reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Były tez takie wkładki z warstwa kleju, wiec da radę je przykleić do piżamy ;) tez nie chciałabym spać w staniku.

Swoją droga nie za wcześnie na siare ? :o tak czy siak nie pobudzaj brodawek głaskaniem sciskaniem masowaniem, bo będzie wzmożona produkcja.

Można spać w sportowym topie i przykleić wkładki do topu. W staniku to ja rzadko na co dzień chodzę wiec w ogóle nie chciałabym spać w nim ;P

Nie wiem czy na bluzce będą się trzymać takie wkładki mi bluzka się cała „rusza” jak śpię.

Ja tez mam już siare ;)

reklama
Dziękuję Wam, popróbuję coś z tych rzeczy, może pomoże :)

A ibupromu i tak nie wezmę, bo jestem uczulona na wszystkie środki przeciwbólowe poza paracetamolem... takie moje szczęście... Zanim się zorientowałam, że to przez leki, to dwa razy się dusiłam i raz wylądowałam w szpitalu [emoji14]

Ja na ból głowy to robię tak, ze najpierw biorę letnią kąpiel aby się wyciszyć, później kładę się w ciemnym pokoju z mokrym ręcznikiem na głowie i karku. Do tego włączam wiatrak aby znacząco zmniejszyć temperaturę powietrza. Wypijam conajmniej litr wody z cytryną i próbuje zasnąć na nie dłużej niż 30min.Czasem, jak jest duży ból to od razu biorę dwa paracetamole przed położeniem się. Pomaga też spacer ale musi być mniej niż 20 C.

Czasem pomaga też pół szklanki coca coli ale ja nie pije kawy ani nawet czarnej herbaty, więc dla mnie to kofeinowy szok.

A paracetamol to można 6 tabletek dziennie nawet.

hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(

Ja na ból głowy to robię tak, ze najpierw biorę letnią kąpiel aby się wyciszyć, później kładę się w ciemnym pokoju z mokrym ręcznikiem na głowie i karku. Do tego włączam wiatrak aby znacząco zmniejszyć temperaturę powietrza. Wypijam conajmniej litr wody z cytryną i próbuje zasnąć na nie dłużej niż 30min.Czasem, jak jest duży ból to od razu biorę dwa paracetamole przed położeniem się. Pomaga też spacer ale musi być mniej niż 20 C.

Czasem pomaga też pół szklanki coca coli ale ja nie pije kawy ani nawet czarnej herbaty, więc dla mnie to kofeinowy szok.

A paracetamol to można 6 tabletek dziennie nawet.

A jaka ma dawcę paracetamol w 1 tabletce ? 500 g? Bo nie wiem czy mówisz o paracetamolu jako nazwa leku czy apapie

Maksymalna czyli jaka ? Bo według tego co ja napisałam wychodzi 2000g na dobę, można więcej ?
Według ulotki można 4 razy dziennie po 2 tabletki (1 tabletka 500mg). Maksymalna bezpieczna dzienna dawka to w sumie 8 tabletek, czyli 4g. Ja przy bólu głowy jak już, to brałam co najwyżej 1 g i po jakimś czasie znowu 1 g. Potem już ból głowy przechodził. Ale 500 mg na ból głowy zupełnie mi nie pomagało.

Według ulotki można 4 razy dziennie po 2 tabletki (1 tabletka 500mg). Maksymalna bezpieczna dzienna dawka to w sumie 8 tabletek, czyli 4g. Ja przy bólu głowy jak już, to brałam co najwyżej 1 g i po jakimś czasie znowu 1 g. Potem już ból głowy przechodził. Ale 500 mg na ból głowy zupełnie mi nie pomagało.

Ok to dobrze widzieć bo ja zawsze brałam tramal i kodeinę wiec dla mnie taki Apap to jak cukierki [emoji23] a nie chciałam przesadzać

Mi lekarz mowil, ze w ciazy mozna brac taka sama dawke dobowa jak nie w ciazy. Na silny bol od razu 2 tabletki, a jesli nie przejdzie to po 4 h dopiero nastepna. Z tym, ze rozmawialismy o zwyklym paracetomalu a nie apapie :)

reklama
Hej, u mnie dziś będzie intensywnie .... najpierw mecz o 18 .... później impreza.... nie wiem w co się ubrać, we wszystkim czuje się jak wieloryb :dry:

Do góry