reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Buu a u mnie w mieście nie ma Lidla, a też bym z chęcią skoczyła. Maż jak w pracy w W-wie raczej nie będzie miał czasu i jak.

Mina, normalnie padłam jak wyobraziłam sobie tę sytuację z wibratorem :-D:-D:-D

A ja chyba skorzystam dzisiaj z przepisu Sonki na to ciasto, bo normalnie nie mogę przestać o nim myśleć. Jak od mięsa mnie odrzuca, za to za słodkie dam się pokroić hehe. Oluś lubi pomagać mi w kuchni to zaraz zapytam się go czy ma ochotę na małe pichcenie z mamusią :-)

reklama
Mam wygodnickiego męża -trzecie dziecko jak najbardziej ,ale chyba odchowane ,żeby czasem nie musiał przewijać ,karmić:-)

Paula wez sie uspokuj z tym miesem, no no no !!!!!!

Sandy ech faceci, jak zwykle niczego nie rozumieja. Ale kto wie, moze sie udalo.

a ja czekam z niecierpliwoscia na godzine po 12 bo wtedy powinien sie pojawic na koncie moj pierwszy zasilek chorobowy. Jestem bardzo ciekawa jak to bedzie kwota. Ja oprocz pensji mam prowizje i nagrody kwartalne to zasilek bedzie srednia z tego wszystkiego wiec stad moja ciekawosc

Hej, ja dzisiaj dzwoniłam do ZUSu i wreszcie nadrabiamy moje wypłaty. Na dzień dzisiejszy mam wypłaconą kasę do końca marca a tu raptem czerwiec będzie:) Gdybym była zdana wyłącznie na siebie to nie wiem jak miałabym żyć. A pewnie jest sporo dziewczyn które są same albo rodziny którym ciężko wyżyć nagle z 1 pensji. Nie rozumiem czy nie można tego jakoś usprawnić!!!

ptyśka - :-D:-D:-D

przed chwila zadzwoniła do mnie Mama, że jest u siebie w Lidlu i czy mi wsiąść legginsy i tunikę - no i wzięła mi te czarne i khaki i jedną tuniczkę :p-), a wczoraj żałowałam, że się nie wybrałam po te legginsy, zwłaszcza, że chwaliłyście jakość :-)
Ja dzisiaj chyba się wybiorę. Skoro mówicie że warto:) Ciekawe czy w Katowicach jeszcze będą. Moja mama dzwoniła że body dla niemowląt też są spoko.

dziewczyny.. na tvn w DDTVN.. bielizna męska.. jakie ciała! zaraz będą pokazywać..kaloryferki na brzuchu, opalenizna..
bo wiecie.. mój na wyjeździe to ja na "diecie" to sobie chociaż jadłospis pooglądam :-D
powiedzieli że to ci panowie z grupy niepokorni:
Zdjęcia tancerzy :: Tancerki erotyczne, chippendales :: GRUPA TANECZNA NIEPOKORNI :: Wieczór kawalerski, wieczór panieński, striptiz męski, tancerze erotyczni.

A ja akurat jak zawsze oglądam tak dzisiaj pojechałam z Ukochanym do lecznicy:( Oczywiście jak z nim jadę to ma pełno pacjentów, jeden wychodzi drugi wchodzi no ale za to ja mam czas na BB:)

Witam piątkowo :-)
Nadrobila was wczoraj ale dzisiaj znowu nie będe miała czasu muszę domek wysprzątać bo jutro na wesele idziemy to nie będzie mi się chcialo nic robić.
Już nie mogę się doczekać tych pyszności weselnych będe chyba tylko siedziała i jadla;-)

Co do wlasnych mieszkań i domków to ja sobie nie wyobrażam mieszkania w bloku w wielkim mieście. My mieszkamy na obrzeżach malego miasteczka we własnym domku gdzie jest mało sąsiadów a 500m od nas jest piękny las. My na swoim mieszkamy 2 lata na szczęście udało się bez kredytu bo nie wyobrażam sobie 25 lat spłacac i myśleć czy jest na ratę kredytu.

Lece szykować ubrania na wesele i sprzątać, postaram się jeszcze wpaść do was :tak:

Ja wybieram się na wesele 28 lipca, już mi się śniło że mój Ukochany podchodzi żeby zatańczyć i okazuje się że nie ma mnie jak objąć bo na drodze staje mu mój ogromny brzuch!!!:)

Kasik ja mam ten konfort psychiczmny ze urzad w ktorym pracuje zatrudnia ponad 100 osob wiec zasilek idzie mi jak zwykle pensja a potem ZUS im zwraca kase.
Poprzednio tez tak bylo i kas mialam zawsze na czas
a ja dopiero pierwszy miesiac na zwolnienieu wiec nawet nie wiem ile kasy wezme

Mina - haha dobre

Musa - jesteś kochana, chyba nie wytrzymam i pójdę na to darmowe usg szczególnie, że to już jutro!!!!!!!!!!!!!!!

Jutrzenko - z tym kredytem to różnie bywa, za mieszkanie tej wielkości jakie wynajmujemy musielibyśmy zapłacić ok 300 tyś. co daje ratę kredytu od 1600 do 1900 plus czynsz ok 350 zł więc i tak w sumie minimum ok 2000, a wynajmując jestem 800 zł do przodu co miesiąc. Wiem, że moglibyśmy kupić w innej dzielinicy czy pod wawą ale wtedy mój mąż chyba nocowałby w pracy bo teraz dojazd zajmuje mu godzinę w jedną stronę a w pracy bywa i po 12 godzin. Moja teściowa żyć nam nie daje bo nie może znieść, że komuś płacimy ale czy biorąc kredyt 300 tyś a spałacjąc ponad 500 tys to jest ok? Moja mama za to jest za wynajmem, za 2 lata brat idzie na studia mama i tata na emeryturę, mają już wybudowany dom, który na nich czeka, wtedy sprzedadzą mieszkanie i pół kaski obiecali nam. A do tego może brat przyjdzie do wawy więc większe mieszkanko jakby było to mieszkałby z nami. Tak jak Nikamo boję się kredytu (tak dużego kredytu z ratą ok 2000) bo różnie w życiu bywa i trzeba mierzyć siły na zamiary.
A co do mojej szyjki to schizuję bo ją czuję od początku ciąży, tzn wydaje mi się że to ona (jakieś skurcze, czasem uwieranie)

Ptyśka
- widziałam już ten filmik, krąży po fc, miałam tu dodać ale mnie wyprzedziłaś. Jest niesamowity

mnie naszła w tym tygodniu ochota na młodą kapuchę i 2 dni pod rząd zajadałam, a wczoraj dostałam kosmicznych boleści i biegunki pewnie po tej kapuście:-p

byłam w Lidlu po te ciuszki, ale kurcze te legginsy w rozmiarze M wiszą na mnie ale trudno, a był przy tych rzeczach taki kocioł, że nawet nie patrzyłam jak to wygląda i co najlepsze były ze 3 kobitki w ciąży a reszta jakieś emerytki!!!!

Nie wiem która wstawiła ten filmik z kąpielą ale jest przepiękny, może nie płakałam ale siedziałam jak zahipnotyzowana i podziwiałam. Przecudny film naprawdę i ten podkład muzyczny do tego.

Jeny jak mi się nie chce sprzątać dzisiaj to masakra :dry:

Ja wybieram się na wesele 28 lipca, już mi się śniło że mój Ukochany podchodzi żeby zatańczyć i okazuje się że nie ma mnie jak objąć bo na drodze staje mu mój ogromny brzuch!!!:)

też mamy 28 lipca wesele i kolejne tydzień później i powiem Ci że też mam takie myśli jak twoje sny...w sumie to się zastanawiam czy się wybrać czy nie...no bo raczej nie potańczę za wiele, mąż przez to pewnie też nie...w dodatku może być gorąco, nie wiadomo jak z samopoczuciem, a tu trzeba dać odpowiedź wcześniej...no nic jeszcze sobie pomyślę
wy chodziłyście na wesela w takiej bardziej zaawansowanej ciąży?

reklama
Jutrzenka- no to chociaż tyle że regularnie:) Ciężko mi cokolwiek zaplanować gdy nie wiem kiedy i ile kasy dostane bo raz dostałam za 1,5 miesiąca a raz za 2 tygodnie.

Mam oczywiście nowy problem, staram się nie świrować bo w poniedziałek mam wizytę a i tak już chyba nic nie da się zrobić ale po weekendzie spędzonym z moimi siostrzeńcami wczoraj dostałam info od siostry że starszy ma ospę i mógł już zarażać w niedzielę jak się widzieliśmy:( Moja mama twierdzi że chorowałam na ospę, ja też coś tam pamiętam. Jeszcze nic mi nigdzie nie wyskoczyło ale się boję.

Do góry