reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Co do mutacji w PAI-1 to niestety najgorszy wariant. Mam taki sam wynik. Konsultowałam ze swoim ginem z kliniki, on twierdzi, że to nie jest wskazaniem do heparyny czy acardu.
Z tego co czytałam ta mutacja może prowadzić do problemów z implantacją zarodka i poronień.
Mnie to bardzo zaskakuje, bo ja teraz byłam u innego lekarza z innej kliniki z innego miasta i tak samo powiedział, że przy tej mutacji pai-1 4G homo dostanę heparynę i acard po owulacji i oczywiście jak będę w ciąży no to do końca tak jak poprzednio

Mnie to bardzo zaskakuje, bo ja teraz byłam u innego lekarza z innej kliniki z innego miasta i tak samo powiedział, że przy tej mutacji pai-1 4G homo dostanę heparynę i acard po owulacji i oczywiście jak będę w ciąży no to do końca tak jak poprzednio
No ja generalnie muszę zmienić lekarza, bo on nie jest nastawiony na szukanie przyczyny tylko na hajs ;)

No ja generalnie muszę zmienić lekarza, bo on nie jest nastawiony na szukanie przyczyny tylko na hajs ;)
Zdecydowanie do zmiany! Ja tu w ogóle doznałam teraz szoku , bo za konsultacje z usg, recepta 300 zł zapłaciłam i jeszcze mam monitoring w przyszłym tygodniu w cenie, a lekarz bardzo sympatyczny i zdaje się być na prawdę spoko 🙈 W Warszawie to za wejście do gabinetu tyle płaciłam 😂 Chociaż narzekać nie mogę, bo akurat lekarka do której tam chodziłam nie raz mnie przyjęła za darmo czy jakieś badanie mi w cenie konsultacji zrobila, ale no jednak normalnie konsultacja z usg 500+

Ostatnia edycja:
Co do mutacji w PAI-1 to niestety najgorszy wariant. Mam taki sam wynik. Konsultowałam ze swoim ginem z kliniki, on twierdzi, że to nie jest wskazaniem do heparyny czy acardu.
Z tego co czytałam ta mutacja może prowadzić do problemów z implantacją zarodka i poronień.
Dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek idę do ginekologa. Sprawdziłam poniższą bazę:

Link do: Baza lekarzy - Fundacja Trombofilia i Zakrzepica

I na szczęście jestem umówiona do ginekologa, który jest w tej bazie wymieniony, także mam nadzieję że pokieruje co mam zrobić. Mam nadzieję że heparyna nie będzie potrzebna, bo i tak nie będę umiała sobie wbić igły..

Poza tym umówiłam się do swojego lekarza pierwszego kontaktu i wezmę skierowanie do hematologa oraz genetyka.

reklama
ale to co w takim wypadku? Starać się i może za którymś razem się uda? :( czy jakie są zalecenia?

Do góry