reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

a szafa wnekowa w kolorze jasne latte..
Mam szafę wnękową latte i drzwi sosnowe, dobrze to wygląda. Po 6 latach drzwi nieco ściemniały, ale akurat miałam farta do porządnego lakieru i starannego doboru desek i nie są "pomarańczowe", jest w nich ta nuta siności, która jest w latte.

reklama
Na prostej drodze na placu sie potknal o wlasne nogi chyba bo nic nie lezalo....i wywalil sie tuz przed drewnianym plotem... nosem przywalil....krew poszla... a na drugi dzien spuchniete i sine...nie boli go...chyba ze przy dotyku...ale. nie placze..... zaraz wchodze na prenatalne..... i prosto na SOR jedziemy
Daj znac co tam. Zawsze.warto sprawdzic

Bardzo ładny!! A powiedz jaki rozmiar kupowalas? Tez chce jakiś kupić ale się zastanawiam nad rozmiarem.. na spacer jak dziecko ubierać, np. Body, polspiochy i na to kombinezon? Potem dziecko do wózka i na to kocyk? Wybrać 2 różne kombinezony jeden cieńszy w mniejszym rozmiarze np 62 a drugi drubszy większy np 72? Jak to robicie?

Ja kupuje używany zimowy 62. Są w cenie 40-50 zł na olx z h&M zastanawiam się tez nad takim bez nogawek tylko na dole jest po prostu taki jakby śpiwór wiec wydaje mi się ze dluzej posłuży. Jesienne kombinezoniki mam na 56,62 ;)

Ja kupuje używany zimowy 62. Są w cenie 40-50 zł na olx z h&M zastanawiam się tez nad takim bez nogawek tylko na dole jest po prostu taki jakby śpiwór wiec wydaje mi się ze dluzej posłuży. Jesienne kombinezoniki mam na 56,62 ;)
No ja właśnie mam zimowy taki bez nogawek od kuzynki, jesienne tez od niej mam takze kombinezonow nie kupuje. Mam tylko te misiowe z hm, kupilam uzywane jak nowe, na jesien beda w sam raz [emoji4]

Ja lubie jak ludzie pytaja o to co kupić na prezent. Sama tez czesto tak robie jesli nie wiem czym sie akurat dziecko interesuje. Czesto daje kilka pomyslow z czego by sie cieszyl albo mowie ze kupujemy taki duzy prezent i jak ktos chce to moze sie dorzucic ;) dzieki temu mam mniej zabawek ktore sie do niczego nie nadaja.

Kuzynka ma corke ktora kocha lalki, ale wszyscy maja zakaz ich kupowania, po swietach zrobili porzadek w pokoju i przeliczyli ze ma 107 różnych laleczek, o wielu nawet nie pamieta i bawi sie kilkoma
Haha a jak ja byłam dzieckiem to mojemu bratu na Święta rodzina kupiła klocki Lego, a mi Kena... tylko się pomylili przy opisie prezentów [emoji23] I Ken trafił do mojego brata, a klocki do mnie [emoji23] I oczywiście oni jak się zorientowali to chcieli zamienić nam te oreze, ale ja nie chciałam się zgodzić, bo Lego mi się podobało :D więc ostatecznie brat oddał mi Kena, bo go nie chciał, a klocki zawsze utrzymywałam, że są moje...ale i tak się bawiliśmy z bratem razem ;)

Może to po części zależy od załogi karetki ;)
Raczej od tego czy w danym mieście obowiązuje rejonizacja , u mnie nie ma podziału na rejony a są tzw” ostre „ i „tępe” dyżury w szpitalach, i tam gdzie dyżur to wiozą, w miejscowościach gdzie jest podział na rejony musza wieźć zgodnie z tym, bo później się trzeba tłumaczyć czemu zawiozło się tam gdzie nie powinno się .... załoga karetki nie ma tu nic do gadania

No ja właśnie o tym pisalam hehe. Wole swoj jednak, mimo ze ten pewnie fajny ale nie dalabym 500zl za leżaczek bujaczek
emoji3.png
Ja wiem,wiem...Zresztą za takie pieniądze to żal było nie brać :)
@aspekt no to jasna sprawa,że jak wybulisz 3 tys za szafę to jej za półtora roku nie wywalisz albo cos. Tym bardziej jeśli masz takie,jak Ty to mówisz, schizy :D Ja takowych nie mam,ale lubię kupic coś,co zachwyca mnie wiele lat. Tak kupiłam kiedys krzesła w Jysku w kolorze ecru. Nie sa ze skóry,ale to takie skóropodobne. Przecenione z 250 na 100 bo zostały tylko 4 a sklep sie przenosił. Najlepsze jakie w życiu miałam,siedzisko szerokie,oparcie wysokie,czyści się pieknie.
A ten stół,który macie to może jakoś zakonserwować/odnowic? teraz juz takich mebli nie robia..
I dzięki za cynk do Smyka,oczywiście juz mam kilkanaście kart pootwieranych :p
Tylko musze notatnik wyciągnąć z ilością i rozmiarówka ubranek jakie juz mam,żeby nie nakupować niewiadomo czego

reklama
Do góry