reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

dziewczyny a bierzecie jakies witaminki dodatkowe? Ja od kilku miesiecy juz lykam Femibion 1, dzisiaj dokupilam sobie tez Mumomege z omega 3 i omega 6

pozdrawiam :)

Ja biorę tylko kwas foliowy, ponoć w I trymestrze nie ma zapotrzebowania większego na witaminy, jutro kupię tylko jeszcze Linocomplex NNKT, bo myślę, że kwasy omega są cenne w ciązy :)
I nie wiem jeszcze czy w drugim trymestrze wprowadzę witaminki, chyba jak będę miała dobre wyniki to z nich zrezygnuję bo jakoś jestem przeciwna syntetycznym witaminom.
Ale zobaczę jeszcze, ciekawa też jestem co lekarz powie :)

reklama
oj jakże bym chciała do Was dołaczyć!!! wczoraj testowałam ale póki co nic.... do @ jeszcze 6 dni więc może jeszcze nic straconego....

W październiku poroniłam.... staramy się nadal..... 3majcie kciuki!!!

Ostatnia edycja:
nanulika trzymam kciuki za II kreseczki. A test spróbuj zrobić za 2 dni, bo teraz może być jeszcze za wcześnie.
nikamo ja mam również taki ból piersi, ja uwielbiam spać na brzuchu i teraz nie bardzo mogę bo mnie tak piersi bolą, a co dopiero jak brzuszek zacznie rosnąć :confused2:

Witam dziewczynki.
Dziś zrobiłam trzeci teścik by dla własnej radochy patrzeć jak kreseczka ciemnieje i w końcu (choć do terminu @ zostały jeszcze 4 dni) kreseczka soczyście różowiutka. Zrobię fotkę i wkleję go galerii ponieważ w końcu wyjdzie na zdjęciu :-)

Co do bóli piersi, w trzeciej ciąży myślałam że zwariuję, nawet bluzka sprawiała wielki ból nie mówiąc już o całej reszcie. W pierwszej i drugiej kompletnie bez bólu a w tej zaczynają delikatnie dawać o sobie znać. Dodam ze każdorazowo piersi zaczynają szaleńczo rosnąć od momentu zapłodnienia co mnie cieszy ponieważ mam niestety B i po dwóch łakomczuchach mlecznych karmionych do roku każdy bardzo nieatrakcyjne czytaj wyciągnięte do pasa :-p a w trakcie ciąży nabierają jędrności i dojdą do rozmiaru kształtnego małego D. Mało tego każdorazowo od 12 tygodnia zaskakują mnie swoimi wypływami mlecznymi, tak tak tak już od 3go miesiaca noszę wkładki laktacyjne ponieważ chodziła bym jak wymoczona kura :eek: co bywa uciążliwe ale za to czuję się w 100% ciężarną.

witam i ja. widze ze wy macie czas wioeczorkiem na pisanie a ja wtedy w pracy jestem:sorry: nadrobilam wreszcie :-)

ja tez mam uplawy takie raz wodniste raz geste biale i tez wkladki dosze. nie pamietam tego z poprzedniej ciazy ale to juz sporo czasu minelo wiec moze mnie pamiec zwodzi:tak::-) ja biore witaminki dla kobiet w ciazy wczesniej tylko folik ale teraz komplet witamin z folikiem mam. uwazam ze nie zaszkodzi w dodatku ze jestem jakas oslabiona:sorry: pregnacare_plus_tablets_6669.jpg

Witam ciężaróweczki :-D

Widzę ze piszecie o objawach a u mnie prawie nic sie nie dzieje :-( nawet jesc mi sie nie chce dzis na śniadanie zjadłam pół bułki, trochę piersi bolą. Dziewczyny ale wam zazdroszcze wizyty u lekarza tutaj w uk musze czekac do 12 tyg :wściekła/y:
azorek tez je łykam.

Ostatnia edycja:
a no wlasnie takie doczytywanie z amelkowna paletajaca sie pod nogami ;-) piersi mam troszke nabrzmiale i pobolewaja ale wiem ze to jeszcze nie to co moze byc z tym bolem;-):sorry: po amelkownie : zaczelam z miseczka c skonczylam na 85E:szok: teraz schudlam troche bo planowalismy rodzenstwo (nadwaga i tak ciut zostala) i w (o)(o) spadlo mi do 80D to ja nawet nie chce myslec co bedzie do konca tej ciazy ehhh kto to bedzie dzwigal:confused2: ja nie lubie u siebie takich duzych piersi bo sa ciezkie i mi niewygodnie z nimi bylo:zawstydzona/y:

Czesc :) Ja was podczytuja noca podczas karmienia i przypomina mi sie jak to bylo rok temu :-) kiedy sama testowalam.
Duzo zdrowka dziewczyny dla was i fasolek :)
azorek gratulacje!!!! Ty sie chyba jeszcze "na szkocji" nie chwalilas :-p

reklama
lorelain ja tez sie mylę jak do Ciebie ktoś pisze ale chyba musimy sie przyzwyczić do tego

Z witamin ja na razię łykam kwas foliowy a o witaminach lekarz zadecyduje do ktorego pojde około 8tc

Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za testujace, mi II kreska pokazała sie dopiero 2 dni po terminie @

Do góry