reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jak dziewczyny się czujecie w tej jesiennej aurze? U nas już baaardzo jesiennie, wczoraj kaloryfery nawet włączyłam bo tyłek mi zmarzł 😃

reklama
Jak dziewczyny się czujecie w tej jesiennej aurze? U nas już baaardzo jesiennie, wczoraj kaloryfery nawet włączyłam bo tyłek mi zmarzł 😃
u mnie dziś rano lekki mróz -1 🥶 kaloryfery od soboty codziennie grzeją 🥹 nie nawidzę zimna. Ogólnie to mam chyba problemy z krążeniem bo wiecznie zimne dłonie i stopy
Edid. Ale słoneczko piękne cały dzień

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny.
Z racji tego, że w końcu pojawiły się u mnie jakieś realne szanse na ciążę, poczułam (marny, bo marny, no ale...) przypływ mocy, więc wracam na kreski. Z częścią z Was się znam, z częścią nie, więc może przybliżę swój przypadek. Ponad 2,5 roku starań, w tym czasie żadnej ciąży. Hashimoto, IO, jeden niedrożny jajowód, początkowo słabsza ruchliwość plemników, w późniejszych badaniach już lepsza, KIR AA. Histerolaparoskopia w trakcie której podjęto próbę udrożnienia jajowodu, ale w dalszym ciągu jest on uznawany za niesprawny. Biopsja czysta, komórki NK w normie. Po laparoskopii, która była ponad pół roku temu owulacja po drożnej stronie tylko raz. Do tego od tamtej pory prawie co miesiąc torbiele krwotoczne. Stymulacja Lamettą i NAC przez bodajże 4 miesiące, zawsze owu po niedrożnej stronie. W tym cyklu stymulacja Lamettą, NAC i Mensinormem - wreszcie udało się ruszyć prawy jajnik, w ruch poszedł Ovitrelle i można było włączyć Accofil. Tym razem znów torbiel krwotoczna, więc biorę też Duphaston. W usg dość dziwny obraz, bo jedno ładne ciałko żółte, drugie krwotoczne, ale jakby zlewające się w dwa ciałka. W monitoringu były dwa pęcherzyki nachodzące na siebie, po owulacji wyglądało jakby mogło być ich ostatecznie 3. W każdym razie betę robię 3.10. i na ten dzień proszę o zapisanie, choć w ostatnich 4 dniach robiłam testy, z dnia na dzień coraz mniej zauważalne cienie, więc Ovi się wypłukuje (za pierwszym razem w testach widoczny był do dnia miesiączki, mimo negatywnej bety). Testy mi się skończyły, więc może coś dziś kupię, ale chyba sobie daruję i poczekam na czwartek. Powodzenia wszystkim uczestniczkom wątku, także tym grzejącym ławkę. :)
Myślałam o Tobie ostatnio. Będę mocno trzymać kciuki. Sorry dziewczyny, ja już tylko podglądam, ale mocno kibicuję staraczkom ❤️

U mnie właśnie dzisiaj zaczęli grzać ☺️
Ale dzisiaj wyjątkowo byłam w biurze (zazwyczaj pracuję zdalnie), potem musiałam trochę polatać z miejsca w miejsce załatwić parę spraw i odkąd wróciłam, to czuję że mnie uszy bolą od tego zimna 😓 Mam nadzieję, że minie i nie zamieni się w coś gorszego. Macie jakieś sposoby na tego typu ból?

U mnie właśnie dzisiaj zaczęli grzać ☺️
Ale dzisiaj wyjątkowo byłam w biurze (zazwyczaj pracuję zdalnie), potem musiałam trochę polatać z miejsca w miejsce załatwić parę spraw i odkąd wróciłam, to czuję że mnie uszy bolą od tego zimna 😓 Mam nadzieję, że minie i nie zamieni się w coś gorszego. Macie jakieś sposoby na tego typu ból?
Jedynie co przychodzi mi do głowy to apteka i fonix na ból ucha 😩Ja osobiście nie jestem fanką czapek ale w mrozy lubię opaskę na uszy założyć

reklama
@Patka2207 ja mam to samo ze stopami i dłońmi, ogólnie jestem strasznym zmarzlakiem ale do tego stopnia że w zeszłym roku poszłam do lekarza rodzinnego że chyba coś ze mną nie tak, wszyscy cienka bluzka a ja dwie warstwy i marzne... Zlecil mi jakaś morfologię ale wszystko było ok.
@penguinlicious ja też dziś straszenie zmarzłam siedząc w biurze. W domu od razu wskoczyłam w dres z misiem w środku. Co do ucha to może ibuprom przeciwzapalny?

Ja obstawiam że wczoraj albo dziś miałam owulację, chcieliśmy z mężem poprawić ❤ ale taka jakaś rozdrażniona dziś jestem i nabuzowana że nie wiem jak to się skończy 😅

Do góry