reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

nikolaa - współczuję atmosfery, ale spróbuj się tak nie denerwować - myśl o dzidzi :-) , ja wiem, że to tak łatwo, ale najzdrowiem wyzłościć się jak najszybciej, a potem ignorować

reklama
Nikolaa ja też ostatnio miałam taki dzień że wszyscy byli jakby przeciwko mnie. Grunt to wyjść, zrobić coś dla siebie, odstresować się jeśli można. Przytulam i mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.

Witam i ja czwartkowo:biggrin2:
Ale macie dziś wenę do pisania:szok:
Mina gratuluje wygranej:biggrin2:
Anć ja też póki co miałam macanko na każdej wizycie, ale z kolei bez usg - na to umawiać się muszę oddzielnie.
Majeczka gratuluje udanej wizyty:biggrin2: Sprawa płci się jeszcze na pewno wyjaśni, ważne ze z tobą i maluchem wszystko ok:biggrin2:
Mimii gratuluje zaakceptowania pracy - trzymam kciuki za pomyślną obronę &&&&&&&&&&&& :tak:
Petaluda ja ma z brzuchem dokładnie tak jak piszesz - jest bardzo napięty, ciągnie. Wiem, że powinno niepokoić jak napina się w podbrzuszu, ale jeżeli jest napięty cały to może to skóra się rozciąga?:confused2:
Co do kurtek i płaszczy to ja się już też w nic nie zapinam, więc liczę na szybką poprawę pogody.
Co do kremów na rozstępy ja mam jakiś z Rossmanna, ale moja konsekwencja w jego wsmarowywaniu pozostawia wiele do życzenia:-p Mam cichą nadzieję, że zadziała tu genetyka - moja mama nie miała w ciąży rozstępów więc może i ja też nie?;-)
Miałam coś jeszcze napisać, ale już nie pamiętam co:rofl2:

A jak Ci sprawdza szyjke?? A jak mu ufasz to najwazniejsze, napewno wie co robi. A jak masz watpliwosc to zapytaj

Wydaje mi się, że widzi ją na usg. No nie wiem. Koniecznie zapytam w środę.

Nikolaa ludzie ludźmi, ale może czasem to troszkę Twoje hormony? bo ja ostatnio drę się na wszystkich, że niby mi jakąś krzywdę robią, a jak ochłonę to dzwonię i przepraszam, bo zdaję sobie sprawę, że hiperbolizuję wszystko po kolei. wczoraj np. zadzwoniła do mnie mama żeby powiedzieć, że obejrzała w internecie ten wózek co wybrałam i może byśmy się jeszcze zastanowiły, bo jej w nim parę rzeczy nie gra (Mama funduje w prezencie wnusi wózek więc wykazuje zainteresowanie tematem). na co ja jej powiedziałam, że to, że jestem młoda nie znaczy, że nie wiem co jest dobre dla mojego dziecka, że chyba mogę sama podjąć jakąś decyzję, a ona przecież ostatni raz rodziła 22 lata temu i właściwie to gów** wie o dzieciach. nie wiem co mnie napadło, biedna mama chciała tylko pomóc, a ja do niej z krzykiem, 20 minut ją za to przepraszałam. :no:

Mimii gratuluję! ja magisterkę będę pisać jak już Maluch będzie taki mniej więcej dwuletni (od października biorę dziekankę więc o rok odsuwam ten moment). może to i lepiej, bo będę pisać z psych. klinicznej dziecka to będę mieć pod ręką małego człowieka do badań. :-D

Co do cen... Mieszkam w Warszawie więc naprawdę cena za samą wizytę nie jest jeszcze tak zaporowa. Tu potrafią zszokować cennikiem. Jeśli chodzi o badania to robię w przychodni z NFZ i trudno, przemęczę się.

Jeśli chodzi o niemiłą noc Jutrzenki. zapytaj o to na pewno lekarza, ale mój gin na początku ciąży powiedział, żebym nawet nie myślała o tym żeby wstawać z łóżka na szybko, bo w organizmie mam więcej krwii niż kiedykolwiek i mogę zemdleć, paść jak długa i zrobić krzywdę dziecku. więc faktycznie jak wstanę z łóżka na szybko to mi się kręci w głowie, tak samo jak np. siedzę w długo w kąpieli przy zamkniętych drzwiach, łazienka zaparowana i wtedy szybko wstanę. Uważaj na siebie Dziewczyno!

U mnie też dziś zimno jak cholera, a z domu muszę wyjść na egzamin... :-(

Nikolaa wiem co czujesz, bo mnie od jakiegoś czasu też wkurza kilka osób, szczególnie paleniem w domu!!:wściekła/y: Wyjdź na jakieś dziecięce zakupy, to zawsze poprawia humor;-) Życzę wytrwałości.
A mój wypis... no kiedyś w końcu będzie. Ja się z tego już śmieję, wkurzyłam się wczoraj, teraz przeszło.
Anć trzymam kciuki za egzamin!

Ostatnia edycja:
A ja konsumując młode zeimniaki z małsem, solą i koperkiem sobie Was poczytałam:-D

Ja również miewam humorki:cool:

Gratujulję pracy magisterksiej. Pamiętam jeszcze te emocje hehehe i cieszę się, ze to za mną:rofl2:

Pijecie koktaje truskawkowe...za mna też chodzą:tak:

Pogoda faktycznie do bani. Od jutra niby cieplej.Mam taką nadzieje.

Kurcze ja też liczę na szybką poprawę pogody, bo w nic się nie mieszczę :sorry: Przed chwilą jadąc do sklepu wyciągnęłam jakąś bluzę starą, bo w nic się nie zapnę. No więc chyba będę musiała zakupić jakąs jedną cieplejszą rzecz, bo wiadomo że całe lato gorąco nie będzie.
A ja już bałagan trochę ogarnęłam, teraz zrobię znowu trochę musu z truskawek :-) i biorę się za pierogi :-)

Emotion dlatego napisalam ze w miom szpitalu, w innych w Dublinie są czasem 2 lub 3 razy ale nie wiedziałam o tym zapisując się.Ja i tak chodze prywatnie do PL gina to dla mnie to nie problem.Ale powiedzieli ze jesli mój gin mnie nie przyśle ze skierowaniem to kolejnego juz nie bedzie.Czyli tak jak z synkiem tylko raz bede miala.Mialas szczęscie z tym przeoczeniem "1-ki"
Majeczka to masz niezlą zagwostkę teraz, musisz znów czekac do nastepnej wizytki.
Mimii gartuluję, super ze praca zatwierdzona no i chyba super Ci poszło skoro taki pomyśł z wydaniem zarzucił.

U nas pogoda nadal do bani!!!!!Patrzyłam na długoterminowa i moze dopiero za tydzien cos sie poprawi:cool:

reklama
jutrzenka - ceny koszmarne, nie do wiary! już dawno mówiłam, żeby sprywatyzować służbę zdrowia, każda z nas full badań by mogła sobie robić za te pieniądze które oddajemy na NFZ, a z niego albo w ogóle nie korzystamy, albo w bardzo sporadycznych sytuacjach.
ptyśka - moja koleżanka ma taką sytuację, ze przez całą ciąże lekarze jej mówią, że bedzie chłopak.. teraz ja juz zostało niewiele do porodu jednak stwierdzają, że dziewczynka - to dopiero niespodzianka :-D dlatego ja nie nastawiam sie na żadną z płci, a i tak nie chciałam żadnych różowych/niebieskich kupować, co dostaniemy po innych dzieciach z rodziny to dobrze, co nie, to sobie dokupimy w pieknych zielonych, żółtych i innych prześlicznych kolorach, teraz jest taki wybór! :tak:
Wózek jest super i cena atrakcyjna!! ciut za cięzki - sam stelaż 10kg.. nikt nie projektuje wózków, które trzeba na 4 pietro bez windy wnieść? :angry:
sonkaa - dzięki, tez mam nadzieje ze sie pokaże do tego czasu, bo póki co jest wstydniś :zawstydzona/y: co do cytologii - mialam robioną ok 8 tc, nie plamiłam
petaluda - tez nie wiem który to ból brzucha jest niebezpieczny, a codziennie wieczorem mam twardy i wzdęty brzuch,ale to chyba z jedzenia :-D zapytałam dzis panią dr o to, powiedziała, ze to chodzi o twardnienia podbrzusza, macica wtedy sztywnieje, wybrzusza sie - to są alarmujące bóle.. dodała, że teraz bede czula wiecej ciągnięć, uciśnień, bo wszystko rośnie w duzo wiekszym tempie niz wczesniej, wiec nie martwcie sie tymi uciskami ;-)

Do góry