reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

anć - trzymam kciuki za egzamin - &&&&&&&&&&&&&& :-), dobrze, że ja mam to już za sobą :-)

majeczka - zgadzam się, zawsze powtarzam, że najlepsza opiekę mamy dla zwierząt, bo jest prywatna, ja do gina, stomatologa - prywatnie, logopedy z Majką - też chodziłam prywatnie, jak raz potrzebowałam do laryngologa z jej uchem - to mi powiedzieli - za tydzień (z zapaleniem ucha !!!) , a ten sam lekarz, w tej samej przychodni po 17.-- przyjął mnie od ręki - prywatnie, badania - prywatnie - ręce opadają, zrobić wszystko prywatnie i przynajmniej człowiek będzie mógł wymagać, bo teraz kasa ucieka na zarządzających całym tym bałaganem :-)

a jak idę z psem - to mam wszystko bez proszenia i od ręki :-)

co do wózków, tez z Majką mieszkaliśmy na 4 pietrze, ostatnim i bez windy, a wózek mieliśmy Tako- 20 kg, mąż podpakował jak Herkules :-)

już kilka dziewczyn napisało, że nie znając płci nie kupuje niebieskich ubranek, a ja Majkę ubierałam w niebieskie, bo uważałam zawsze ten kolor za cudny i uniwersalny (z różowym dla chłopca, to inna historia) - z tym niebieskim to podobno dawniej (kiedy nie było równouprawnienia :-) ) było tak, że jako kolor chroniący przed chorobami i "złym" zarezerwowany był dla chłopców, jako "ważniejszych" , a różowy przypięto dziewczynkom - by odróżniały się od chłopaków :-) - masakra, jak pomyślę o czasach, kiedy faceci płakali łzami, gdy pierworodna była córa - mój dziadek wyszedł z domu, gdy dowiedział się o narodzinach córy i nie chciał jej zaakceptować dość długo - no tragedia :-(

reklama
anć - trzymam kciuki za egzamin - &&&&&&&&&&&&&& :-), dobrze, że ja mam to już za sobą :-)

majeczka - zgadzam się, zawsze powtarzam, że najlepsza opiekę mamy dla zwierząt, bo jest prywatna, ja do gina, stomatologa - prywatnie, logopedy z Majką - też chodziłam prywatnie, jak raz potrzebowałam do laryngologa z jej uchem - to mi powiedzieli - za tydzień (z zapaleniem ucha !!!) , a ten sam lekarz, w tej samej przychodni po 17.-- przyjął mnie od ręki - prywatnie, badania - prywatnie - ręce opadają, zrobić wszystko prywatnie i przynajmniej człowiek będzie mógł wymagać, bo teraz kasa ucieka na zarządzających całym tym bałaganem :-)

a jak idę z psem - to mam wszystko bez proszenia i od ręki :-)

co do wózków, tez z Majką mieszkaliśmy na 4 pietrze, ostatnim i bez windy, a wózek mieliśmy Tako- 20 kg, mąż podpakował jak Herkules :-)

już kilka dziewczyn napisało, że nie znając płci nie kupuje niebieskich ubranek, a ja Majkę ubierałam w niebieskie, bo uważałam zawsze ten kolor za cudny i uniwersalny (z różowym dla chłopca, to inna historia) - z tym niebieskim to podobno dawniej (kiedy nie było równouprawnienia :-) ) było tak, że jako kolor chroniący przed chorobami i "złym" zarezerwowany był dla chłopców, jako "ważniejszych" , a różowy przypięto dziewczynkom - by odróżniały się od chłopaków :-) - masakra, jak pomyślę o czasach, kiedy faceci płakali łzami, gdy pierworodna była córa - mój dziadek wyszedł z domu, gdy dowiedział się o narodzinach córy i nie chciał jej zaakceptować dość długo - no tragedia :-(

sonkaa co TY mówisz, az tak źle było i taka jest geneza tych kolorów dla dzieci?? średniowiecze.. a Twój dziadek też niezły hit odstawił! nie czaje bazy i tez uważam ze kolor ciuszków nie ma znaczenia.
co do badań masz 100% racji!! ja też wszystko robie prywatnie, bo albo nie mam ochoty, nerwów i sił przepychać sie z babami w przychodni, czy to w rejestracji, czy w poczekalni czy z lekarzami - mam dość tego systemu; albo po prostu nie mam czasu czekać tygodniami aż ktoś łaskawie mnie przyjmie po czym usłysze, że "z taką błahostką przychodzę" :angry: a do stomatologa na NFZ wołami by mnie nie zaciągnęli
co do wózka - poważnie taki ciężki mieliście? to widzę, ze sie Ciebie poradzę :-) a co w sytuacji jak sama wychodziłaś na spacer, tachałaś go na góre pozniej?? u mnie zostawianie na półpietrze odpada - ukradną itp, nie mamy domofonu

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję, że się nie obrazicie, że nie wymiarowe i psuje forum, ale pomyślałam, że się wam spodoba.

2f0210ff50fd14d0558e7fff7facbd1c-1.jpg

Załączniki

• 2f0210ff50fd14d0558e7fff7facbd1c-1.jpg
    2f0210ff50fd14d0558e7fff7facbd1c-1.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
anć,

pozwolę sobie wrzucić linka do bloga autorki zdjęć, jakby ktoś chciał może więcej sobie pooglądać. Sama jestem jej fanką i czasem podglądam co tworzy:-)
Mila's Daydreams

Anć super te zdjęcia!
Ja się jednak cieszę że trafiłam na mojego gina i to na nfz. Jestem z opieki bardzo zadowolona. I przede wszystkim nie płacę kosmicznych pieniędzy na wizyty. Tym bardziej że za leki miesiecznie sporo mi wychodzi. I no wszystkie badania mogę u niego porobić, bez stania w kolejkach. No ale do innych lekarzy( stomatolog, czy nawet zwykły pierwszego kontaku) to tylko prywatnie. U mnie do ośrodka zdrowia to żeby się dostać to trzeba tydzień wcześniej się umawiać :wściekła/y:

anć wiesz ja wiem że hormony ale akurat dziś to ja była spokojna i nic a nic nie reagowałam i po porostu byłam pod ręką żeby się na mnie wyżyć no cóż życie ..........
świetne zdjęcia
malinowa w ogóle dziwnie z tym wypisem ja dostałam od ręki wychodząc ze szpitala w ładnej teczuszce:-D.....
sonaka no ja też Wiki ubierałam w niebieskie rzeczy:-).... moim zdaniem ze śpiochami body itp. raczej nie ma problemu gorzej że tak powiem z wyjściowymi bo o ile dziewczynce można ubrać te "chłopięce" niebieskie to już chłopcu nie walniesz różowej kurteczki w kwiatuszki albo sukieneczki:-D:-D:-D:-D

Hej,

zrobiłam ostatnio mega listę wyprawki dla dziecka i torby do szpitala. Jak myślicie gdzie to wkleić? Na główny czy z zakupami?

reklama
Nikolaa, wychodziłam w niedzielę, a że po 1 dobie, a chcieli mnie zostawić 3 to musiałam podpisać, że na własną odpowiedzialność. Podobno wtedy jest wypis później.

Do góry