reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

A jeszcze zapytam, rozumiem że hormonów, z krwi też nie badał?
Bo może ma np. jakieś problemy hormonalne i dlatego nie ma ochoty
W sumie nie wiem czy to możliwe, ale jednak u kobiet tak to działa
Badal ostatnio coś od endokrynologa, bo powiedział że się stara i żeby mu dała jakieś skierowania. Nie wiem co dokładnie i nie widziałam wyników, ale mówił że ma w normie.

reklama
U mnie chyba zaczyna sie @. Lekki sluz zabarwiony więc nawet już nie robie testów. Jak się nie rozkreci będę testować na tureckich 😂

okej 😅 a co pisze na ulotce ? Ja ostatnio dostałam na zgagę tabletki od rodzinnego ale nie powiedziałam, że się staramy. Na ulotce pisało żeby lepiej nie zażywać przy staraniach to nie zażywam 😁
nie mam jeszcze tego leku. Pisałam dziś z jedną z dietetyczek na temat badań pod kątem pasożytów i od niej mam tą informację, że ten lek się bierze przed i w trakcie pobierania próbek. Ale nie mam zamiaru tego robić dopóki gdzieś nie potwierdzę tego, stąd pytanie czy któraś z Was miała w ogóle takie doświadczenia :)

@Sunflowerxxx jak tam sytuacja wczoraj na usg?
W sobotę punkcja, dziś mam wziąć dodatkowo ovitrelle i 2x gonapeptyl. Około 10 pęcherzyków może być do pobrania (jakieś mniejsze podrosły). A przy okazji dziś sie dowiedziałam że w ramach programu mogę zapłodnić 10 komorek, jeśli byłaby nadwyżka, to idą do mrozenia lub na dawstwo. Oczywiście podpisałam papiery, że mroze, bo nad dawstwem się nie zastanawialam. U Ciebie też tak jest w klinice odnośnie nadmiaru komorek? Wiem że co klinika, to każda inaczej interpretuje przepisy. Jestem w programie, a np. wszystkie badania z krwi ja i maz musieliśmy zrobić na własną rękę (amh, antygeny etc). Bez tego nie dostalibyśmy kwalifikacji.

W sobotę punkcja, dziś mam wziąć dodatkowo ovitrelle i 2x gonapeptyl. Około 10 pęcherzyków może być do pobrania (jakieś mniejsze podrosły). A przy okazji dziś sie dowiedziałam że w ramach programu mogę zapłodnić 10 komorek, jeśli byłaby nadwyżka, to idą do mrozenia lub na dawstwo. Oczywiście podpisałam papiery, że mroze, bo nad dawstwem się nie zastanawialam. U Ciebie też tak jest w klinice odnośnie nadmiaru komorek? Wiem że co klinika, to każda inaczej interpretuje przepisy. Jestem w programie, a np. wszystkie badania z krwi ja i maz musieliśmy zrobić na własną rękę (amh, antygeny etc). Bez tego nie dostalibyśmy kwalifikacji.
Super, że tak szybko punkcja😍 wiesz co, ja nawet nie wiem jak to jest u mnie w klinice, co do zasad refundacji nie będę się wypowiadać, bo z niej nie korzystam i nie wchodziłam szczegóły, ale wydaje mi się, że nie powinnaś płacić za badania o których piszesz, dziwne i jeszcze takie ultimatum postawili, że jak nie to brak kwalifikacji, co klinika to inny poziom szanowania zasad MZ widocznie. Ja chcę zapłodnić wszystkie i zamrozić jutro dopytam o szczegóły, zdaje sobie sprawę, że może być spory odsiew finalnie po punkcji i hodowli jeszcze 2 podglądy na pewno mnie czekają przed punkcją, jutro kolejny.

reklama
Do góry