reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Dużo w tym racji. Napisałam do administratorki o usunięcie konta pare dni temu..
Generalnie w poniedziałek byłam u ginekologa, to mówił że lewy jajnik przygotowuje się do owulacji. I od poniedziałku boli mnie ten jajnik, a dzisiaj czuję bol jakby aż okresowy ciągnący do krzyża.. Ostatnio te owulacje są bardzo bolesne u mnie. W zeszłym cyklu tak nie miałam i też nie miałam potwierdzonej owulacji w żaden sposób, bo odpuściłam monitoring.. Także podejrzewam że mogło jej nie być.
Póki co podczytuje Was i mocno kibicuje
przygotowuje się do owulacji? Tzn ile mm miał pęcherzyk?

reklama
przygotowuje się do owulacji? Tzn ile mm miał pęcherzyk?
Tego nie powiedział.. Generalnie mam krótkie cykle po 25 dni. A bylam u niego w 11dc. Byłam na wizycie pierwszy od starań u innego ginekologa, który prowadził moje wszystkie badania prenatalne w pierwszej ciąży. Mam podejść w poniedziałek jeszcze raz, bo chce sprawdzić czy ta owulacja była. Generalnie wyniki hormonów miałam idealne i ginekologicznie mówił że też wszystko dobrze wygląda. Jedynie o tych mutacjach powiedział że będę musiała brać heparynę jak zajdę w ciąż, no i przez zawaly lozyska w pierwszej ciąży.. A moja ginekolog do której chodzę po konsultacji telefonicznej zaleciła mi brać acard 150mg od owulacji.

Tego nie powiedział.. Generalnie mam krótkie cykle po 25 dni. A bylam u niego w 11dc. Byłam na wizycie pierwszy od starań u innego ginekologa, który prowadził moje wszystkie badania prenatalne w pierwszej ciąży. Mam podejść w poniedziałek jeszcze raz, bo chce sprawdzić czy ta owulacja była. Generalnie wyniki hormonów miałam idealne i ginekologicznie mówił że też wszystko dobrze wygląda. Jedynie o tych mutacjach powiedział że będę musiała brać heparynę jak zajdę w ciąż, no i przez zawaly lozyska w pierwszej ciąży.. A moja ginekolog do której chodzę po konsultacji telefonicznej zaleciła mi brać acard 150mg od owulacji.
to trochę słabo, że ci nie powiedział bo to jednak ważna informacja. Wiedząc to wiedziałaby mniej więcej kiedy owulacja będzie. Ja nawet jak nie jestem na monitoringu to lekarz zawsze mi mówi czy jest pęcherzyk, jakiej wielkość, jak endometrium ile ma mm..

to trochę słabo, że ci nie powiedział bo to jednak ważna informacja. Wiedząc to wiedziałaby mniej więcej kiedy owulacja będzie. Ja nawet jak nie jestem na monitoringu to lekarz zawsze mi mówi czy jest pęcherzyk, jakiej wielkość, jak endometrium ile ma mm..
Endometrium miało w poniedziałek 8mm.
Pewnie dlatego że byłam u tego lekarza pierwszy raz w sprawie niepowodzeń zajścia w ciążę.
Narazie wiem że mam przyjść w poniedziałek ponownie aby sprawdzić czy ta owulacja była. Kolejnym krokiem będzie pobranie wymazu i skierowanie na hsg.. Chociaż mówił że wszystko wygląda na drożne.
Szukam pomocy u kolejnego ginekologa.. Bo póki co na wszystkich usg i wynikach hormonalnych i u mnie i u męża jest dobrze. Jedynie co to wyszły te mutacje..

Endometrium miało w poniedziałek 8mm.
Pewnie dlatego że byłam u tego lekarza pierwszy raz w sprawie niepowodzeń zajścia w ciążę.
Narazie wiem że mam przyjść w poniedziałek ponownie aby sprawdzić czy ta owulacja była. Kolejnym krokiem będzie pobranie wymazu i skierowanie na hsg.. Chociaż mówił że wszystko wygląda na drożne.
Szukam pomocy u kolejnego ginekologa.. Bo póki co na wszystkich usg i wynikach hormonalnych i u mnie i u męża jest dobrze. Jedynie co to wyszły te mutacje..
hsg to dobry krok bo tego akurat nie można zobaczyć na usg więc lekarz nie może ocenić bez badania :)

Ja dziś byłam na pobraniu robię betę i progesteron
Oraz Wit d bo suplementowalam po 6tys jednostek
Wit b12 ferrytyna i żelazo bo też przez ostatni miesiąc walczyłam z poziomem
I te czynniki krzepniecia
Koło 15 mam teleporade i zobaczymy co dalej

reklama
Do góry