reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Raczej od tego czy w danym mieście obowiązuje rejonizacja , u mnie nie ma podziału na rejony a są tzw” ostre „ i „tępe” dyżury w szpitalach, i tam gdzie dyżur to wiozą, w miejscowościach gdzie jest podział na rejony musza wieźć zgodnie z tym, bo później się trzeba tłumaczyć czemu zawiozło się tam gdzie nie powinno się .... załoga karetki nie ma tu nic do gadania
Fakt to brzmi sensowniej... No i Ty się na tym znasz ;)

reklama
Ja wiem,wiem...Zresztą za takie pieniądze to żal było nie brać :)
@aspekt no to jasna sprawa,że jak wybulisz 3 tys za szafę to jej za półtora roku nie wywalisz albo cos. Tym bardziej jeśli masz takie,jak Ty to mówisz, schizy :D Ja takowych nie mam,ale lubię kupic coś,co zachwyca mnie wiele lat. Tak kupiłam kiedys krzesła w Jysku w kolorze ecru. Nie sa ze skóry,ale to takie skóropodobne. Przecenione z 250 na 100 bo zostały tylko 4 a sklep sie przenosił. Najlepsze jakie w życiu miałam,siedzisko szerokie,oparcie wysokie,czyści się pieknie.
A ten stół,który macie to może jakoś zakonserwować/odnowic? teraz juz takich mebli nie robia..
I dzięki za cynk do Smyka,oczywiście juz mam kilkanaście kart pootwieranych [emoji14]
Tylko musze notatnik wyciągnąć z ilością i rozmiarówka ubranek jakie juz mam,żeby nie nakupować niewiadomo czego
Ja trafiłam na promocję w Agata meble, masywny stół rozkładany na 10 osób za 100 zł z wystawy, najlepszy stół na świecie :)

Dziewczyny a rozwazalyscie te ekologiczne wielorazowe pieluszki? Kurcze mnie sie to podoba, troche zaluje ze przy pierwszym nie zaczelam w temat inwestowac, bo teraz bym miala kuuupe kasy w portfelu wiecej. A wykorzystalabym znowu...

Dziewczyny a rozwazalyscie te ekologiczne wielorazowe pieluszki? Kurcze mnie sie to podoba, troche zaluje ze przy pierwszym nie zaczelam w temat inwestowac, bo teraz bym miala kuuupe kasy w portfelu wiecej. A wykorzystalabym znowu...
Rozeazam,ale chyba jak się ciepło zacznie robić i na pewno na próbę coś zakupimy. Tutaj @Shaer jest weteranka w temacie :)

Właśnie wróciłam z lumpeksu w mieście. 19zl za kg, drugi kilogram gratis... :D dwa kilo ciuchów dla córki i Kazika, sobie oczywiście już nie szukałam [emoji14] ale były takie cudne małe sukieneczki i w ogóle dla noworodków płci żeńskiej dużo więcej ciuszków. Albo ja jeszcze nie umiem znajdować tych perełek chlopiecych bo zawsze tylko dla dziewczynki kupowałam [emoji14]
Nieee, jako mama dwoch chlopcow moge potwierdzić ze to standard :D na dziewczynki zazwyczaj dużo większy wybór :)

Tylko większość hustawek nie jest na plasko czyli nie nadaje sie odrazu od urodzenia tzn ja bym w takie "siodło" noworodka nie wkladala :) widzialam takie elektryczny plaski lezaczek bujaczek ale za 500zl wiec ja wole swoj tiny love uzywany za 50zl [emoji23][emoji23] a wyglada jak nowy i przede wszystkim mozna na plasko rozlozyc :)
Ja kupiłam z jakiejś wyprzedaży leżaczek który się sam buja i jest od urodzenia :) firmy kimderkraft. Oprócz tego ma kilka melodii, mały je bardzo lubił :)

reklama
Ja już po wizycie wszystko ok siurek nie zniknął dalej jest chłopczyk :biggrin2:
Waży 417g wszystkie narządy ma a ja mam łożysko z przodu ale powiedział że narazie jeszcze nie jest przodujace więc mam sie nie martwić:)
Szyjka4cm więc wszystko ok
Zdjęć nie mam bo cała buzia przyklejona do łożyska

Do góry