reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mi ciaza wg USG NA 1szych prenatalnych wyszła o 5 dni starsza i wyznaczyli mi termin porodu wg tego. Zobaczę co powiedza jutro na polowkowych
Wyznacza się termin wg pierwszego usg bo wtedy mierodajny jest wynik zapłodnienia. Teraz każdy bobas rośnie różnie i mogą być różne terminy. Jak już masz ustalony to tego się trzymasz.

Wyznacza się termin wg pierwszego usg bo wtedy mierodajny jest wynik zapłodnienia. Teraz każdy bobas rośnie różnie i mogą być różne terminy. Jak już masz ustalony to tego się trzymasz.
Hm tez tak myslalam , ale ostatnio dziewczyny tu na forum, albo na drugim na którym jestem ( juz nie pamietam) mówiły, ze lekarz zmieniał te terminy, dlatego zastanawiałam się co będzie u mnie

Np.moj ginekolog i tak sobie notuje wszystko wg om mimo , ze wiele razy mu.mowilam i.pokazywalam wynik z prenatalnych on twierdzi, ze to niewielka różnica (5dni) wiec bez znaczenia...

Zobacz załącznik 861393 dziewczyny niemąż mi się dziś oświadczył na malutkiej ukrytej między skałami płazy do której dopłynęliśmy morzem ;D
Gratulacje :D wiele miłości :D
Ja mam i jakoś nie wygodnie nam było używać - wystarczal taki zwykły wkład dla noworodków do fotelika. Wiosna trochę uzwalismy - teraz jest na to wg mnie za gorąco :) jak synek był mniejszy to często używałam tej podusi do karmienia - zarówno przy przystawieniu do piersi jak nie było rogala w pobliżu, i też do butelki gdy leżał na łóżku (by główka podczas jedzenia była wyżej )
No właśnie o taka odpowiedź mi chodziło,czy to w ogóle praktyczne jest. Zastanawiam się czy kupowac do kompletu

Ja tej poduszki jeszcze nie używałam , więc nie mam praktyki, ale była ona w komplecie gdy zamawialam poduszkę ciążową. Z aukcji wnioskuje że ta poduszka ma za zadanie chronić dodatkowo główkę dziecka podczas jazdy w foteliku. A jak się to ma w rzeczywistości to sama bym chętnie się dowiedziała od jakiejś mamusi która może używała w praktyce.
Tak, jest antywstrzasowa. My uzywalismy do fotelika w samochodzie. Ale jeśli będziecie jeździć po wyboistych terenach i kupujecie wózek terenowy to dobrze też tutaj wkładać ta poduszkę :)

reklama
Np.moj ginekolog i tak sobie notuje wszystko wg om mimo , ze wiele razy mu.mowilam i.pokazywalam wynik z prenatalnych on twierdzi, ze to niewielka różnica (5dni) wiec bez znaczenia...
Bo 5 dni to bez znaczenia. Z usg najczęściej bierze się jak jest różnica większa niż chyba 10 dni albo jeśli masz nieregularne miesiączki lub jeśli nie miałaś miesiączki po ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry