reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ah i zapomniałam napisać. dostałam dziś rano telefon, że żona mojego kolegi urodziła. ciąża bliźniacza, ale do końca nie znali płci, wiadomo było, że jest chłopiec, ale to drugie raz wyglądało na dziewczynkę raz na chłopca. lekarze okazali się prawie nieomylni. dwóch chłopców :tak: i dziewczynka! :-D

Czyli trojaczki?:-D

anć, ile Ty płacisz za morfologię:szok:? U nas mocz, morfologia po 5 zeta:szok: Prywatnie.
Nieska, leż, oszczędzaj się, mam nadzieję, że sytuacja się unormuje i nie trzeba będzie ingerować w szyjkę za bardzo.
Bellka, jestem na kupnie takiego stojącego blendera z dzbankiem i po nocach mi się śnią koktajle owocowe i zupy kremy :-D Normalnie, aż mi się beczeć zachciało...:-(

reklama
vibeke - nie martw się, to jakaś turbo wyjątkowa sytuacja :-), dwóch lekarzy na dwóch sprzętach na pewno dobrze widziało

nieska -&&&&& zaciśnięte żeby ta szyjka już ładnie trzymała, odpoczywaj i dbaj o siebie

talkaa - u nas dzisiaj taki ziąb, że małża prosiłam, by napalił w kominku i teraz nie mogę w domu wytrzymać z gorąca :-( .... tak źle i tak niedobrze :-)

Rodzice trojaczków mieszkają na Białorusi. nie chcę osądzać na tak małej podstawie, ale chyba opieka zdrowotna jest tam... niezadowalająca.

Nieska
leż, odpoczywaj. pogląd, że jeśli się zakrywa to dziewczynka podzielam. u mnie było to samo :-D.

na rozstępy kupiłam Palmers balsam. bratowa stosowała całe dwie ciąże, pierwsza 28 kg, druga 21 kg do przodu i rozstępów brak. w internecie też super opinie, kosmetyk na szczęście jest już dostępny w Polsce (bratowa ściągała z Anglii). kupiłam w aptece, cena nie jest zaporowa bo zapłaciłam 25zł. ma fajną konsystencję takiego kremo-żelu. tylko trochę długo się wchłania, ale skóra jest po nim super.

mam do Was jeszcze jedno pytanie. mój ginekolog od początku ciąży raz zbadał mnie "macankowo" żeby zrobić cytologię. od tego czasu robimy tylko usg i kontrolujemy inne badania. sam twierdzi, że jeżeli nic mi się nie dzieje niepokojącego to nie ma mnie co męczyć. ten lekarz mnie nigdy nie zawiódł, ale jakoś mnie to dziwi. czy Wasi lekarze też wyznają taką zasadę?

zimno jest faktycznie jak cholera, gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zeszłabym do piwnicy do kartonów z zimowymi ciuchami i wyciągnęła grube skarpety do spania (nie umiem zasnąć z zimnymi stopami :-p).

Mina29 ​gratuluję!

ceny w tej przychodni są w ogóle zaporowe :-(. ale leczę się u tego gina od zawsze i nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny prowadził moją ciąże.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mina gratulacje ja jeszcze nigdy nic nie wygrałam
anć mój gin "macanko" robi na co drugiej wizycie szybciutko sprawdza czy wszystko ok, myślę że twój wie co robi a każdy lekarz inaczej podchodzi do tematu, ale jeżeli coś cię niepokoi to poprostu powiedz mu o tym i będzie najlepiej :tak:

anć, mnie ostatnio lekarz badał na fotelu w siódmym tygodniu ciąży. Zawsze robi mi usg a wtedy też widzi czy się szyjka nie skraca. Ja dopiero jestem przed cytologią, więc na pewno co najmniej raz siądę na samolot :-D No i jakby jednak się szyjka skracała, to będzie mnie badał na każdej wizycie - tak miałam przy pierwszej ciąży.
mina, gratulacje :-D Ja nigdy nic nie wygrałam :-D

Mina gratuluję wygranej, super sprawa.Co do wyników to wiem ze się denerwujesz a my Ci tutaj wtórujemy ale jak pisałas im dłuzej zwlekaja tym lepiej i tego trzeba sie trzymać!
Anć ja tez w pierwszej ciąży używałam Palmersa i zero rozstępów więc uzywam tez teraz.A badana macankowo byłam tez tylko raz u prywatnego gina w 8tc wiec nie ma co panikować, mój gin widocznie wychodzi z tego założenia co Twój.
Ponadto juz kiedys pisałam ze ogólnie w Irlandii wg ich opieki nad ciężarną przysłguje w moim szpitalu tylko jedno usg które miałam dzisiaj i tez robią przez brzuch więc tutaj wogóle nie "macaja".

Więc mój gin nie jest podejrzanie leniwy ;). To mnie uspokoiłyście. Dopominać się nie będę, bo dla mnie to też nie jest ulubiona sprawa. A póki wszystko w porządku to nie ma się co trząść.

Jedno usg przez całą ciążę? Nie wyobrażam sobie tego.

reklama
Ponadto juz kiedys pisałam ze ogólnie w Irlandii wg ich opieki nad ciężarną przysłguje w moim szpitalu tylko jedno usg które miałam dzisiaj i tez robią przez brzuch więc tutaj wogóle nie "macaja".
W moim szpitalu wycszlo usg13-15 tydzien, nasteone za 15 tygodni [pozniej niewiem :p - kolezanka idzie za 3 tyg to sptam kiedy ma nastepne]
Ja mialam swoje koncem 15stego tyg i nastepne mam koncem 20 tyg - ale to temu ze lekarz sie pomylil i na zleceniu napisal ze 'appointment in 5 weeks' a mialo byc 15 - tak sie spieszyl ze 1dynke zgubil :D

Do góry