Ja tez nie, ale wizyte u gina mam za tydzien wiec pewnie wtedy każe mi pójść.
Dziewczyny, zapisywalyscie sie juz na 3 prenatalne?
Tak 29+6 tj 30 tc mam jakoś koniec lipca . A wy ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez nie, ale wizyte u gina mam za tydzien wiec pewnie wtedy każe mi pójść.
Dziewczyny, zapisywalyscie sie juz na 3 prenatalne?
My po wizycie. Łukasz waży 647g i jest ułożony w taki sposób, że głowę ma na wysokości mojego pępka a nogami kopie moje narządy wewnętrzne. Plecami opiera się o ścianę mojego brzucha. Szyjka ma 33mm i lekarza powiedział, że to bardzo dobrze jak na 25 tc. Dostałam kilka zaległych badań do wykonania a także dr uzupełnił braki w mojej książeczce ciąży. Powiedział mi, że prawdopodobnie pójdę do szpitala już w ostatnim tygodniu września do porodu wtedy wypada mi 38tc (37t1d). Spadł mi kamień z serca tak strasznie się bałam co usłyszę przed tym gabinetem. Kolejna wizyta 20 lipca już nie mogę się doczekać .
U nas na razie temat imienia ucichł.Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...
Czuje że będę.musiala dać imię sama w szpitalu i tyle
Po Twoim poście zaczęłam się zastanawiać nad tym czy imię dziecka i w ogóle rejestracja odbywa się w szpitalu czy urzędzie. Bo pamiętam, że mąż chodził do urzędu i on podawał wszystkie dane. Gdyby twój miał iść to może podać jakie chce imię. Ale znalazłam taki artykuł Link do: Rejestracja narodzin dziecka w szpitalu od 2018 r. czy faktycznie tak teraz jest ze wszelkie sprawy dotyczące rejestracji dziecka w szpitalu można załatwić?Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...
@Kocurek
Właśnie miałam pisać do Ciebie , to Ty pisałaś wcześniej o problemach z wysokim cholesterolem , żylakami ?
A czy z tarczyca masz wszystko ok ?
Pytam dlatego bo robiłam wczoraj glukozę i przy okazji inne cuda ... Glukoza chyba ok patrzyłam na net , 84 na czczo , 122 i 93 ..
Aleeee znowu w moczu duzoooo leukocytów 10-12 ( norma 1-5 ) więc znowu jakaś mam infekcje i bakterie pójdę w poniedziałek znowu z moczem na posiew dam , poza tym ogromny cholesterol 273 ( norma 190 ) a nie jem tłusto, robiłam już próby wątrobowe i wyniki dobre !!! Poza tym Tarczyca FT4 za niskie a FT3 prawie na granicy też dolnej już tylko TSH w połowie normy więc ok .
Magnez pomimo że biorę od kilku mcy też niski 0.72 ( a norma 0.7-1.05 ) . Dalej skurcze łydek palców , oststost brzuszek jakiś taki napięty ale chyba nie sztywny nie stawia się chyba ...
Ciekawe co powie lekarz we wtorek na ten cholesterol i leukocyty i magnez i Ft4 tarczycę .
Ma któraś z Was problem z tarczyca ? Te moje Ft4 niskie tj niedoczynność ? 9,72 ( norma 12-22 ) . Czy będę powtarzać badania....
Już odpisuje, jak masz pytania to pisz :-)
Ja mam problemy z tarczycą bo mam dodanie traby. Ostatnio miałam wyrównane tsh na 1.5 i ft 4 na dobrym poziomie brałam lentrox 25.
Ale badania robię co miesiąc i ostatnio tsh 3.25 ft4 w normie, więc zwiększyła lentrox na 50. Ft4 mam 1.06 przy normie 0.71- 1.23
Podobno choroby tarczycy maja wpływ na krzpliwosc krwi w tym żylaki.
Jeśli chodzi o cholestesterol, to ja miałam przekroczone wyniki ale w normie mam trojgliceryny i ten dobry cholesterol czyli HdL. Powiedzieli ze ok.
Mam go skontrolować po ciąży bo w 3 trymestrze podobno wyniki podnosi łożysko. Do tego robiłam próby wątrobowe które wyszły w normie. Co do krzepnięcia to robiłam Aptt,homocysteina, inr i białko. W normie, dodatkowo fibrynogen i dimery wyższy grubo przekroczone ale w ciąży podobno to norma, bo organizm szykuje się do przodu aby nie doszło do krwotok.
Najważniejszy, jeśli chodzi o te zylaki tak mi powiedziano jest wskaźnik protrombiny tzw Quicka. On jest najbardziej miarodajny w ciąży no i doppler żył, czy nie ma skrzepów.
Jeśli chodzi o cholesterol to ja nie jem nic ylustego, cukier mam w normie.
Mam też przekroczone żelazo co podobno
T
eż ma wpływ na żylaki.
Biorę ten cyclo3fort jest bez recepty.
Po Twoim poście zaczęłam się zastanawiać nad tym czy imię dziecka i w ogóle rejestracja odbywa się w szpitalu czy urzędzie. Bo pamiętam, że mąż chodził do urzędu i on podawał wszystkie dane. Gdyby twój miał iść to może podać jakie chce imię. Ale znalazłam taki artykuł Link do: Rejestracja narodzin dziecka w szpitalu od 2018 r. czy faktycznie tak teraz jest ze wszelkie sprawy dotyczące rejestracji dziecka w szpitalu można załatwić?
Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...
Chyba ma ale właśnie na początku jak zaczynasz czuć ruchy bo jaka jest na przedniej to później można wyczuć. Ja mam na przedniej ścianie, ale teraz to już raczej nie ma znaczenia jak dziecko jest większe@mewa416 Na tylnej. To też ma znaczenie ? Hmm