reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny czy ginekolog oprócz usg bada Was tez "ręka?
Mój nie bada :) W zeszłej ciąży badał tylko pod koniec sprawdzając stan szyjki. Ale mój lekarz młody jest, w trakcie specjalizacji, więc to może jakaś nowa szkoła [emoji14] mi to pasuje, zawsze "bezpieczniej" się czuje a dziecko na usg podglądamy :)

reklama
dziewczyny pojechałam dla świętego spokoju, nic nie mówiłam o ruchach, powiedziałam tylko o bólu który mnie dziś złapał był tak silny że aż zgięło mnie w pół, trwał dosłownie ze 3 sekundy, zbadali mnie, z maleństwem wsyztsko ok, faktycznie jest odwrócone plecami ;) przynajmniej mogę spać spokojnie! spokojna mama = szczęśliwa mama ;)

No i dobrze! Jak jest niepokój to warto sprawdzić, dobrze ze wszystko ok [emoji6]
Gdzie bylas w wojewodzkim?

Mój nie bada :) W zeszłej ciąży badał tylko pod koniec sprawdzając stan szyjki. Ale mój lekarz młody jest, w trakcie specjalizacji, więc to może jakaś nowa szkoła [emoji14] mi to pasuje, zawsze "bezpieczniej" się czuje a dziecko na usg podglądamy :)
Nie wiem czy nowa szkoła, bo mój lekarz ma minimum 70lat I nie bada ;D wiec moze wraca znow Stara szkoła heh
Jutro sie swojego zapytam czy wgl przewiduje takie badanie ;)

A jak wam sprawdza w takim razie czy szyjka nie robi się miękka, czy jest zamknięta itd ?
Bo to czy długa czy krótka mierzy się na usg ale te inne parametry jak ?

Widze że żadna nie boli tylko mnie [emoji12] a ja myślałam ze wciazy kazda boli [emoji38]
Dla mnie normalnie jest mega nieprzyjemne i ociera sie o bol ale w ciazy to masakra jakas dziwna jestem
Mnie lekarka tak w pierwszej ciąży badała ze myślałam ze wykituje [emoji14] później przez jakiś czas bolało mnie jak chodziłam.

reklama
Do góry