reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mamuśki co sądzicie o piciu capuccino w ciąży? Czy to straszna chemia jest?
Chyba kofeiny tam niewiele a ja szukam alternatywy bo ja nie umiem żyć bez kawy A ani Inka mi nie wchodzi ani ta bezkofeinowa .
Ps. Właśnie wypiłam półtora litra w godzinę.
Wody oczywiście :-D
A dlaczego kawy nie pijesz? Jakieś dodatkowe zalecenia? Bo normalnie 2 średnie kawki dziennie można.

Kupujesz takie cappuccino z torebki? Bo jakbyś sama robiła to można na pewno pić na zdrowie - trzeba tylko coś do spieniania mleka mieć (nawet taki mały, tani gadżecik można do tego kupić). Potem dodać np. miód, cynamon, czy co się lubi :-) Na bazie zwykłej słabej kawki można zrobić.

reklama
A dlaczego kawy nie pijesz? Jakieś dodatkowe zalecenia? Bo normalnie 2 średnie kawki dziennie można.

Kupujesz takie cappuccino z torebki? Bo jakbyś sama robiła to można na pewno pić na zdrowie - trzeba tylko coś do spieniania mleka mieć (nawet taki mały, tani gadżecik można do tego kupić). Potem dodać np. miód, cynamon, czy co się lubi :-) Na bazie zwykłej słabej kawki można zrobić.

Bo się naczytałam głupot że kawa w ciąży to zło... echhh ... jedną będę sobie pozwalała ..

Spróbuję dziś z sor-em,będę spokojniejsza jak lekarz to obejrzy bo przestraszyłam się żeby zakrzepy nie zaczęły sie robić...
Nie wiem, czy bym się z brzuchem na SOR pchała, wydaje mi się, że tam wiele godzin czekania. Co to znaczy, że rodzinna o 11 już nie przyjmuje? POZ musi do 18 pracować. RTG rodzinna mogłaby wypisać, ale czy coś dalej zaleci, czy wyśle do orto to nie wiem.

Czytałaś skład? Tam jest tylko ok. 10% kawy. Szczerze mówiąc, ja tego do ust nie biorę i ciąża nie ma nic do rzeczy. Lepiej zaparzyć sobie malutką kawkę, dolać mleko, posłodzić, może dodać jakieś kakao, wanilię. Ale jak masz ochotę sobie strzelić takie z proszku, to od jednego nie padniesz przecież ;) skład sklepowych lodów nie jest dużo wspanialszy ;)

Chyba kofeiny tam niewiele a ja szukam alternatywy bo ja nie umiem żyć bez kawy A ani Inka mi nie wchodzi ani ta bezkofeinowa .
Ps. Właśnie wypiłam półtora litra w godzinę.
Wody oczywiście :-D
A normalna kawa z mlekiem nie wchodzi w grę? Nie lubisz czy boisz się pić?

Nie wiem, czy bym się z brzuchem na SOR pchała, wydaje mi się, że tam wiele godzin czekania. Co to znaczy, że rodzinna o 11 już nie przyjmuje? POZ musi do 18 pracować. RTG rodzinna mogłaby wypisać, ale czy coś dalej zaleci, czy wyśle do orto to nie wiem.

Czytałaś skład? Tam jest tylko ok. 10% kawy. Szczerze mówiąc, ja tego do ust nie biorę i ciąża nie ma nic do rzeczy. Lepiej zaparzyć sobie malutką kawkę, dolać mleko, posłodzić, może dodać jakieś kakao, wanilię. Ale jak masz ochotę sobie strzelić takie z proszku, to od jednego nie padniesz przecież ;) skład sklepowych lodów nie jest dużo wspanialszy ;)
Sam nie pojedzie bo nie może(nie ma 18 lat). Dzwonilam do przychodni rano i mnie totalnie olali,bo miejsc juz do doktor nie ma,a drugi rodzinny na urlopie...
Nie wiem jeszcze co zrobię,ale na pewno zmienię mu przychodnie.

reklama
Czy ktoras z Was umie mi prosto wytlumaczyc jak robic inhalacje sola fizjologiczna przy zatkanym nosie? Mam maseczke, leci mi ta mgielka z inhalatora i co dalej? Mam robic wdech nosem, wydech ustami? Czy jak? Mnie od razu zaczyna dusic, kaszle, jakbym sie zachlysnela - robie cos nie tak, czy to ma tak dzialac?

Do góry