reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mi ciaza wg USG NA 1szych prenatalnych wyszła o 5 dni starsza i wyznaczyli mi termin porodu wg tego. Zobaczę co powiedza jutro na polowkowych
Wyznacza się termin wg pierwszego usg bo wtedy mierodajny jest wynik zapłodnienia. Teraz każdy bobas rośnie różnie i mogą być różne terminy. Jak już masz ustalony to tego się trzymasz.

Wyznacza się termin wg pierwszego usg bo wtedy mierodajny jest wynik zapłodnienia. Teraz każdy bobas rośnie różnie i mogą być różne terminy. Jak już masz ustalony to tego się trzymasz.
Hm tez tak myslalam , ale ostatnio dziewczyny tu na forum, albo na drugim na którym jestem ( juz nie pamietam) mówiły, ze lekarz zmieniał te terminy, dlatego zastanawiałam się co będzie u mnie

Np.moj ginekolog i tak sobie notuje wszystko wg om mimo , ze wiele razy mu.mowilam i.pokazywalam wynik z prenatalnych on twierdzi, ze to niewielka różnica (5dni) wiec bez znaczenia...

Zobacz załącznik 861393 dziewczyny niemąż mi się dziś oświadczył na malutkiej ukrytej między skałami płazy do której dopłynęliśmy morzem ;D
Gratulacje :D wiele miłości :D
Ja mam i jakoś nie wygodnie nam było używać - wystarczal taki zwykły wkład dla noworodków do fotelika. Wiosna trochę uzwalismy - teraz jest na to wg mnie za gorąco :) jak synek był mniejszy to często używałam tej podusi do karmienia - zarówno przy przystawieniu do piersi jak nie było rogala w pobliżu, i też do butelki gdy leżał na łóżku (by główka podczas jedzenia była wyżej )
No właśnie o taka odpowiedź mi chodziło,czy to w ogóle praktyczne jest. Zastanawiam się czy kupowac do kompletu

Ja tej poduszki jeszcze nie używałam , więc nie mam praktyki, ale była ona w komplecie gdy zamawialam poduszkę ciążową. Z aukcji wnioskuje że ta poduszka ma za zadanie chronić dodatkowo główkę dziecka podczas jazdy w foteliku. A jak się to ma w rzeczywistości to sama bym chętnie się dowiedziała od jakiejś mamusi która może używała w praktyce.
Tak, jest antywstrzasowa. My uzywalismy do fotelika w samochodzie. Ale jeśli będziecie jeździć po wyboistych terenach i kupujecie wózek terenowy to dobrze też tutaj wkładać ta poduszkę :)

reklama
Np.moj ginekolog i tak sobie notuje wszystko wg om mimo , ze wiele razy mu.mowilam i.pokazywalam wynik z prenatalnych on twierdzi, ze to niewielka różnica (5dni) wiec bez znaczenia...
Bo 5 dni to bez znaczenia. Z usg najczęściej bierze się jak jest różnica większa niż chyba 10 dni albo jeśli masz nieregularne miesiączki lub jeśli nie miałaś miesiączki po ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry