reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
witaj chalatek..
napisz coś o sobie i zrób paseczek żebyśmy wiedział yjak duże masz dzieciątko..
a znasz już płeć?

chałatek - witaj

malinova - nie wiem, czy z ta temperatura to prawda, ale ja wszystkie ubranka malutkiej Majki prałam w 40 st. (nawet te co można było do 30) i jakoś bakterie mi dziecka nie zaatakowały - więc jeśli ich nie wygotowałam, to pewnie utopiłam :-)

a co do prasowania, prasowałam Majce kaftaniki przez 1 miesiąc po obu stronach , bo miała delikatny obrzęk brodawek sutkowych i nastraszyły mnie w szpitalu, że ode mnie zależy, czy to się zainfekuje, czy nie, więc sterylne byłyśmy na ile się dało :-)

witaj chalatek..
napisz coś o sobie i zrób paseczek żebyśmy wiedział yjak duże masz dzieciątko..
a znasz już płeć?

jestem młodą mamusią w 5 miesiącu,mam 20 lat,jestem z Lublina,dobrze tylko jakbyś mi pomogła gdzie i jak mam wkleić adres tego suwaczka,tak wczoraj się dowiedziałam jest to chłopiec

cytat

Pamiętajmy, że dziecięce ubranka powinniśmy prać w temperaturze co najmniej 60°C, bo tylko wysoka temperatura jest w stanie zniszczyć różnego rodzaju roztocza i mikroorganizmy. Gdy dziecko posiada ubranka, które powinny być prane w max. 30°C, możemy włożyć je na pewien czas do zamrażarki. Niska temperatura równie dobrze radzi sobie z mikroorganizmami, jak pranie w gorącej wodzie.

nakupiłam tych ciuchów i do głowy mi nie przyszło sprawdzać w jakiej temp to można prać:sorry2:

ufffffff poczytałam na forach i są mamuśki co nie prasowały od początku i ich dzieci mają się dobrze, troche mi ulżyło. Niecierpię prasowania, zawsze kupuje ubrania, które tego nie wymagają.
nie mam zamiaru prać w tych 60 stopniach ani prasować, nasze babki nie miały pralek czasem i żelazka i ludzie byli zdrowsi niż teraz

Ostatnia edycja:
jestem młodą mamusią w 5 miesiącu,mam 20 lat,jestem z Lublina,dobrze tylko jakbyś mi pomogła gdzie i jak mam wkleić adres tego suwaczka,tak wczoraj się dowiedziałam jest to chłopiec
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/
musisz wejść w prawym górnym rogu w :mój profil:
potem w panel kontrolny i w kolumnie po lewej będzie " edytuj sygnaturę" i tam wklejasz kody..

tu masz ściągę:
https://www.babyboom.pl/forum/jak-korzystac-z-forum-f42/
a tutaj testujesz
https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/

Jezusicku dziewczyny jeden dzień mnie nie było, a od prawie godz rozkminiam Wasze posty:eek:

ptyśka - :-D:-D:-D

przed chwila zadzwoniła do mnie Mama, że jest u siebie w Lidlu i czy mi wsiąść legginsy i tunikę - no i wzięła mi te czarne i khaki i jedną tuniczkę :p-), a wczoraj żałowałam, że się nie wybrałam po te legginsy, zwłaszcza, że chwaliłyście jakość :-)
Kurde ciekawe czy jutro jeszcze tam coś będzie? Mama mówiła, czy dużo tego?
ja też już czuję kopniaki. a pierwsze ruchy w majówkę poczułam. po majówce pierwsze kopy. ale na razie b. mocno nie kopie mnie. często w żebro dostane.

mi przybyło na razie 6kg a jak patrze na siebie wydaje mi sie ze wiecej.

widzę że niektóre MAMY z października 2012 też są na przełomie wrzesień-październik. ja na 1 października więc jakby przełom tych miesiecy.
No ja sama się zastanawiam kiedy urodzę bo ostatnio termin na usg zmienił mi się na 29 wrzesień:tak:
Witaj Misza!
Masz ci babo placek zaś Kraków :-D a gdzie się pochowały bielszczanki? ;-):-)

Jak gdzie były na plotach u koleżanki i przytargały do domy całą reklamówkę ubrań ciążowych. Cieszę się bo przynajmniej nie musiałam kasy wydawać :-)
Ale wiecie co rano nie miałam na chwilę prądu i normlanie nie mogę teraz właczyć tv mam nadzieję, że się nie spalił :szok: bo teraz tyle wydatków:dry:

nakupiłam tych ciuchów i do głowy mi nie przyszło sprawdzać w jakiej temp to można prać:sorry2:

a ja mam w workach pół piwnicy od koleżanek i mam zamiar tylko odświeżyć w 40'C i poprasować.. bo lubię mieć wszystko poprasowane i poukładane ładniutko

Mamba.. czuj się usprawiedliwiona za nieobecność .. te ciuszki ciążowe cię ratują :-D co ich zdjęcia oczekujemy na odpowiednim wątku :happy2:

reklama
Do góry