reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Jestem już w przychodni. Czekam na lekarza aby dzisiaj z łaski swojej zrobił mi to cholerne polowkowe na NFZ. :/ odebrałam wyniki morfologii, toxo, i tego obciążenia glukoza. Wszystko ok. Najbardziej denerwowalam się ta glukoza. Na czczo 82, po 1h) 92 a po 2h 108 więc bardzo ładnie. Na toxo nadal nie mam przeciwciał więc też ok ze się nie zarazilam.

reklama
Dziewczyny, czy wy macie jakiejś rozstępy, kiedy one się pojawiają? Ja narazie nie wiedzę a brzuch mam podobno duży i zastanawiam się co będzie dalej.

Załączniki

• IMG_20180607_150125.jpg
    IMG_20180607_150125.jpg
    178,7 KB · Wyświetleń: 102
Czy ktoras z Was umie mi prosto wytlumaczyc jak robic inhalacje sola fizjologiczna przy zatkanym nosie? Mam maseczke, leci mi ta mgielka z inhalatora i co dalej? Mam robic wdech nosem, wydech ustami? Czy jak? Mnie od razu zaczyna dusic, kaszle, jakbym sie zachlysnela - robie cos nie tak, czy to ma tak dzialac?

ja tak robie, wdycham ustami tez, rownie

@Margonelka moj syn ostatnio z rocieta warga czekal 9h na sorze, wiec jak moge to wolalabym jednka by go ortopeda na twoim miejscu obejrzal, nawet jak skrecil to oklady z alcacetu zapisza, lub moczenie w sodzie.

ta wodaw bszuszku moze byc od wirusowego czegos, lub poczatkiem niedrkwistosci co jest efeketem konfiktu u nas i przy tym usg to zauwazyli. narazie sie modle by sie wchlonelo, a nawet jak jest, to moge co tydzien do warszawy jezdzic, aby nie roslo i malemu nie zagrazalo, chcialabym aby jeszcze nie trzeba bylo tranfuzji robic malutkiemu, bo to dosc wczesna ciaza jeszcze ....

ja tak robie, wdycham ustami tez, rownie

@Margonelka moj syn ostatnio z rocieta warga czekal 9h na sorze, wiec jak moge to wolalabym jednka by go ortopeda na twoim miejscu obejrzal, nawet jak skrecil to oklady z alcacetu zapisza, lub moczenie w sodzie.

ta wodaw bszuszku moze byc od wirusowego czegos, lub poczatkiem niedrkwistosci co jest efeketem konfiktu u nas i przy tym usg to zauwazyli. narazie sie modle by sie wchlonelo, a nawet jak jest, to moge co tydzien do warszawy jezdzic, aby nie roslo i malemu nie zagrazalo, chcialabym aby jeszcze nie trzeba bylo tranfuzji robic malutkiemu, bo to dosc wczesna ciaza jeszcze ....
Moze jednak się wchlonie i nic nie trzeba będzie robić. Trzymam za to mocno kciuki &&&&

Kurczę,to myslisz,ze jednak ortopeda ale nie na sor? Jutro rano w takim razie jadę do innej przychodni go przeniose i niech mi dadza jakieś skierowanie na cito.
Oklady i tak robimy,kwestia tego czy się w srodku nic nie poprzestawialo

Dziewczyny, czy wy macie jakiejś rozstępy, kiedy one się pojawiają? Ja narazie nie wiedzę a brzuch mam podobno duży i zastanawiam się co będzie dalej.

Piękny brzusio !!! Co będzie dalej ?
Tak samo piękny !
Smaruje się i będzie dobrze !
Tylko nie przed badaniem usg. Słyszałam że pogarsza jakość więc nie ma co się smarować.
Ze strony mamaginekolog wiem .

reklama
Tak moja lekarka też mówiła żeby się niczym nie smarować przed usg, ostatnio sobie napisałam kartkę w łazience aby nie zapomniec :-)

Piękny brzusio !!! Co będzie dalej ?
Tak samo piękny !
Smaruje się i będzie dobrze !
Tylko nie przed badaniem usg. Słyszałam że pogarsza jakość więc nie ma co się smarować.
Ze strony mamaginekolog wiem .

Do góry