reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
wiem że nie wychodzi , bardziej chodzilo mi o to że przez to że go przyjmuje to mój jest wyższy niż jakbym go nie przyjmowała , bo raczej tak wysoko bez ciąży to trochę dziwne czy nie ? Sam nie wiem . Jak badałam parę razy 7 dni po owulacji to był około 11 , a tutaj taką dużą wartość 🤔

Nie powinno to mieć żadnego znaczenia :)

Szczerze mówiąc według mnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić w tych badaniach.
Dla mnie wszystko jest ładne.

Jak się uprzeć to można sobie podciągnąć wit. D czy ferrytynę, a tsh próbować obniżyć do 1 bo czasem lekarze mówią, że lepiej ale to poniżej 2 też jest dobrze. Tak jak i ferrytyna niby spokałam się z tym, że najlepiej jak wynik 50-75, a ja miałam 9 xD (dowiedziałam się o tym w ciąży) ... także tak

Szczerze mówiąc według mnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić w tych badaniach.

Jak się uprzeć to można sobie podciągnąć wit. D czy ferrytynę, a tsh próbować obniżyć do 1 bo czasem lekarze mówią, że lepiej ale to poniżej 2 też jest dobrze. Tak jak i ferrytyna niby spokałam się z tym, że najlepiej jak wynik 50-75, a ja miałam 9 xD (dowiedziałam się o tym w ciąży) ... także tak
dziękuję ,trochę mnie uspokoiłas ,bo też słyszałam opinie że ferrytyna powinna być min 60 przy staraniach , o TSH właśnie zapytam na wizycie 22.10 endokrynolog czy nie zwiększyć dawki do 50 Ethyroxu,bo też słyszałam że powinno koło 1

ogólnie raczej się już nie nastawiać nie ? Skoro dzisiaj jestem jakieś 9-11 dni po owu to już ta beta nie urośnie ? 😔

Jak 9-11 to jeszcze wcale nie jest powiedziane, że nie urośnie 🤞 Ja miałam 10-11 dpo wynik 4. Owulację miałam potwierdzana monitoringiem, bo robiłam sobie zastrzyk ovitrelle
ja właśnie nie wiem kiedy dokładnie była 😔 w piątek był pęcherzyk 22 mm , lekarz kazał się starać do wtorku , ja po odczuciach wnioskuję że mogła być w poniedziałek 07.10 ale pewności nie mam , a nie szłam już sprawdzać ,no nic muszę jeszcze poczekać 🤞

Ile już się staracie dziewczyny o ciąże ?
Teraz jest ósmy miesiąc, ale z przerwą na ciążę, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym i łyżeczkowaniem🫤

Na dniach powinnam dostać okres, chyba że się udało w tym cyklu. Mąż się mnie wypytuje co czuję 😂 czy jestem w ciąży. A ja kurde sama nie wiem, nie chce sobie wkręcać. Jestem ostatnio zmęczona i zamulona, mam wahania nastroju i pobolewa mnie podbrzusze, a czasem jajniki, na twarzy mam jakiś armagedon. I to równie dobrze może być pms🙈

reklama
Teraz jest ósmy miesiąc, ale z przerwą na ciążę, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym i łyżeczkowaniem🫤

Na dniach powinnam dostać okres, chyba że się udało w tym cyklu. Mąż się mnie wypytuje co czuję 😂 czy jestem w ciąży. A ja kurde sama nie wiem, nie chce sobie wkręcać. Jestem ostatnio zmęczona i zamulona, mam wahania nastroju i pobolewa mnie podbrzusze, a czasem jajniki, na twarzy mam jakiś armagedon. I to równie dobrze może być pms🙈
to miejmy nadzieję że to nie objawy pms 😄 ..objawy ciąży i pms jest tak podobny że w życiu bym nie rozróżniła,jedynie test prawdę powie 🤞 a ile dpo jesteś ? może już test by coś pokazał ?

Do góry