reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Jestem w połowie ciąży (20+4), oczekuję wymarzonego chłopca. Będzie to pierwsze dziecko, dlatego przede wszystkim mam sporo obaw, jak to będzie, czy sobie poradzę, itp. Aktualnie rozglądam się za wyprawką, ale i tutaj brak doświadczenia nie pomaga. ;)

Tak,codziennie i juz dość mocno czasem. No i właśnie powyżej pępka,z boku itd. Mlody szaleje
Ja też czuje dość wysoko nad pepkiem, zreszta pisalam o tym jakis czas temu- wtedy minimalnie nad a teraz odleglosc spora. Nawet jak brzuszek sie napina przy skurczach BH to macice czuje juz calkiem wysoko. Oprocz tych kopniakow nad pepekiem czesto zdarzają się tez uderzenia w pęcherz :)

A kiedy planujecie zaczynać kupować chemię i kosmetyki dla bobaskow ? Słyszałam że nie ma co się spieszyć żeby były swiezsze produkty . W sumie w sklepie / aptece też mogą leżeć i leżeć ....

A dwa zastanawiam się nad tym tematem ? Na start kupię chyba tylko to co najpotrzebniejsze bo nie mam pojęcia co więcej trzeba upsssss :baffled:

ja pewnie kupię płyn do kąpieli Hipp lub babydream one mają ok skład. Sól fizjologiczna w ampułkach i fiolet do pepuszka.

Będziemy raczej używać wielo więc bez kremów, ale w razie czego będe szukać tormentalum na odparzenia .
Na początek będę kąpać w krochmalu i pewnie. I może zrobię własny krem ale to tuż przed rozwiązaniem.

A kiedy planujecie zaczynać kupować chemię i kosmetyki dla bobaskow ? Słyszałam że nie ma co się spieszyć żeby były swiezsze produkty . W sumie w sklepie / aptece też mogą leżeć i leżeć ....
W Rossmanach mają duży obrót (chociaż na promocjach można się naciąć, że wystawiają towar, którego data ważności się kończy), w tych super popularnych aptekach internetowych raczej też. Proszki do prania i żele do mycia ciała to rzeczy niemal "wiecznie świeże", a trochę ważące, więc warto wykorzystać męża, aby to dźwigał. Proszek do prania przyda Ci się już w ciąży, gdy będziesz szykowała ubranka, kocyki, prześcieradło do łóżeczka. Ja w dziecięcym proszku piorę również swoje koszule i staniki. Wg mnie nie ma co panikować w żadną stronę. Jak trafisz teraz na fajną promocję i data ważności będzie wystarczająco długa, to można kupować i odhaczać.

reklama
Do góry