reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ja chyba takiej niespodzianki z dodatkowym dzidziusiem przy porodzie bym jednak nie chciała :)
u mnie pogoda niby troszkę lepsza, jakieś słoneczko próbuje się przebić, ale jeszcze słabo mu wychodzi; jestem po małej kawie ale jakoś nie widzę poprawy samopoczucia. chyba muszę poważnie się zastanowić nad jakimś zwolnieniem, coraz bardziej zmęczona jestem...a co to będzie jak brzuch urośnie...
dzisiaj wybieram się na warsztaty dla mam, mają być jakieś prezentacje różnych firm, można nawet wygrać jakieś fajne rzeczy, już się nie mogę doczekać :)
a no i od połowy czerwca zapisałam się do szkoły rodzenia

reklama
Mina gratuluję wygranej. Mi się nigdy nie udało niczego wygrać :-(
Anć ja byłam raz tylko "macankowo" badana jak powiedziałam o twardnieniach brzucha.
Musa ja cytologię robiłam w grudniu, a w styczniu już byłam w ciąży. Gin mi powiedział, że i tak musi mi zrobić po raz kolejny, bo niby musi być zrobiona cytologia w czasie ciąży. Więc robiłam drugi raz.
mimi to gratuluję i trzymam kciuki za egzamin.

Ale u nas też zimno :confused2: A ja mam zamiar się wziąć wkońcu za jakieś sprzątanie, bo już patrzeć się na wszystko nie mogę, a ciągle jakoś wolę poleżeć :sorry:

witajcie czwartkowo,

ja już po wizycie - pani doktor stwierdziła ze wyniki krwi, moczu i biocenozy super, a jak jej powiedzialam, że miesa nie jem ponad 2 m-ce to była mega zdziwiona, że mi sie tak trzymają normy. szybko Dzidzię podglądnęłyśmy i niezłe zdziwko, bo myślałam, że potwierdzi opinię lekarza z niedzieli, ze raczej dziewczynka będzie, a ta stwierdziła, że stawia na chłopaka :-D bądź człowieku mądry, zatem kwestia ciuszków odpada mi na kolejny miesiąc - 11 czerwca mam wizyte i drugie ważne USG, to połówkowe chyba już. Mogę chodzić na basen, poleciła mi tylko żel, który mam stosować po wyjściu z basenu tak ochronnie - czuje ze to bedzie dla mnie zbawienie, bo czuję sie jak beczka.
Anć - dziś mnie badała na samolocie, sprawdzała ph i szyjkę, może dlatego, że też tak jak ptyśkę - pobolewa mnie podbrzusze, wszystko w porządku, ale dawkę magnezu zwiększam do 2 tabletek dziennie. Co do kremu na rozstępy, to stosuję też Perfekta Mama, jak wspominała Musa - jest trochę tańszy bo dałam ok 15zł, a skóra super, tylko mnie martwi celulit na udach.. zaczyna sie i nie wygląda dobrze :-( jak mi sie skończy ten krem, to wypróbuję ten co polecacie - Palmers.
Ptyśka - podziel się namiarami na ten wózek ;-) co do dziewczynki, to myślałam, ze u mnie w rodzinie sie to powieli, bo znów chłopaków nie mamy, a w rodzinie Ł. sami chłopcy, więc narazie kwestia nierozwiazana - przez kolejny miesiąc nie bede znała płci, ale dla mnie to po prostu Dzidzia
pozdrawiam Was i wracam do pracy, będę Was tu czytać

To ci dopiero hehe jak mi lekarz powie na nastepnej ze widzi jednak chlopca to chyba oszaleje :-D Gratuluję że wyniki dobre i wszystko ok :tak:

Tu są namiary na wózek :
NOWOŚĆ!!! WÓZEK ETNO+FOTELIK LIMITED EDITION !! (2318070313) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

z 3 kolorów mnie najbardziej podoba się ten czarny :-)

hej

ale mialam noc :no:
obudzilam sie jak zwykle na siusiu i poszlam do lazienki. Jak tylko wstalam to czulam ze mi swiat wiruje. Ale mysle ze moze za szybko sie poderwalam. Polozylam sie spowrotem a to dalej. Czulam sie tak jakbym miala zaslabnac.
Napilam sie wody, mowie do R zeby mi cos slodkiego przyniosl bo moze cukier. Ale nie, za chwile mnie pognalo do wc z wymiotami. Dalej czulam sie kiepsko. Zmierzylam cisnienie ale za szybko bo od razu bo rozmowie z wc wiec mialam 140/90. Niby nie jakies wielkie wiec to chyba nie od tego. Za to puls mialam 125 i aparat wykryl arytmie. Ale to napewno przez te wymioty.
Polozylam sie, R otworzyl okno i lezalam. Co sie chcialam polozyc plasko i isc spac to znow wirowalo a jak na polsiedzaco bylam to lepiej. R tez nie spal bo chyba mial stracha. Tak z godzine lezalam i potem sie uspokoilo i poszlam spac.
Tak mysle ze to przez pogode, u nas w nocy tak wialo jakby za chwile miala byc mega burza. Pewnie cisnienie szalalo i to przez to.

Dzis wstalam jak z krzyza zdjeta. Dopiero jem sniadanie.
Dzieki temu i Kuba w domu bo nie mialam sily a zreszta tez sie balam jechac z nim autem do przedszkola.
Zreszta on pokasluje a u nas ciagle leje, praktycznie bez przerwy

ech ta pogoda, podobno ma byc juz lepiej.

nie wiem czy dam rade cos dzis wiecej napisac, zobacze jak sie bede czula

pozdrawiam

Witam Was dziewczynki :-) u mnie dziś słonko próbuje coś wykonać na niebie, ale nie wiem z jakim skutkiem :-)

anć - to jakaś masakra cenowa w tej przychodni, choć rozumiem dlaczego chodzisz do tego gina, zaufanie to podstawa. A co do badania na samolocie, to akurat mój gin bada mnie za każdym razem

mimii- gratuluję zaakceptowania pracy i trzymam kciuki za egzamin &&&&&&&&&&&&

mina - gratuluję wygranej - to dobry znak, szczęście się do Ciebie uśmiecha :-)

majeczka - gratuluję wizyty i trzymam kciuki, żeby 11.06. dzidzia już pokazała się mamusi w pełnej krasie :-)

musa - ja miałam mieć cytologię na początku, ale po tym się plami i zdecydowaliśmy z lekarzem, że nie robimy, będę się musiał go teraz zapytać, czy robimy czy już po :-)

A moja Majka dziś ze mną w domu, bo wczoraj w przedszkolu przytrzasnęła palec drzwiami tak, że zdarła kawał skóry no i w ramach rehabilitacji :-) jest z mamusią. Zrobiłyśmy już botwinkową, rozmrażam pierożki ruskie, sprzątałam wczoraj, więc teraz będę lenić się i już

Mimi gratuluje suksesu i juz dziś trzymam kciuki :)
Mina super nagrody!! Ja to jeszcze nigdy,nic nie wygrałam :(

Co do macanka, to ja mam na każdej wizycie czyli co miesiąc :/ A właśnie dziewczyny wy też cały czas czujecie swoje brzuchy?? Mnie może nie że boli, ale czuje jak mi sie tam naciąga i np nie moge leżeć na wznak bo mnie "ciągnie" :/ I skad wiecie że ten brzuch jest twardy nie tak, jak powinien. Ja codziennie wieczorem mam twardy i troche obolały brzuch i zawsze myślałam że to normalne skoro wszystko sie tam w środku zmienia. Wiec jak mam rozróżnić kiedy jest ok, a kiedy sie martwić i zgłaszać lekarzowi? Nie znam sie na tym całkowicie :/

petaluda - ja czuję ciągnięcie, zwłaszcza w pachwinach, gdy chcę się obrócić na łóżku, a trochę pobolewa, gdy za długo stoję lub chodzę , to normalne - tak twierdzi mój gin, a lekarzowi zawsze wszystko możesz zgłosić, żeby się uspokoić

jutrzenka - mi raz się zdarzyła podobna sytuacja, tylko nad ranem, gdy własnie wstałam zbyt szybko i trzymało mnie ok. godziny, gdzieś czytałam potem, że tak może być przy jamiś gwałtownym ruchu - ale zawsze możesz zapytać lekarza, ja szczerze mówiąc zapomniałam o tym i nie zapytałam, a kręciło mi się w głowie ok. godziny

moze jeszcze pare słow skrobne

Anc u mnie macanko jest na kazdej wizycie, po to zeby sprawdzic dlugosc szyjki i twardosc macicy. I tyle. Moj gin z kolei bez potrzeby nie robi usg, moze dlatego ze bierze za nie oddzielnie 160zl wiec nie naciaga jak jest ok. Sprawdza tylko detektorem puls malucha i moje cisnienie.
Ale ile lekerzy tyle opini i sposobow prowadzenia ciazy. Ja np mialam cyto tuz przed ciaza ale jakbym nie miala to by mi zrobil a niektorzy lekarze nie robia. Takze sposobow i metod jest tyle jak Polska dluga i szeroka.
Ja tez swojemu ufam bo dzieki niemu mam Kube mimo ciezkiej ciazy i ciaglego zagrozenia i paru pobytow w szpitalu. Dobrze mnie poprowadzil i teraz tez wierze ze tak bedzie. Wiadomo ze nie na wszystko lekarz ma wpływ.
A jak Ci sprawdza szyjke?? A jak mu ufasz to najwazniejsze, napewno wie co robi. A jak masz watpliwosc to zapytaj

co do usg to poprzednio mialam na kazdje wizycie ale bylo realne zagrozenie utraty ciazy a przez przeplywy zagrozenie rozwoju plodu.
Teraz jest inaczej. Mialam na poczatku na potwierdzenie, potem to genetyczne, teraz polowkowe. Ale juz od tej wizyty bede sama sobie zyczyla usg co druga wizyte, nawet jak nie bedzie potrzeby. No chyba ze gin bedzie mi odradzal to moze sie poslucham

Mina serdeczne gratulacje !!!!

Musa moze zapytaj lekarza o ta cyto. Bo wiesz potem do pazdziernika nie zrobisz, w pologu tez nie dopiero na kontroli po porodowej. A moze lekarz sam Ci po roku zrobi.

co do plaszczykow to ja w swoim sie zapinam na gorne guziki a dwa od po prostu zostawiam niezapiete.
Mam jeszcze taki wiekszy po R bratowej z ktorego ona wyrosla i mi oddala i w tym sie zapne bo ona na zaawansowana ciaze od zawsze wyglada ale jakos nie chce mi sie zakladac bo jest taki do kolan a moj jest tak do bioder i mi wygodniej. Poza tym ja tylko do auta wiec nie zdazam zmarznac

Ptyska to jeszcze nie sa straszne ceny. Ja u swojego za wizyte i usg place 310 a jak polowkowe czy genetyczne to 330. Sama wizyta 150. Niestety warszawskie ceny ma moj gin. Chociaz u mnie w miescie wizyta z usg krotkim bez opisu 180-200. A jak robia polowkowe to na oddzielnej wizycie i tez za samo usg 180-200. Cenia sie ginekolodzy.
Ale coz trzeba placic za swoje male szczescia i nie oszukujmy sie pewne miejsce w szpitalu.

Jak rodzilam Kube byl wyz, w Warszawie odsylali rodzace z IP jak nie bylo miejsc. A ja za kazdym razem jecham, szlam na gore, pukalam do gina gabinetu ze jestem i dopiero szlam na izbe. Miejsce bylo zawsze dla mnie, raz nawet na platnej prywatnej sali z lazienka do porodow rodzinnych, gdzie moze maz spac. Ja nie placiclam oczywiscie.

u mnie jesli cohdzi o plec to moji rodzice maja 4 wnukow wiec wnuczka byla by mile widziana ;-). A tesciowie maja 2 wnukow i 5 wnuczek wiec tam to juz co bedzie to i tak juz jest ;-)

co do kremow na rozstepy to najpierw kupilam ten z Rosmanna bo ktos mowil ze stosowal i ok a jesgo mozna od poczatku. Ale mnie wkurzal bo fatalnie sie rozmarowywal. Teraz po 4 m-cu kupilam AA ja & Mama, cena srednia bo 33 zl. a szybko sie wsmarowuje. A do ciala kupilam Bielenda jakis nawilzajacy w dobrej cenie bo cos ok 15

Majeczka dobrze ze wszystko ok, to najwazniejsze

Mimi to gratulacje, masz prace z glowy. Jak dobrze ze ja juz mam studia dawno za soba, te stresy egzaminacyjne i obrony :rofl2:. Ale mysle jeszcze o podyplomowce ale moze za 2-3 lata

Petulda u mnie tak sama, wczoraj wogole go czulam bo jakos bardziej, taki napiety byl. Dzis narazie nie bo nie chodze. Poprzednio tez mi sie napinal.

reklama
ja po wizycie za wiele nie wiem bo nie miałam usg uzgodniłyśmy że pójdę na usg genetyczne 3d/4d termin mam na poniedziałek na 19.30 wiec dalej nerwówka.........

po za tym mam paskudny humor bo niektórzy moi bliscy chyba czerpią przyjemność z w*rwiania mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:......normalnie siedzę i ryczę................

anć wspólczuje z tym pobieraniem...a z bliźniakami a właściwie trojaczkami historia mega

Malinowa ksiszkowato z tym wypisem ......

ja jestem już po dzisiejszej wizycie i niestety mój mały szkarb robił wszystko żeby się nie ujawnić i nadal nie wiem czy mam kupować rzeczy różowe czy niebieskie. Niestety szyjka macicy skróciła mi się i mam zakaz robienia czegokolwiek mam leżeć aż do następnej wizyty czyli do następnej środy, i wtedy okaże się czy gin będzie zakładał mi pesar na szyjkę macicy ;/ i jeszcze ta pogoda ech......
a co do kosmetyków to ja używam normalnie wszystkich takich jak przed ciążą, unikam tylko tych które mocno ingerują w skórę, no i na początku do 3 miesiąca smarowałam się kremem na rozstępy, ale skończył mi się, rozstępy się nie pokazały a ja stwierdziłam że starczy oliwka do ciała albo dobry balsam.
odpoczywaj jak najwięcej no wstydzioszka masz!!!!!!
a ja muszę się wam czymś pochwalić..
wygrałam coś
Półmilionowy użytkownik i najstarszy aktywny użytkownik
normalnie jestem w szoku..
mam kontakt z administracją i nagrodę aktywują mi po porodzie kiedy się zgłoszę. Więc z odchudzaniem będę miała łatwiej
chociaż tutaj jakieś wieści.. bo o wynikach badań dalej nic nie wiadomo.. bu.
gratuluję!!!!!!!!!!!!!!
jutrzenka współczuje nocki

dla wszystkich buziaczki sorrki że nie odpisałam każdemu ale strasznie produkujecie

Do góry