reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(
Nie wiem jak że słodyczami u Ciebie ale bóle migrenowe często są powodowane np. czekoladą...i inne cukry...wywołują ją również, żółty ser i awokado na pewno.
Ostatnio kuzynka mi powiedziała że surowy ziemniak przekrojony w plastry pomaga. Pociąć ziemniaka obranego i włożyć po jakąś szerszą opaskę. Skrobia ponoć pomaga. Ja jeszcze tego nie próbowałam bo od jakiegoś czasu nie miewam tych strasznych bóli.

reklama
Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/

Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/

Ja nigdy w życiu nic nie wyprawie w domu. Nawet jeśli byśmy się zdecydowali na chrzest to tylko w jakiejś knajpie [emoji23]

W dziecku będę wyprawiać urodziny tez w jakiś lokalach do tego przeznaczonych ale to dopiero jak będzie starsze ciut bo małemu nie będę wyprawiać , i tak nie będzie czaic bazy [emoji23]

@alina89 Może Ty faktycznie za mało pijesz?
Trudno mi powiedzieć... mam wrażenie, że co chwilę piję wodę, zwłaszcza jak mi o tych wodach powiedzieli, ale może powinnam jeszcze więcej... [emoji53] zwłaszcza, że tu upały się zaczęły.

Ale ja akurat bólów głowy nie mam jakoś często, w tej ciąży to chyba trzeci raz mi się zdarzyło. Tylko za każdym razem trwa min. 2 dni i to mnie martwiło, bo nigdy tak długo mnie nie bolało - tylko normalnie poza ciążą łykałam 1g paracetamolu, a teraz tylko 500g, może to też przez to nie działało.

Ja miałam Camarelo Carera jako gondola super, duża, największą jaka wtedy była. dziecko urodzone w maju jeździło do marca następnego roku, dosyć wysoko umiejscowiona oboje jesteśmy wysocy i było nam wygodnie. Jest i zostanie żeby ją zajechać przez zimę. Jako spacerówka nie nadawała się dlatego kupiliśmy inglesine.
Dziękuję bardzo za podpowiedź! Ten wózek też zdaje się odpowiadać moim potrzebom i jest chyba tak samo wysoki. I parokrotnie tańszy [emoji1] A ta spacerówka zupełnie się nie nadawała? Niektórzy piszą, że jest w porządku, niektórzy że jest niebezpieczna[emoji33] Na początku wolałabym maluszka wozić w spacerówce od tego wózka 2w1, parasolka bardziej mi pasuje do większego dziecka. A jaki fotelik używacie do tego lub planujecie używać?

reklama
Do góry