reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

ja też tak uważam. A taki mi mocny pik wyszedł, nie miałam wątpliwości że to to, i faktycznie równe 2tyg i jeden dzień później okres 😒 zawsze się człowiek napala, że jak był taki piękny pik to ciąża będzie formalnością…

Ale chyba zacznę wklejać sobie te testy do zeszytu, żeby jeden pod drugim widzieć progres i móc po czasie obiektywnie ocenić ten pik. Póki co wklejam do aplikacji Premom tylko zdjęcia, a testy wyrzucam.
To jest dobry pomysł z tym zeszytem 💪🏻

reklama
Widzisz różnicę w okresie jak masz cykl owulacyjny i bez owulacyjny ?
Nie wiem, nie robię testów owulacyjnych ani monitoringu (raz tylko miałam). Przez ostatni rok jak leczyłam najpierw infekcje a później urea to często byłam na badaniu i zawsze było przed lub po owulacji, więc nawet nie wiem które cykle u mnie były bezowulacyjne do tej pory. Teraz pierwszy raz lekarz nic nie widział, a okres jeszcze nie przyszedł 🙂

Nie wiem, nie robię testów owulacyjnych ani monitoringu (raz tylko miałam). Przez ostatni rok jak leczyłam najpierw infekcje a później urea to często byłam na badaniu i zawsze było przed lub po owulacji, więc nawet nie wiem które cykle u mnie były bezowulacyjne do tej pory. Teraz pierwszy raz lekarz nic nie widział, a okres jeszcze nie przyszedł 🙂
Ja właśnie zauważyłam, że pierwszy raz skrzepów nie mam i tak się właśnie zastanawiałam o co chodzi z tym okresem 😅

Podczytuję Was dziewczyny na bieżąco, a przy okazji bacznie obserwuje swój organizm- to była pierwsza miesiączka „po”. Wczoraj się skończyła trwając 5 dni, więc organizm póki co działa na starych zasadach ✊🏼 Jeśli wszystko będzie zgodnie z planem, to podejrzewam, że okienko owulacji zmieści się między 9-11.10, po weekendzie zaczynam przygodę z patykami owu 🤓 Jakie (o ile) macie doświadczenia z domowym labo? Wcześniej sikałam na onestepy i ładnie mi się wybarwiały 😏
Dodatkowo 25 października zapisalam się na kontrolne usg ginekologiczne, co gryzie się z terminem kolejnej miesiączki, ale zaklinam rzeczywistość i nie przewiduje jej wystąpienia 😜
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu nic się nie wywali i będę mogła zapisać się na testowanie ☺️🤞🏻
Ja najbardziej lubię owulaki easy@home dostępne na Amazonie :)

Tak jak zakładałam, okres rozkręcił się na dobre 😏 To była kwestia czasu. Ale jak to mówią: nowy cykl, nowe szanse. Umówiłam się do lekarza ginekologa na monitoring 8dc (cykle 26 dniowe), ale czy to nie jest za szybko? Potem kolejną wizytę miałabym w 11dc. I tak w sumie nie wiem czy wizyta w 8dc ma sens? W które dc chodzicie na monitoring (przy ilu dniowych cyklach)?

EDIT: może jeszcze dopiszę, że w lipcu miałam robione hsg i jeśli nie zaszłabym w ciążę, to w październiku umówić się na monitoring, ewentualną stymulację. I napiszcie mi proszę, jak to u Was wyglądało. Który dzień, ile wizyt.
Ja bez stymulacji chodziłam pierwszy raz w cyklu około 13dc a mam cykle 27 (najczęściej +/-3dni). Teraz na stymulacji zdarzają mi się już duże pęcherzyki w 8dc. Co jakiś czas lekarka z kliniki zaleca mi przychodzić w 2-3dc na usg. W długich cyklach zdarzało mi się mieć po nawet 5 wizyt, które lekarz ustalał na podstawie USG, ale były to przeważnie cykle, w których owulacja była po 20dc.

Hehe ja też, będziemy czekać razem 🙃
to czekanie zawsze mnie rozwalało na łopatki 🙈 robię te testy potem za szybko, doskonale wiedząc, że nie ma prawa nic wyjść 🙈 i jeszcze mam jakieś takie dziwne przeczucie, że się uda w tym cyklu 🙈🙈🙈🙈 jeeeeeny ja nigdy nie zakładam takich rzeczy, a tu takie myśli od samego poczatku…🫣

reklama
Jestem po wizycie tak jak myślałam pęcherzyk 21 mm na lewym jajniku , endometrium trochę marne bo 8 , ale powiedziała że jak miałam plamienia dłużej po okresie niż zwykle to pewnie dlatego , niby do zagnieżdżenia okej . Mamy działać do wtorku ,chociaż raczej nie będę męża męczyć do tego czasu haha 😅 myślę ze jutro i niedzielę podziałamy a potem już mu dam spokój . Wymazy zrobione ,powiedziała że jak jest jakaś infekcja to wyjdzie ,jak nie to nie . Ale wyniki dopiero będą za 3 tygodnie 😔 oby przyszły przed histeroskopia bo jak nie to będzie trzeba przełożyć , a w listopadzie zrobimy drożność . Oczywiście znowu dostałam dupka 16-30 dc

Do góry