reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Też mam podobno długa szyjke. Aha, zapomnialam- mnie badanie nie boli w ogóle, nie mówię że jest przyjemne bo nienawidzę choćby wziernikowania, ale żeby bolało to nie
Edit: ta reczna część badania w ogóle trwa może 2 minuty :D

reklama
Widze że żadna nie boli tylko mnie [emoji12] a ja myślałam ze wciazy kazda boli [emoji38]
Dla mnie normalnie jest mega nieprzyjemne i ociera sie o bol ale w ciazy to masakra jakas dziwna jestem

A ja myśle ze to zależy od delikatności lekarza. W pierwszej ciąży miałam taka dr ze aż podskakiwałam z bólu. W kolejnej i teraz dwóch różnych lekarzy i zero bólu

A przepraszam na pierwszej wizycie u niego miałam badanie, dopiero pozniej już nie :) nawet coś na ten temat mam wpisane do karty ciazy.

Aż sprawdziłam i w standardach Polskiego Tow Gin jest badanie z wziernikiem raz w miesiacu dla ciężarnych.
No to wnioskuje ze lekarz mlody malo doswiadczony..a stary wie ..ale mu sie nie chce... to samocbadanie moczu i krwi...tez co 4 tyg....a nie 2 razy w ciazy..te podstawowe wyniki trzeba kontrolować

Ja mam badania co druga wizytę zapisywana morfologię i mocz.
U mnie mocz co wizyta czyli średnio co 4 tygodnie, a morfologia dopóki będą dobre wyniki to co druga wizyta. Ale zawsze coś mi tam jeszcze mi dopisze, wcześniej TSH, toxo itd, teraz np witaminę D3. Ogólnie wszystkie badania robię prywatnie bo nie mam nerwów do proszenia się kogoś z NFZ żeby mi wypisał skierowanie i zawsze z laboratorium wychodzę 100-200zl uboższa :/

reklama
Do góry