reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja nigdy w życiu nic nie wyprawie w domu. Nawet jeśli byśmy się zdecydowali na chrzest to tylko w jakiejś knajpie [emoji23]

W dziecku będę wyprawiać urodziny tez w jakiś lokalach do tego przeznaczonych ale to dopiero jak będzie starsze ciut bo małemu nie będę wyprawiać , i tak nie będzie czaic bazy [emoji23]
Chrzciny tez robilismy w knajpie. Komunie napewno tez w knajpie zrobimy.. U mnie na zadupiu niestety nie ma takiego miejsca zeby dziecku wyprawic urodziny, wiec pozostaje dom... Ja ogolnie lubie imprezy robic w domu, lubie sama wszystko przygotowac, wszystkiego sama dopilnowac, no ale jakos taka zmeczona dzis jestem, ze mam dosyc :/

reklama
Trudno mi powiedzieć... mam wrażenie, że co chwilę piję wodę, zwłaszcza jak mi o tych wodach powiedzieli, ale może powinnam jeszcze więcej... [emoji53] zwłaszcza, że tu upały się zaczęły.

Ale ja akurat bólów głowy nie mam jakoś często, w tej ciąży to chyba trzeci raz mi się zdarzyło. Tylko za każdym razem trwa min. 2 dni i to mnie martwiło, bo nigdy tak długo mnie nie bolało - tylko normalnie poza ciążą łykałam 1g paracetamolu, a teraz tylko 500g, może to też przez to nie działało.
W ciąży przez zwiększoną objętość krwi puchną śluzówki (np. stąd ciągłe uczucie zatkanego nosa), a mnie np. tylko od tego może już boleć głowa... Lekarze zawsze mi mówili, że bóle głowy są normalne w ciąży. Tylko trzeba koniecznie kontrolować, czy nie są one od podwyższonego ciśnienia - to by było groźne dla dziecka.

Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/
Hmm...to tylko urodziny [emoji12] ja w zeszłym tygodniu miałam komunię dziecka...w domu. Nie będę wspominać co przeżyłam...i nie trwało to tylko kilku godzin. Tylko kilka dni ciężkich przygotowań. 2x kościół bo komunie były dwie. ..czytałam czytania na tych komuniach i impreza trwała 8h do tego goście nocowali 2 noce. To tak w wielkim skrócie.
Dochodzilam do siebie kilka dni.

Ja nigdy w życiu nic nie wyprawie w domu. Nawet jeśli byśmy się zdecydowali na chrzest to tylko w jakiejś knajpie [emoji23]

W dziecku będę wyprawiać urodziny tez w jakiś lokalach do tego przeznaczonych ale to dopiero jak będzie starsze ciut bo małemu nie będę wyprawiać , i tak nie będzie czaic bazy [emoji23]
Też bym tak chciała. Niestety nie jest to możliwe...dla każdego.

Cudowne imię! Sama byłam przez wiele lat przekonana, że tak dam córce na imię, a potem miała tak mieć na imię druga córka :-) Ale zdecydowałam się najpierw na Wandę, a teraz na Kingę. Ida nie pasuje mi jednak na siostrę Wandy... Poza tym w tym oskarowym filmie "Ida" drugą główną bohaterką jest Wanda, więc wyszłabym na fankę tego badziewia [emoji1] Może jak kiedyś będzie trzecia córka, to zostanie Idą :-)

Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/

Ja też już tylko lokale i papa. Bez żadnego wpieprzaja się na nocleg.Glupich komentarzy i pomywania stu talerzy.
Zawsze tylko słodkie robię we własnym zakresie i wiozę do lokalu.
Poza tym u mnie matka z ojcem są rozwiedzeni i się nienawidzą. Nikt nie trawi mojej teściowej i głupot, które opowiada, a przy obsłudze w lokalu jeszcze się jakoś hamuje...
Łatwiej mi utrzymać porządek i z trójką dzieci nie wyobrażam sobie latania i usługiwania.
Ogólnie dla mnie imprezy tego typu to stres, kwas i nerwy o wydanych pieniądzach nie mowiac

Cudowne imię! Sama byłam przez wiele lat przekonana, że tak dam córce na imię, a potem miała tak mieć na imię druga córka :-) Ale zdecydowałam się najpierw na Wandę, a teraz na Kingę. Ida nie pasuje mi jednak na siostrę Wandy... Poza tym w tym oskarowym filmie "Ida" drugą główną bohaterką jest Wanda, więc wyszłabym na fankę tego badziewia [emoji1] Może jak kiedyś będzie trzecia córka, to zostanie Idą :-)

A o jakim filmie mowa? Bo chyba nie kojarzę (albo mam dziury w pamięci - ciążowe zgapczenie mózgu)

reklama
Do góry