reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jeszcze mi konta nie usunęli..
Zrobiłam ostatnio pakiet na trombofilie według zaleceń ginekologa.
Dostałam wyniki, czy któraś z Was pomoże mi to zrozumieć :(
Wizytę mam w poniedziałek u ginekologa, to będę konsultować.
Masz mutacje MTHFR czyli powinnaś przyjmować witaminy metylowane, foliany
I pai 1 w homozygocie, i tutaj właśnie zalecenia są różne, niektórzy lekarze twierdzą że to nie jest istotna mutacja a inni zlecają acard i heparynę.
Ja mam pai 1 hetero i kilku lekarzy mi powiedziało że to nie jest wskazanie do acardu/heparyny

reklama
Dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek idę do ginekologa. Sprawdziłam poniższą bazę:

Link do: Baza lekarzy - Fundacja Trombofilia i Zakrzepica

I na szczęście jestem umówiona do ginekologa, który jest w tej bazie wymieniony, także mam nadzieję że pokieruje co mam zrobić. Mam nadzieję że heparyna nie będzie potrzebna, bo i tak nie będę umiała sobie wbić igły..

Poza tym umówiłam się do swojego lekarza pierwszego kontaktu i wezmę skierowanie do hematologa oraz genetyka.
Tu się nic nie martw będziesz umiała! Jak za pierwszym razem pójdzie to potem już z górki i mówię to ja największa panikara jeśli chodzi o igły :)

Dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek idę do ginekologa. Sprawdziłam poniższą bazę:

Link do: Baza lekarzy - Fundacja Trombofilia i Zakrzepica

I na szczęście jestem umówiona do ginekologa, który jest w tej bazie wymieniony, także mam nadzieję że pokieruje co mam zrobić. Mam nadzieję że heparyna nie będzie potrzebna, bo i tak nie będę umiała sobie wbić igły..

Poza tym umówiłam się do swojego lekarza pierwszego kontaktu i wezmę skierowanie do hematologa oraz genetyka.
Waska, a co to w ogóle za badanie, którego wyniki wkleiłaś? I czy poroniłaś juz kiedyś?

A ja mam inne pytanie do was, czuję że coś mnie rozkłada, czy w okresie starań nie bierzecie np ibuprofenu czy dopiero od dwóch kresek odstawiacie zakazane leki?

A tak pozatym to ja też się czuję jakbym była w ciąży 🙈 mam ochotę na słodycze a nigdy nie jem, strasznie mi się spać chce i mam jakąś mgłę mózgową 🙉

Masz mutacje MTHFR czyli powinnaś przyjmować witaminy metylowane, foliany
I pai 1 w homozygocie, i tutaj właśnie zalecenia są różne, niektórzy lekarze twierdzą że to nie jest istotna mutacja a inni zlecają acard i heparynę.
Ja mam pai 1 hetero i kilku lekarzy mi powiedziało że to nie jest wskazanie do acardu/heparyny
Bardziej mnie zastanawia czy to może być f
Tu się nic nie martw będziesz umiała! Jak za pierwszym razem pójdzie to potem już z górki i mówię to ja największa panikara jeśli chodzi o igły :)
Igieł się nie boję. Tylko jak po cesarce miałam brać clexane 20 dni, to nawet 10 zastrzyków nie zrobiłam. Płakałam i nie umiałam wbić tej igły.. I odpuściłam.

Bardziej mnie zastanawia czy to może być f

Igieł się nie boję. Tylko jak po cesarce miałam brać clexane 20 dni, to nawet 10 zastrzyków nie zrobiłam. Płakałam i nie umiałam wbić tej igły.. I odpuściłam.
Może poproś lekarza, żeby Ci pomógł i pokazał jak to poprawnie robic, bo to na prawdę wbrew pozorom nic trudnego :)

Nie powinno to mieć żadnego znaczenia :)

Szczerze mówiąc według mnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić w tych badaniach.
Dla mnie wszystko jest ładne.

Jak się uprzeć to można sobie podciągnąć wit. D czy ferrytynę, a tsh próbować obniżyć do 1 bo czasem lekarze mówią, że lepiej ale to poniżej 2 też jest dobrze. Tak jak i ferrytyna niby spokałam się z tym, że najlepiej jak wynik 50-75, a ja miałam 9 xD (dowiedziałam się o tym w ciąży) ... także tak
Dziewczyny, jakie dawki wit. łykacie?
Zeby była na poziomie przynajmniej 40 ?
czy u mężczyzn też jest ważny wyższy poziom?

reklama
A ja mam inne pytanie do was, czuję że coś mnie rozkłada, czy w okresie starań nie bierzecie np ibuprofenu czy dopiero od dwóch kresek odstawiacie zakazane leki?

A tak pozatym to ja też się czuję jakbym była w ciąży 🙈 mam ochotę na słodycze a nigdy nie jem, strasznie mi się spać chce i mam jakąś mgłę mózgową 🙉
a ile jesteś po owulacji ?
Jeśli to objawy to test wyjdzie 😁🤞

Do góry