reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja wiem, ze jak się baba zakocha w jakims wózku to nie ma przebacz. :D
Ale zobaczysz jak zacNiesz użytkować. Będzie mocniej wiało czy padało będziesz przypinać to na spinki do włosów bo akurat to zawsze pod ręka :D
O właśnie...i tego się obawiam. Widzę że mnie rozumiesz [emoji16]
No niestety...już chodzą mi po głowie czy da się na rzepy tam zamontować po prostu podobny materiał jakim jest folia od deszczu...
Jeszcze raz musze gobpoogladąć. No i na pewno z mężem bo on bardzo technicznie do wszystkiego podchodzi i widzi rzeczy które dla mnie kobiety Nie mają znaczenia [emoji1] Np. przy takich wózeczkach trzeba czyścić koła po spacerach w nie pogodę bo będą skrzypieć...On by tego nie znósł [emoji23]

reklama
Z autopsji podpowiem, ze przedłużana budka to musthave. Za to folii przeciwdeszczowej nie używałam nigdy, mam nieodparte wrażenie ze to tak jakbym sobie spacerowała w takiej folii/tunelu z warzywami. Gorąco wilgotno i tlenu brak [emoji14]
Tak samo jak odradza się przykrywania Pielucha budki żeby osłonić przed słońcem.
Im buda dłuższa tym lepsza ;) wtedy obędzie się bez parasolek i dziwnych substytutów zasłaniających dziecia.
Oj tak....parasolki mnie istnie wkurzają bo się psują...Przy pierwszym wózku z pompowanymi kołami miałam parasolkę i niestety zawsze z nią był kłopot...Dopiero w Cybexie Callisto poczułam co to znaczy rozkładana budka [emoji1] jeszcze miała en dodatkowo wyciagany daszek...który zawsze był pewnikiem przed słońcem.
A spacerowałam w każdą pogodę więc i deszcz był nam nie straszny. Mogłam prowadzić wózek jedną ręką bez problemu bo się świetnie prowadzi a filia spełniała swoje zadanie w 100% nigdy nie zaparowała bo ma odpowiednie otworki wentylacyjne [emoji4] Świetnie się napina nic nie jest pomięte...dla mnie była super.

Mi lekarz mowil, ze w ciazy mozna brac taka sama dawke dobowa jak nie w ciazy. Na silny bol od razu 2 tabletki, a jesli nie przejdzie to po 4 h dopiero nastepna. Z tym, ze rozmawialismy o zwyklym paracetomalu a nie apapie :)

W apapie jest paracetamol w tej samej dawcę 500mg na tabletkę

Ja niestety potrzebuje wózka z dużym koszem. Skrętnego z dużymi kołami.Wozkami 2w 1 jeździłam do końca (dopóki dziecko chciało).
Obsesyjnie nienawidzę wózkow typu parasolka.Sa dla mnie tak koszmarne, że naszego pozbyłam się slczym.predzej.
Dla mnie najważniejsza jest wygoda a nie kosmiczny design.
Wiem, że parasolki są idealne na szybkie wypady itd.Sek w tym że ja już wolę dziecko nieść czy prowadzić za rękę niż meczyc się z gównianym wózkiem, który ledwie podjedzie pod krawężnik. Ale to oczywiście już kwestia gustu i oczekiwań.

Ja jestem za dużym leniem a za mało mi zależy na lansie.Juz nie ten wiek :D
Myślę że cybex to nie lans...przynajmniej dla mnie nigdy to nie było ważne i daleko mi do lansu [emoji23][emoji23][emoji23] Cybex to po prostu wózek stworzony dla wygodnych rodziców i wzięte jest pod uwagę właśnie nasze polskie realia miastowe czyli chodniki nierówne...czy wysokie krawężniki...

Ja mam dla syna espiro magic pro z tymi dużymi kołami z tyłu.Jestem bardzo zadowolona wszędzie nim wjadę i jest bardzo lekki ,nawet polne drogi mu nie straszne .Zastanawiam się czy są do niego dostawki,bo gdy córka będzie w nim jeździć to syn by stał za nią...ale jeszcze daleko do tego ,bo przed małą najpierw gondola.

No tak ale tu chodzi o asymetrie ciała a nie twarzy.
Ewelinka ale mama ginekolog też pisała właśnie o tym, że ten lewy bok najbezpieczniejszy dla naszego Dzidziolka w brzuszku. Nie chodzi o to by teraz siadać i leżeć na lewym boku...i jeszcze spać na nim... I tak budzimy się na plecach albo na prawym boku. Ale z pewnością coś jest na rzeczy, że do dziecka dociera mniej tlenu w innej pozycji.

Ja mam dla syna espiro magic pro z tymi dużymi kołami z tyłu.Jestem bardzo zadowolona wszędzie nim wjadę i jest bardzo lekki ,nawet polne drogi mu nie straszne .Zastanawiam się czy są do niego dostawki,bo gdy córka będzie w nim jeździć to syn by stał za nią...ale jeszcze daleko do tego ,bo przed małą najpierw gondola.
Ja miałam inglesine trip, bardzo fajnie nam się współpracowało :) czeka na kolejnego dzidzia bo syn nie zdołał jej zajechać

Alka1990 a masz dostęp do h&m? Tam są topy do karmienia i tam możesz włożyć wkładki. Ja po porodzie tak spałam.

reklama
A właśnie wkładki mają kawałek kleju (na pewno te z Canpol) więc jak coś to można sobie do topy zwykłego przykleic

Do góry