal palcami. Mówił tylko o tym lekkim rozwarciu i powiedział coś jeszcze na temat szyjki ale zapomnialam [emoji14] (spulchniona chyba? Bynajmniej na pewno nie mówił że twarda)
Uwielbiam widziec miniaturke zdjecia Twoich chlopcow :D za kazdym razem jak pojawiaja sie Twoje posty to pierwsze co robie to zerkam w ten lewy rog i dopiero czytam ;)

O to juz spora dziewczynka.
A ty co mysisz o cc w tej sytuacji? Czy wolalabys jednak.sprobowac sn?
Narazie o tym nie myślę bo wydaje mi się ze jeszcze dużo czasu jest :D raczej jest mi to obojętne, byle dziecko zdrowe było. Lekarz powiedział że przy 4,5 kg robi sie niebezpiecznie zarówno dla mnie jak i córki, więc jeśli będzie takie zagrożenie to bez zastanowienia dam się pociąć. Ale oczywiście mam nadzieję na sn :D

Super ze wszystko dobrze. Co do cukrzycy i wynikow sie nie odniose bo.sie nie znam, a ja swoja glukoze pije 13.07. W dzien swoich urodzin..i wiecie co najdziwniejsze. Laborantka przy gabinecie mojego gin mowila ze nie musze byc na.czczo. mam zjesc normalnie śniadanie i przyksc wypic glukoze... heeee? Jednak pojde na czczo chyba. W poprzednich coazach zawsze na czczo bylam
Moze nie beda Ci pobierac krwi na czczo?

Podobno przy piatym dziecku, kazde nastepne juz nie robi roznicy :D ciekawe czy ktoras z nas bedzie miala okazje sprawdzić to stwierdzenie w przyszlosci :p u rodzicow na wsi jest rodzina ktora miala 5 dzieci. Kazde juz ma swoja rodzine i po 2-3 maluchów sie doczekali. Mieszkaja dom obok domu, praktycznie na jednej dzialce wszyscy sie wybudowali. Dziadkowie cala gromadke wnukow im odchowali, lacznie 13 dzieci, rozpiętość wiekowa to 0-12 lat. Z czego w jednym roku sie np 3 wnuczki urodzily, w innym dwoje itp. Mysle ze malo który rodzic by dal rade, a dziadkowie podolali :) mieli praktyke przy swojej piatce.
No ja juz pasuje przy tym. Podwiazuja mnie bo czwarte to juz dla mnie zagrozenie zycia niestety

reklama
Ania ja dzis to samo. Caly dzien mi sie brzuch stawial. Jak.sie cieszylam ze jest miekki i tylko czasem twardy, tak.dzis praktycznie caly dzien..wzielam wiecej magnezu i nospe, ale specjalnie nie pomogła. Zobacze jutro i najwyzej podjade na ip. A ty mam nadzieje jutro bedziesz sie juz ok czula
Ja juz w nocy czulam ze mnie pobolewa i niestety caly dzien jest kiepsko. Czuje ze to ze zmeczenia, jak leze jest duzo lepiej. Damy rade, daj znac jak będziesz sie czula jutro :*

Do góry