Jak widzialam te sliczne otulacze na pieluszki to mi serce roslo
Co będę mogła to pomogę.Syna nr 1 piekuchowalam w tetre i ceratę bo miał zapalenie skóry od pampow (każdych) potem zdobyłam.kilka wyszarganych wielo.
Drugiego pieluchowalam od wagi ok 4 kg. (Urodzeniową 3120) bo myślałam że skoro pierwszy miał ponad 4kg to drugi podobnie.
Tak więc żadnych pieluszek Nb (new Born noworodkowe) nie miałam.
Zamierzam kupić Idusia kilka otulaczy i składać terte.albo wkładać wkłady.Pozniej odziedziczy Nikoskowe kieszonki.
Część pewnie sprzedam (motyw piłka nożna, kosmos) albo wymienię na dziewczyńskie.
Warto skorzystać z biblioteki pieluchowej i wypożyczyć różne pieluszki aby sprawdzić czy w ogole ci to podchodzi i jaki system się sprawdza.Ja rowniez uzywam jednorazówek - czasem mi wielo nie wyschną, albo gdzieś do szpitala czy coś.Jak byłam chora podobnie , nie miałam sił aby płukać, prac i znosić do pralki (mam poza mieszkaniem)
Teraz w ogole sa bezproblemowe, bo nawet jak młody nawali kupę, to otwieram sedes, zrzucam ja do środka, płucze pieluszkowego pod prysznicem i wrzucam do wiaderka.Piore co 2-3 dni normalnie z ubrankami (są spłukane wcześniej) z dodatkiem proszku i odświeżacza.Bez płynu.
Jak coś nogę zaprosic do grup na FB w tym temacie.
sama po raz pierwszy będę pieluchowala nb
Do tej pory pieluchowalam niskobudżetowo (od 5 do 20 zł za pieluszkę)