reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To ja z pytaniem,rzecz jasna...
Na jakiej wysokości brzucha czujecie ruchy lub,te dziewczyny które maja detektor,slyszycie dzieciaczki?
Ja detektorem chwytam tętno tak tuż pod pępkiem, po jego prawej lub lewej, ale ruchy czuję niżej, jakby podzielić brzuch pod pępkiem na dwie połowy to w tej niższej.

reklama
Ja ruchy czuje w całym brzuchu:/ raz wysoko, przy pepku, raz nisko, ale już nie tak bardzo nisko, raz po prawej stronie, raz po lewej. Przyznam, że już nie nadążam. A to co Mała wyprawia w nocy, to szok, zryw ma okolo 24.00, cały brzuch mi podskakuje. Ale teraz trochę rzeczy porobilam w domu i się ululala:)

To ja z pytaniem,rzecz jasna...
Na jakiej wysokości brzucha czujecie ruchy lub,te dziewczyny które maja detektor,slyszycie dzieciaczki?
Najczęściej czuję ruchy po prawej stronie brzucha albo tak w połowie brzucha. Detektor przykladam w połowie brzucha po prawej stronie. Teraz już praktycznie w ogóle nie korzystam z detektora, odkąd czuję ruchy [emoji4].

O mamo !!! Wyszłam na chwilę z domu ! U nas patelnia na maxa. Niewyróbka!
Na nowym mieszkaniu zakładamy sobie klimatyzację bo to jakaś masakra !! To jest mieszkanie w kamienicy na 4 piętrze mega nasłonecznione więc inaczej się nie da jak z klimą. W lato nie wytrzymalabym.
Ja kiedyś mogłam leżeć plackiem na słońcu.
W tym stanie stronie od słońca i wczoraj chodziłam tylko w cieniu i tylko z psem na spacer.
Dla mnie fajnie jak jest sloneczko i 20 stopni .
Mam nadzieję, że te tropiki miną!
U nas też tak ciepło. My mamy w domu założona klime. Teraz jakoś można tam siedzieć ale wcześniej to był horror. Ja wychodzę na podwórko albo wczesnym ranem lub wieczorem :).

Dobrze prawisz. Wczesne słoneczko wiosenne to jest to :) ja dziękuję Bogu, że przy lesie mieszkamy i rzeka niedaleko. Do miast w lecie jeżdżę tylko jak muszę... A i tak mi ciepło i najchętniej bym leżała na waleta na płytkach w kotłowni... [emoji23]

Masz tam idealnie. A ja najchętniej teraz rzuciłabym się do rzeki obok Ciebie :p
Póki co idę nalać chłodnej wody do wanny i posadzić zadek :-D

@Margonelka @Jsawww

Odkazacz Nappy Fresh kupowałam ostatnio zdaje sie Pieluchowanie Wieloazowe Piła.Aczkolwiek to było dawno temu i wzięłam kilka paczek w promocji.Chyba po 16-17 zł był.
(Zawsze.patrze gdzie taniej)
Generalnie odkazacz się dodaje do.proszku, jak pierwszy wielorazowki w niższej temperaturze (same wkłady można w wysokiej).Ja piore razem wklady, kieszonki i ubranka w temperaturze 40st.
Odkazacz jest po to aby wybić bakterie z kupki.Zawsze spłuczek, wypiore, ale odkażam bo nie.piore w 60 czy 90 st. (Uszkodziłoby to warstwę nieprzeciekajca pieluszki).
Fakt że.przy okazji pozbywam się np bakterii z pokupkanych ciuszkow.ale to raczej skutek uboczny.
Odkazacz nie jest niezbędny do zwykłego prania dzidziusiowych rzeczy (zazwyczaj się je prasuje, choć ja tego nie robię z lenistwa)

Cena normalna Nappy Fresh to.okolo 20 zł za.500 gram.Uzywa się do prania jednej łyżki.
O masz ci los,moze jednak kupię gdzieś stacjonarnie.

reklama
Do góry