Kasik bedzie ok, a chorowalas na ospe??, nie znam sie na tym ale moze jak sie chorowalo to juz sie wiecej nie choruje
Majeczka o zasilku chorobowym, my jestesmy na L4. Co do wyplaty to zalezy jak duza jest Twoja firma, powyzej 100 wyplaca pracowadca a ZUS jemu zwraca. Na macierzynskich jest tyle samo kasy co na zwolnieniu lekarskim. To srednia z ostatnich 12 miesiecy wszystkich skladnikow wynagrodzenia od ktorego sa placone skladki oczywiscie. I to jest 100 dla ciezarowek
Musa z ta cena za mieszkanie to zalezy gdzie sie mieszka. Moje miasto tez nie jest jakies duze ale z uwagi na to ze jest w czolowce miast wg ilosci ludzi na 1m kwadratowy mieszkania sie sprzedaja i to w duzych cenach za metr. Mieszkam ok 30 km od Warszawy i wiele osob wlasnie u nas kupuje mieszkanie i dojezdza bo w Wawie ceny kosmiczne.
Poza tym ostatnio wyczytalam ze tez w czolce jestesmy pod wgzledem ilosci sklepow duzometrazowych.
Ale to fakt, gdzie tylko troche miejsca to albo blok albo market buduja.
Malami to powodzenia
Nikola o to jestes ustawiona
. My wlasciwie na dom to mamy nieduzy kredyt i to nasz bol bo jak teraz cos robimy to czesto trzeba sie kredytem wspomoc
Sandrik zrob sobie suwaczek bo nie wiadomo ktory masz tydzien
Vibeke ja juz swoj dostalam bo u nas do 28 musza byc na kontach pieniadze, taki mamy zapis w umowach. I jestem zadowolona
bo tych dodatkow do pensji czyli prowizji, nagrod, trzynastki (szczesliwie panstwowo pracuje to sie nalezy) srednio za rok wyszlo mi wiecej niz podstawowej pensji
:-). Takze tak to ja moge w domu siedziec
, zawsze pewna kwota a jak pracowalam to prowizja byla rozna, zalezy jaki miesiac
Sysia jak bys mogla to zwracaj uwage jak piszesz posty, bo nie wiem jak reszta ale ja mialam problem z przeczytaniem Twojego bo strasznie przekrecasz litery w wyrazach. Wiadomo ze to sie zdarza ale nie co kilka slow.
Misza witaj
. Zrob sobie suwacze to bedzie wiadomo ktory u Ciebie tydzien
hahaha i nastepna mama z Krakowa, placą Wam tam za zachodzenie w ciaze
Majeczka Mina dobrze pisze, premie Ci wejda do sredniej. Tylko pamietaj ze do sredniej wchodzi ostatnio przepracowany pelny miesiac i potem 12 do tylu. Tzn jak pojdziesz na zwolnienie np w polowie lipca to do sredniej wejdzie ci lipiec 2011-czerwiec 2012
Vibeke to trzeba statystyke zrobic. Warszawa i bliskie okolice vs Krakow
. Wiesz u nas na grudniowkach z Wawy byly dwie, z czego jedna po porodzie zaprzestala wizyt u nas. Za to Łodz byla gora :-)
Co do zasilku to jestem bardzo zadowolona, sama sobie tak na oko liczylam ze cos ok tego ale chcialam na koncie zobaczyc. I w zwiazku z tym torbe ciuszkow za 200 kupilam
ide obiado-kolacje zrobic