reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Rozumiem. A co to znaczy wprowadzanie accofilu pp danej stornie ? W sensie że jak owu w prawego jajnika to zastrzyk robisz po prawej ?
Pytam bo też dostałam accofil co 4 dni, ale nie powiedziała mi jak mam go wstrzykiwać.
Nie, nie. Nic z tych rzeczy. Chodzi po prostu o to, żeby nie brać go w cyklu, w którym szanse są znikome, więc mam go brać jedynie w cyklu, w którym owulacja jest z jajnika po stronie drożnego jajowodu i teoretycznie szanse na zapłodnienie są większe. Miejsce wkłucia zgodnie z ulotką. :)

reklama
Nie, nie. Nic z tych rzeczy. Chodzi po prostu o to, żeby nie brać go w cyklu, w którym szanse są znikome, więc mam go brać jedynie w cyklu, w którym owulacja jest z jajnika po stronie drożnego jajowodu i teoretycznie szanse na zapłodnienie są większe. Miejsce wkłucia zgodnie z ulotką. :)
Trzymam kciuki, żeby w tym cyklu była z dobrej strony owulka i udało Ci się w towarzystwie Accofilu naturalnie🤞a jak się teraz czujesz?Mam nadzieję, że bóle mniejsze już masz🙄

Nie, póki co jeszcze próbujemy naturalnie z Accofilem, ale udało się tylko w poprzednim cyklu ruszyć jajnik po drożnej stronie, przy owulacji po niedrożnej stronie nie wprowadzamy Accofilu. Po kolejnym niepowodzeniu chcemy już startować z kwalifikacją do ivf, bo ja już nie widzę sensu czekania z tym dłużej.
A możesz mi powiedzieć jak bierzesz a accofil ?
Mi zaleciła pół ampułki w 8,11,15 i 20 dc.

reklama
Do góry