reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
W rosmannie jest taka kawa w saszetkach Mama Coffie, podobno dobra, osobiście nie próbowałam. Ja pije tylko Inke, nie toleruje kofeiny w niczym, ale miałam tak przed ciazą. Czasem słaba herbata przy przeziebieniu.

Mamuśki co sądzicie o piciu capuccino w ciąży? Czy to straszna chemia jest?
Chyba kofeiny tam niewiele a ja szukam alternatywy bo ja nie umiem żyć bez kawy A ani Inka mi nie wchodzi ani ta bezkofeinowa .
Ps. Właśnie wypiłam półtora litra w godzinę.
Wody oczywiście :-D

W rosmannie jest taka kawa w saszetkach Mama Coffie, podobno dobra, osobiście nie próbowałam. Ja pije tylko Inke, nie toleruje kofeiny w niczym, ale miałam tak przed ciazą. Czasem słaba herbata przy przeziebieniu.
Ja pije Mama coffie i mi smakuje :) tylko ze ja od zawsze lubilam słabą kawe rozpuszczalna wiec dla mnie jest okey

Już doczytałam;) ja piję jedną lekką, w filiżance, ze spienionym mleczkiem:) mniam. Myślę, że nie zaszkodzi.

Dobra zaszalałam :-D
20180607_124619.jpg

Załączniki

• 20180607_124619.jpg
    20180607_124619.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 355
Jak się w końcu zdecydowałam na prowadzącego po godzinach spędzonych na forach, grupach i znanym lekarzu, zadzwoniłam się umówić i co? Pan doktor będzie miał urlop i nie ma bata, żeby się do niego dostać wcześniej jak końcem lipca.... :(

Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.

Ja dzis tez robilam glukoze i musialam osobny dokument podpisac ze nie opuszcze placowki luxmed [emoji23] i mialam przed po 1h i po 2h, meczylam sie przeeokropnie przez ten czas mdlalam, na koniec zwymiotowalam [emoji23] a w pierwszej ciazy luzik wspominam ze bylo normalnie wiec troche zaskoczylam sama siebie, zjadalam jak wariatka na szybko zaraz po i teraz caly lewy bok mnie boli jakis przykurcz mam czy cos nie moge sie ruszyc doslownie ...

reklama
Jak się w końcu zdecydowałam na prowadzącego po godzinach spędzonych na forach, grupach i znanym lekarzu, zadzwoniłam się umówić i co? Pan doktor będzie miał urlop i nie ma bata, żeby się do niego dostać wcześniej jak końcem lipca.... :(

To już nie bardzo czas na godziny na forach, bo wakacje to normalnie sezon urlopowy, a u prywatnych kolejki na miesiąc w przód. Obdzwanialabym po kolei i coś z tego wybierzesz.

Do góry