reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(

reklama
hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(

Możesz brać jedna tabletkę paracetamolu co 6 godzin (taka dawkę jak jest w apapie) dodatkowo;
- zimny okład na czoło
- posmarować czoło, skronie amolem
- możesz się napić melisy

I to tyle co przychodzi mi na myśl, ja tak walczę średnio 3x na tydzień z bólem głowy ;)
Jako posiadaczka migren

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe :p .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe [emoji14] .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.
No ciężko bez stanika i wkładek, chyba nie ma innej opcji. Chyba, że jakis obcisly top i do niego wkładki, ale to się raczej nie sprawdzi, bo będą się piersi na spaniu i tak przesuwać.
Ja dziś zaczynam 19 tc i trochę zaczynam panikowac, bo strasznie szybko to leci, a ja jakąś taką mentalnie i fizycznie nie gotowa [emoji50]

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe :p .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.

Skoro nie chcesz spać w staniku to nie ma żadnej innej opcji niż budzić się w poplamionej piżamie ;)

Możesz brać jedna tabletkę paracetamolu co 6 godzin (taka dawkę jak jest w apapie) dodatkowo;
- zimny okład na czoło
- posmarować czoło, skronie amolem
- możesz się napić melisy

I to tyle co przychodzi mi na myśl, ja tak walczę średnio 3x na tydzień z bólem głowy ;)
Jako posiadaczka migren
A dlaczego tylko jedna tabletka? Mi ginekolog pozwalała brać normalną maksymalną dawkę. Mówiła, że jak paracetamol na ból głowy mi nie pomoże to mogę nawet jednorazowo ibuprom wziąć. W drugim trymestrze nie ma żadnego udowodnionego negatywnego skutku ibupromu dla ciąży. Jest niebezpieczny w I trymestrze, gdy dziecko jest wrażliwe i w III trymestrze może przyspieszyć poród. Ja wzięłam raz ibuprom jak mi rozsadzało zatoki szczękowe przy zapaleniu, a paracetamol musiałam brać często w maksymalnej dawce. Po 3 tygodniach powiedzieli dopiero żebym przestała brać ten paracetamol.

Na ból głowy brałam te 2 tabletki paracetamolu, piłam kawę, szklankę wody i jadłam trochę gorzkiej czekolady (dla magnezu).

Pewnie masz niskie cisnienie, spróbuj wypic zielona herbate i w ogóle pij duzo wody. Mi tylko to właśnie pomaga :)

A dlaczego tylko jedna tabletka? Mi ginekolog pozwalała brać normalną maksymalną dawkę. Mówiła, że jak paracetamol na ból głowy mi nie pomoże to mogę nawet jednorazowo ibuprom wziąć. W drugim trymestrze nie ma żadnego udowodnionego negatywnego skutku ibupromu dla ciąży. Jest niebezpieczny w I trymestrze, gdy dziecko jest wrażliwe i w III trymestrze może przyspieszyć poród. Ja wzięłam raz ibuprom jak mi rozsadzało zatoki szczękowe przy zapaleniu, a paracetamol musiałam brać często w maksymalnej dawce. Po 3 tygodniach powiedzieli dopiero żebym przestała brać ten paracetamol.

Na ból głowy brałam te 2 tabletki paracetamolu, piłam kawę, szklankę wody i jadłam trochę gorzkiej czekolady (dla magnezu).

Maksymalna czyli jaka ? Bo według tego co ja napisałam wychodzi 2000g na dobę, można więcej ?

reklama
Skoro nie chcesz spać w staniku to nie ma żadnej innej opcji niż budzić się w poplamionej piżamie ;)

Były tez takie wkładki z warstwa kleju, wiec da radę je przykleić do piżamy ;) tez nie chciałabym spać w staniku.

Swoją droga nie za wcześnie na siare ? :o tak czy siak nie pobudzaj brodawek głaskaniem sciskaniem masowaniem, bo będzie wzmożona produkcja.

Do góry