Ka30sia
Fanka BB :)
A ok, ja na początku miałam tylko na czczo.Idę w poniedziałek.
Miałam na poczatpo już ciąży ale jednak wyszło ok.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ok, ja na początku miałam tylko na czczo.Idę w poniedziałek.
Miałam na poczatpo już ciąży ale jednak wyszło ok.
Hmm o co chodzi z tym zastrzykiem ? Też mam grypę minus - ???? Hm czy o cos innego chodzi
Uff ja po wizycie u diabetologa. Moja ginekolog rano potwierdziła cukrzycę ciążową. Dostałam glukometr, paseczki itd, wytyczne co do jedzenia. No to zaczynam pomiary teraz dopiero będzie sajgon z tym cukrem
To nieprawda z tym zastrzykiem! Ja jestem w trzeciej ciąży i mam już skierowanie na podanie zastrzyku w szpitalu na 10 lipca (bezpłatnie na NFZ). Miałam zastrzyk z immuno po pierwszym porodzie i po łyżeczkowaniu. Teraz dostanę w 28+0 i po porodzie chyba też.
Znalazłam coś takiego: Link do: MZ: immunoglobuliny anty-RhD dla kobiet w ciąży RhD-ujemnych - Serwis Ginekologia i położnictwoA gdzie to jest napisanr...w jakims rozporzadzeniu ?? Na co sie powolac..? Skad te info...
Ja dostalam zastrzyk po 2 cc
O dzięki..Znalazłam coś takiego: Link do: MZ: immunoglobuliny anty-RhD dla kobiet w ciąży RhD-ujemnych - Serwis Ginekologia i położnictwo
Numer zarządzenia tu: Link do: NFZ wprowadza nowe świadczenie gwarantowane dla kobiet w ciąży - Z URZĘDU
Mi skierowanie wystawiła lekarka, do której chodzę prywatnie, ale ona w tym szpitalu, do którego mnie skierowała pracuje na oddziale.
W necie piszą, że każda ciężarna z grupą krwi rh- ma podanie immunoglobuliny w ciąży gwarantowane z NFZ (także pierwsza ciąża).