reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
wiem że nie wychodzi , bardziej chodzilo mi o to że przez to że go przyjmuje to mój jest wyższy niż jakbym go nie przyjmowała , bo raczej tak wysoko bez ciąży to trochę dziwne czy nie ? Sam nie wiem . Jak badałam parę razy 7 dni po owulacji to był około 11 , a tutaj taką dużą wartość 🤔

Nie powinno to mieć żadnego znaczenia :)

Szczerze mówiąc według mnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić w tych badaniach.
Dla mnie wszystko jest ładne.

Jak się uprzeć to można sobie podciągnąć wit. D czy ferrytynę, a tsh próbować obniżyć do 1 bo czasem lekarze mówią, że lepiej ale to poniżej 2 też jest dobrze. Tak jak i ferrytyna niby spokałam się z tym, że najlepiej jak wynik 50-75, a ja miałam 9 xD (dowiedziałam się o tym w ciąży) ... także tak

Szczerze mówiąc według mnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić w tych badaniach.

Jak się uprzeć to można sobie podciągnąć wit. D czy ferrytynę, a tsh próbować obniżyć do 1 bo czasem lekarze mówią, że lepiej ale to poniżej 2 też jest dobrze. Tak jak i ferrytyna niby spokałam się z tym, że najlepiej jak wynik 50-75, a ja miałam 9 xD (dowiedziałam się o tym w ciąży) ... także tak
dziękuję ,trochę mnie uspokoiłas ,bo też słyszałam opinie że ferrytyna powinna być min 60 przy staraniach , o TSH właśnie zapytam na wizycie 22.10 endokrynolog czy nie zwiększyć dawki do 50 Ethyroxu,bo też słyszałam że powinno koło 1

ogólnie raczej się już nie nastawiać nie ? Skoro dzisiaj jestem jakieś 9-11 dni po owu to już ta beta nie urośnie ? 😔

Jak 9-11 to jeszcze wcale nie jest powiedziane, że nie urośnie 🤞 Ja miałam 10-11 dpo wynik 4. Owulację miałam potwierdzana monitoringiem, bo robiłam sobie zastrzyk ovitrelle
ja właśnie nie wiem kiedy dokładnie była 😔 w piątek był pęcherzyk 22 mm , lekarz kazał się starać do wtorku , ja po odczuciach wnioskuję że mogła być w poniedziałek 07.10 ale pewności nie mam , a nie szłam już sprawdzać ,no nic muszę jeszcze poczekać 🤞

Ile już się staracie dziewczyny o ciąże ?
Teraz jest ósmy miesiąc, ale z przerwą na ciążę, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym i łyżeczkowaniem🫤

Na dniach powinnam dostać okres, chyba że się udało w tym cyklu. Mąż się mnie wypytuje co czuję 😂 czy jestem w ciąży. A ja kurde sama nie wiem, nie chce sobie wkręcać. Jestem ostatnio zmęczona i zamulona, mam wahania nastroju i pobolewa mnie podbrzusze, a czasem jajniki, na twarzy mam jakiś armagedon. I to równie dobrze może być pms🙈

reklama
Teraz jest ósmy miesiąc, ale z przerwą na ciążę, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym i łyżeczkowaniem🫤

Na dniach powinnam dostać okres, chyba że się udało w tym cyklu. Mąż się mnie wypytuje co czuję 😂 czy jestem w ciąży. A ja kurde sama nie wiem, nie chce sobie wkręcać. Jestem ostatnio zmęczona i zamulona, mam wahania nastroju i pobolewa mnie podbrzusze, a czasem jajniki, na twarzy mam jakiś armagedon. I to równie dobrze może być pms🙈
to miejmy nadzieję że to nie objawy pms 😄 ..objawy ciąży i pms jest tak podobny że w życiu bym nie rozróżniła,jedynie test prawdę powie 🤞 a ile dpo jesteś ? może już test by coś pokazał ?

Do góry