reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam inglesine trip, bardzo fajnie nam się współpracowało :) czeka na kolejnego dzidzia bo syn nie zdołał jej zajechać
My też kupiliśmy Inglesine Trip jak córka wyrosła ze spacerówki z wózka 3w1. Wyrosła na kilogramy, bo jak miała 2,5 roku przekroczyła 15 kg, a większość wózków jest do 15. Inglesina na rynku polskim też jest zazwyczaj podawana jako do 15kg, bo w UE wszystkie wózki mają obowiązek być do tych 15. Nawet jak wózek jest produkowany na np. rynek amerykański i tam jest do 25 kg, to u nas nie będą się wychylać i podadzą 15, bo więcej nie muszą.

Nie wiem niestety dalej jaki wózek kupimy na początek. Mam po starszej Bugaboo Frog (poprzednik Cameleona). Ma chyba 15 lat i jest nie do zdarcia. Ale jest koszmarnie niski! Teraz chcę koniecznie wózek, do którego nie będę się musiała tak schylać, bo wtedy miałam koszmarne problemy z kręgosłupem... I znalazłam tylko Stokke Trailz, który opisują jako specjalnie podwyższony dla wygody rodziców. Ale kosztuje tyle co Bugaboo, czyli koszmarnie dużo. My za Bugaboo daliśmy tylko 1000zl z wszystkimi dodatkami. Za Stokke bym musiała dać sporo więcej, nawet za używany...

Znacie jakieś inne wózki z wysoko umiejscowioną gondolą?

reklama
My też kupiliśmy Inglesine Trip jak córka wyrosła ze spacerówki z wózka 3w1. Wyrosła na kilogramy, bo jak miała 2,5 roku przekroczyła 15 kg, a większość wózków jest do 15. Inglesina na rynku polskim też jest zazwyczaj podawana jako do 15kg, bo w UE wszystkie wózki mają obowiązek być do tych 15. Nawet jak wózek jest produkowany na np. rynek amerykański i tam jest do 25 kg, to u nas nie będą się wychylać i podadzą 15, bo więcej nie muszą.

Nie wiem niestety dalej jaki wózek kupimy na początek. Mam po starszej Bugaboo Frog (poprzednik Cameleona). Ma chyba 15 lat i jest nie do zdarcia. Ale jest koszmarnie niski! Teraz chcę koniecznie wózek, do którego nie będę się musiała tak schylać, bo wtedy miałam koszmarne problemy z kręgosłupem... I znalazłam tylko Stokke Trailz, który opisują jako specjalnie podwyższony dla wygody rodziców. Ale kosztuje tyle co Bugaboo, czyli koszmarnie dużo. My za Bugaboo daliśmy tylko 1000zl z wszystkimi dodatkami. Za Stokke bym musiała dać sporo więcej, nawet za używany...

Znacie jakieś inne wózki z wysoko umiejscowioną gondolą?
Ja miałam Camarelo Carera jako gondola super, duża, największą jaka wtedy była. dziecko urodzone w maju jeździło do marca następnego roku, dosyć wysoko umiejscowiona oboje jesteśmy wysocy i było nam wygodnie. Jest i zostanie żeby ją zajechać przez zimę. Jako spacerówka nie nadawała się dlatego kupiliśmy inglesine.

A ja kupilam troszke sukienek z nadzieja o dziewczynce....ehhh teraz bede.musiala .sprzedać..
O rety Szalona...gdzieś mi umknął Twój wpis o płci Maleństwa...teraz dopiero doczytałam o sukienkach...naprawdę? Naprawdę będzie chłopiec? Ty byłaś tak pewna że dziewczynka z różnych powodów a tu taka niespodzianka...[emoji846] Jednak natura potrafi nas zaskoczyć...wow...
Najważniejsze żeby było zdrowe [emoji4][emoji4][emoji4]
[emoji8]

reklama
Odpoczywam sobie z szydełkiem właśnie, bo lekko mnie brzuszek pobolewa.Nie wiem czy od amnio czy tak ooo, ale na wszelki wypadek sobie poleguje.
Tata wymyślił imię dla córki.
Jeszcze czeka nas wariant dla synka, w razie czego.

Do góry