reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Raczej od tego czy w danym mieście obowiązuje rejonizacja , u mnie nie ma podziału na rejony a są tzw” ostre „ i „tępe” dyżury w szpitalach, i tam gdzie dyżur to wiozą, w miejscowościach gdzie jest podział na rejony musza wieźć zgodnie z tym, bo później się trzeba tłumaczyć czemu zawiozło się tam gdzie nie powinno się .... załoga karetki nie ma tu nic do gadania
Fakt to brzmi sensowniej... No i Ty się na tym znasz ;)

reklama
Ja wiem,wiem...Zresztą za takie pieniądze to żal było nie brać :)
@aspekt no to jasna sprawa,że jak wybulisz 3 tys za szafę to jej za półtora roku nie wywalisz albo cos. Tym bardziej jeśli masz takie,jak Ty to mówisz, schizy :D Ja takowych nie mam,ale lubię kupic coś,co zachwyca mnie wiele lat. Tak kupiłam kiedys krzesła w Jysku w kolorze ecru. Nie sa ze skóry,ale to takie skóropodobne. Przecenione z 250 na 100 bo zostały tylko 4 a sklep sie przenosił. Najlepsze jakie w życiu miałam,siedzisko szerokie,oparcie wysokie,czyści się pieknie.
A ten stół,który macie to może jakoś zakonserwować/odnowic? teraz juz takich mebli nie robia..
I dzięki za cynk do Smyka,oczywiście juz mam kilkanaście kart pootwieranych [emoji14]
Tylko musze notatnik wyciągnąć z ilością i rozmiarówka ubranek jakie juz mam,żeby nie nakupować niewiadomo czego
Ja trafiłam na promocję w Agata meble, masywny stół rozkładany na 10 osób za 100 zł z wystawy, najlepszy stół na świecie :)

Dziewczyny a rozwazalyscie te ekologiczne wielorazowe pieluszki? Kurcze mnie sie to podoba, troche zaluje ze przy pierwszym nie zaczelam w temat inwestowac, bo teraz bym miala kuuupe kasy w portfelu wiecej. A wykorzystalabym znowu...

Dziewczyny a rozwazalyscie te ekologiczne wielorazowe pieluszki? Kurcze mnie sie to podoba, troche zaluje ze przy pierwszym nie zaczelam w temat inwestowac, bo teraz bym miala kuuupe kasy w portfelu wiecej. A wykorzystalabym znowu...
Rozeazam,ale chyba jak się ciepło zacznie robić i na pewno na próbę coś zakupimy. Tutaj @Shaer jest weteranka w temacie :)

Właśnie wróciłam z lumpeksu w mieście. 19zl za kg, drugi kilogram gratis... :D dwa kilo ciuchów dla córki i Kazika, sobie oczywiście już nie szukałam [emoji14] ale były takie cudne małe sukieneczki i w ogóle dla noworodków płci żeńskiej dużo więcej ciuszków. Albo ja jeszcze nie umiem znajdować tych perełek chlopiecych bo zawsze tylko dla dziewczynki kupowałam [emoji14]
Nieee, jako mama dwoch chlopcow moge potwierdzić ze to standard :D na dziewczynki zazwyczaj dużo większy wybór :)

Tylko większość hustawek nie jest na plasko czyli nie nadaje sie odrazu od urodzenia tzn ja bym w takie "siodło" noworodka nie wkladala :) widzialam takie elektryczny plaski lezaczek bujaczek ale za 500zl wiec ja wole swoj tiny love uzywany za 50zl [emoji23][emoji23] a wyglada jak nowy i przede wszystkim mozna na plasko rozlozyc :)
Ja kupiłam z jakiejś wyprzedaży leżaczek który się sam buja i jest od urodzenia :) firmy kimderkraft. Oprócz tego ma kilka melodii, mały je bardzo lubił :)

reklama
Ja już po wizycie wszystko ok siurek nie zniknął dalej jest chłopczyk :biggrin2:
Waży 417g wszystkie narządy ma a ja mam łożysko z przodu ale powiedział że narazie jeszcze nie jest przodujace więc mam sie nie martwić:)
Szyjka4cm więc wszystko ok
Zdjęć nie mam bo cała buzia przyklejona do łożyska

Do góry