reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

A ja mam inne pytanie do was, czuję że coś mnie rozkłada, czy w okresie starań nie bierzecie np ibuprofenu czy dopiero od dwóch kresek odstawiacie zakazane leki?

A tak pozatym to ja też się czuję jakbym była w ciąży 🙈 mam ochotę na słodycze a nigdy nie jem, strasznie mi się spać chce i mam jakąś mgłę mózgową 🙉
mnie jak rozłożyło po owulacji to brałam tylko tabletki na gardło te bez ibuprofenu i psikałam do nosa 😂😂 jak już to zażyłam Apap. Wkręcałam sobie, że szkodzę. Oczywiście okres przyszedł

reklama
Happy@penguinlicious
Wszystkiego Najlepszego 🎈 i oczywiście dążenia by w końcu pojawiły się ⏸️

Happy Birthday GIF by Mumbai Indians

Ostatnia edycja:
Jak na 6 dni przed okresem to super krecha 😍 gratulacje i leć be betę 🩷🤞
chodzi o witaminę D?
U mnie było tak.

1. W czerwcu pierwszy pomiar i poziom 21. Od jakiegoś czasu przyjmuje prenatal primo, które mają w sobie witaminę D w dawce 2000, na opakowaniu jest napisane, żeby nie suplementowac dodatkowo. Nie przyjmuje więc nic więcej z witaminą D.
2. Drugi pomiar - koniec sierpnia. Czyli dobre 2,5mies później. Wynik 24. Zakładam, że prenatal nie podnosi mi witaminy D i włączam suplementację vigantoletten 2000 dodatkowo (tabletki). Zwracam uwagę, by zawsze przyjmować je do tłustego posiłku. I tak ok. 4-5tyg. Potem zmieniam na dr jacobs w kropelkach (D+K) i przyjmuje jakies 2 kropelki dziennie (czyli dalej ok. 2000 jednostek) tez do tłustego posiłku.
3. Kolejny pomiar teraz, ok. 7tyg od ostatniego. Poziom 40.7, czyli wzrost o ok. 15 w 1,5mies.

Wniosek: mój poziom podniósł się po suplementacji 2000 vigantoletten, a potem dr jacobs w kropelkach. Ok. 15 jednostek w 1,5mies. Witamina D w kropelkach ponoć lepiej się przyswaja. I ważne, żeby ją stosować do posilku z tłuszczami, bo ona się w tłuszczach rozpuszcza.

Jeśli macie duże niedobory to lekarz może przypisać witaminę D w postaci leku w większej dawce i wtedy się przyjmuje jedną tabletkę z np. 30 000 jednostek raz lub dwa razy w tygodniu. Przy suplementacji tak dużymi poziomami witaminy D konieczna może być dodatkowa suplementacja witamina K.

Powiedzcie mi czy po histeroskopii można się starać ? Mam zapalone na 7 DC jak dobrze wszystko pójdzie i okres przyjdzie na czas i nie wiem teraz czy brać lamette 3-7 DC czy odpuścić bo nie będziemy mogli się starać ?

mnie jak rozłożyło po owulacji to brałam tylko tabletki na gardło te bez ibuprofenu i psikałam do nosa 😂😂 jak już to zażyłam Apap. Wkręcałam sobie, że szkodzę. Oczywiście okres przyszedł
No wlansie ja po owulacji jestem jakiś 4-5 dzien (według testów owulacyjnych) w tym miesiącu jakoś wyjątkowo mi się cykl rozjechał. Robiłam rano test 😂 oczywiście biały. Narazie nic nie będę brala, zostanę przy imbirze wit c może dam radę jakoś

reklama
Dziewczyny okres powinnien byc wczoraj
Pojadę powtórzyć bete .
Zawsze jak w zegarku
Brzuch boli jak na okres a tu cisza .

Może wtedy był ovi w badaniu jeszcze lecz testy 7 dni po białe były
Mam zagadkę szczerze

Do góry