reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Part 1-przed praniem :D
Pieluszki tetrowe kolorowe(pierwsza z lewej)-2,50 zł/szt
Żadna nowość,szorstkawe i ładne. Dokupie może kilka.
Pieluszki flanelowe (trzecia od lewej)-3,50zl/szt
Gruby materiał,bardzo przyjemny. Coś czuję,że na nich będę kladla Pana Szymona do przewijania czy po prostu podlozyc. Na pewno dokupie kilka sztuk.Generalnie też zadna mecyja to nie jest bo to raczej kazdy zna.
Pieluszki bambusowe (pierwsza z prawej)-75x75,cena 22 zł/szt
Super ekstra przyjemne w dotyku. Przytulilam sobie jedna do twarzy i tak leżę :D Mięciutkie i mega miłe. Mam dwie 75x75 i to chyba wystarczy,ale zobaczę jeszcze jak się będą sprawdzaly z wchłanianiem.
Jakby się dało,to ja z tego kiecke poproszę :D
Pieluszki muslinowe (druga z lewej)-3szt.w opakowaniu,cena 22 zł
Największe zaskoczenie chyba bo wygladaly podobnie do tetry. Bardzo miłe w dotyku i miękkie(nie tak jak bambus). Dla mnie must have i dokupie na pewno jeszcze min jedno opakowanie.

Ja wiem,że większość z Was to wszystko wie,ale obiecalam ze podzielę się odczuciami:)

Idę testować wchlanialnosc :)

Załączniki

• IMG_20180613_125839.jpg
    IMG_20180613_125839.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 95
reklama
Tak, ja mam misz-masz i takie białe łóżeczko go pogłębi, chociaż chyba za kilka tygodni kupię do tego samego pokoju białe biurko (jest jeszcze opcja niebieskiego biurka :D ) oraz szafę. Za 1,5 roku przeprowadzka i myślę, jakie meble już tam będą. Ja bym najbardziej chciała z naturalnego drewna, powiedzmy sosnowego, ale nie podobają mi się te klasyczne z "rzeźbionymi" rowkami, a jak już znajdę jakaś nowocześniejszą linię to np. szafa ma 190 cm wysokości. I kupię szafę za 3000 zł, żeby stawiać na niej kartony w paski albo z Kubusiem Puchatkiem? No nie...

Mąż mi napisał, że jestem wspaniała i że białe wg niego ma sens, bo będziemy mogli kupić białą szafę w IKEI :D
No tak,szafowy mąż :D
Wiesz,ale jak sie będziecie przeprowadzać to moga być takie opcje:
-trójka dzieciaków poniszczy niektóre meble i trzeba będzie dokupić(obstawiam,że jakąś szafę na pewno),a wtedy wybierzesz sobie do nowego miejsca juz tak jak chcesz i jak kolorystycznie lubisz najbardziej
-jeśli masz już jakieś sosnowe meble to po przeprowadzce możesz je delikatnie przetrzeć papierem i pomalować na biało albo pogłebic kolor. Są super hiper ekstra farby do mebli,które najlepiej kładą się właśnie na sośnie
-tak jak pisałaś,białe chyba łatwiej sprzedaż i parę groszy wpadnie
-sprzedacie czesć na olx,pewnie te które nie będą się juz podobały
- kupicie nowe o ile finanse pozwolą :)

Chyba nie jest to regula, ja znam dwoje dzieci ktore po urodzeniu mialy wlasnie wzmożone napiecie miesniowe i miesiace rehabilitacji, a z malowaniem tez im w ogole nie po drodze. Niektore dzieci nie maja cierpliwosci zeby siedziec i cos malowac bo dlugo to zajmuje, inne wiedzac ze nie potrafią zrobic tego perfekcyjnie, nawet nie chca cwiczyc "bo nie umiem".
Moj np kolorowac nie lubi, ale farbami owszem....przyklejam kartke na rogach do stolu... kubeczki sa fajne ze jak sie przewroci to sie woda nie wylewa... i wycinac lubi

A co.z.tym.nosem?
Trzymam kciuki za polowkowe?
A tonze wszystko na.raz to znam az za dobrze

Na prostej drodze na placu sie potknal o wlasne nogi chyba bo nic nie lezalo....i wywalil sie tuz przed drewnianym plotem... nosem przywalil....krew poszla... a na drugi dzien spuchniete i sine...nie boli go...chyba ze przy dotyku...ale. nie placze..... zaraz wchodze na prenatalne..... i prosto na SOR jedziemy

Tak, ja mam misz-masz i takie białe łóżeczko go pogłębi, chociaż chyba za kilka tygodni kupię do tego samego pokoju białe biurko (jest jeszcze opcja niebieskiego biurka :D ) oraz szafę. Za 1,5 roku przeprowadzka i myślę, jakie meble już tam będą. Ja bym najbardziej chciała z naturalnego drewna, powiedzmy sosnowego, ale nie podobają mi się te klasyczne z "rzeźbionymi" rowkami, a jak już znajdę jakaś nowocześniejszą linię to np. szafa ma 190 cm wysokości. I kupię szafę za 3000 zł, żeby stawiać na niej kartony w paski albo z Kubusiem Puchatkiem? No nie...

Mąż mi napisał, że jestem wspaniała i że białe wg niego ma sens, bo będziemy mogli kupić białą szafę w IKEI :D
Kupuje teraz lozko 3 w 1 i wacham sie miedzy sosna a bielą.... 3 krotnie malowane
Ehhh sciany i rolety miętowy...yakie lazurowe... a szafa wnekowa w kolorze jasne latte..dywan dzieci same wybraly brazowy w auta... wiec sosna musi być

reklama
Jeny, ja to mam nadzieje, ze juz akcja ze swiezakami nie wroci [emoji85]
Mlody wieczorem kladzie kazdego spac a rano sadza, bo sie obudzily...Zobacz załącznik 866919
Moi ostatnio zgubili brokuła i był płacz. Mąż się ulitował (ja bym tego nie robiła, chociaż akurat brokuła lubiłam) i zamówił z Allegro. Mówiłam mu, żeby zamówił najtańszego (z Chin), ale on chciał utulić żal dzieci, kupił jakiegoś za 60 zł :O i teraz dopiero się kapnął, że to z Chin idzie.

@Margonelka Na razie jest plan, że przeprowadzamy się z łóżkami (małżeńskie drewniane, dziecięce drewniane i niemowlęce białe). Jesteśmy z nich po prostu zadowoleni. Mamy jeszcze stół po dziadkach z lat 60. Taki typowy z kompletu na wysoki połysk, obtłuczony, ale jednak kawał historii rodzinnej, kilka przeprowadzek. Zobaczymy, czy rodzina przełknie, żeby go nie brać. I meblościankę 18-letnią mamy. Jest bardzo funkcjonalna, bo modułowa. Tylko ten kolor: ruda jabłoń... Generalnie przeprowadzamy się 500 metrów na drugą stronę ulicy, wszystko to da radę przewieźć w naszym aucie z pomocą kolegi do noszenia. Jeśli teraz kupimy jakąś drogą szafę, to pewnie też ją weźmiemy. No i to biurko, które chyba musimy kupić, bo synowi trudno się czyta i pisze przy zwykłym stole. Ale ja ciągle liczę na OLX ;) Meblowanie to będzie koszmar, bo ja mam schizę, że płyta meblowa jest niezdrowa i nieprzyjemna dla oka. Drzwi do obecnego mieszkania kupiłam drewniane. Fronty kuchenne też. Na tym samym tle mam schiz podłogowy: korytarz od łazienki aż po kuchnię to średnie miejsce na deski, kafelki są zimne, a my chodzimy bez kapci (do tego dzieci będą sobie robiły ślizgi na pewno w tym korytarzu). Szukałam paneli z certyfikatami braku emisji PCV i ftalanów, ale już mnie głowa boli od szperania w specyfikacjach, bo widzę, że chyba tylko ja taka porąbana jestem i na to patrzę.

Dziewczyny, jeśli macie kartę lojalnościową Smyka, to jest promocja
rabat_20_slider.png

Kupiłam:
- 6 pajacy
- 2 body z długim rękawem rozpinane po całości
- 2 body z długim ręk. kopertowe
- 1 body kopertowe z krótkim rękawem
- 1 body z zatrzaskami przy szyi z dł. ręk.
- 1 śpiochy
za 180 zł. Może nie jest to jakoś MEGA tanio, ale ja znam juz te ubranka i wiem, że na pewno bym je kupiła. Wszystko to jest ostatecznie 50-60% rabatu od cen regularnych.

Do tego jeszcze starszemu t-shirty po 11,50 zł. Wiem z zeszłego roku, że jakość powalająca nie jest tych t-shirtów, można różnie trafić i niektóre mogą się uszkodzić w pierwszym suszeniu, ale syn potrzebuje, a ja nie muszę latać po sklepie, kurier przywiezie.

Do góry