reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny czy ginekolog oprócz usg bada Was tez "ręka?
Mój nie bada :) W zeszłej ciąży badał tylko pod koniec sprawdzając stan szyjki. Ale mój lekarz młody jest, w trakcie specjalizacji, więc to może jakaś nowa szkoła [emoji14] mi to pasuje, zawsze "bezpieczniej" się czuje a dziecko na usg podglądamy :)

reklama
dziewczyny pojechałam dla świętego spokoju, nic nie mówiłam o ruchach, powiedziałam tylko o bólu który mnie dziś złapał był tak silny że aż zgięło mnie w pół, trwał dosłownie ze 3 sekundy, zbadali mnie, z maleństwem wsyztsko ok, faktycznie jest odwrócone plecami ;) przynajmniej mogę spać spokojnie! spokojna mama = szczęśliwa mama ;)

No i dobrze! Jak jest niepokój to warto sprawdzić, dobrze ze wszystko ok [emoji6]
Gdzie bylas w wojewodzkim?

Mój nie bada :) W zeszłej ciąży badał tylko pod koniec sprawdzając stan szyjki. Ale mój lekarz młody jest, w trakcie specjalizacji, więc to może jakaś nowa szkoła [emoji14] mi to pasuje, zawsze "bezpieczniej" się czuje a dziecko na usg podglądamy :)
Nie wiem czy nowa szkoła, bo mój lekarz ma minimum 70lat I nie bada ;D wiec moze wraca znow Stara szkoła heh
Jutro sie swojego zapytam czy wgl przewiduje takie badanie ;)

A jak wam sprawdza w takim razie czy szyjka nie robi się miękka, czy jest zamknięta itd ?
Bo to czy długa czy krótka mierzy się na usg ale te inne parametry jak ?

Widze że żadna nie boli tylko mnie [emoji12] a ja myślałam ze wciazy kazda boli [emoji38]
Dla mnie normalnie jest mega nieprzyjemne i ociera sie o bol ale w ciazy to masakra jakas dziwna jestem
Mnie lekarka tak w pierwszej ciąży badała ze myślałam ze wykituje [emoji14] później przez jakiś czas bolało mnie jak chodziłam.

reklama
Do góry